De Tibetaanse klankschalen zijn koperkleurige kommen die bij het aanslaan een unieke klank voortbrengen. De klank is bijzonder rijk aan boventonen. Een boventoon is eigenlijk een afgeleide van de basistoon, het is een veelvoud van de grondtoon. Dit is ook de reden waardoor het een zeer harmonische klank weergeeft.

 

Klankschaal

De meeste schalen zijn afkomstig uit het Himalayagebied. Ze bestaan uit 7 metalen: goud, zilver, koper, ijzer, tin, zink en lood. De schalen worden vervaardigd volgens een bepaald geheim procédé en worden daarna gehamerd. Iedere schaal is hand- gemaakt en dat is dan ook de reden waarom iedere schaal uniek is én uniek klinkt. Ze bestaan in verschillende formaten, vormen, diktes, enz.

De schalen worden aangeslaan met een klopper of tot zingen gebracht met een aanwrijfstok. Het gebruik van klankschalen werd overgenomen van de Boeddhistische cultuur en deed zijn intrede in het westen in de jaren ’70.

 

Behalve bovenstaande besproken klankschalen bestaan er ook nog andere soorten: metalen, machinaal gedraaide, keramische en kristallen klankschalen.

 

Klankschalen

relaxatiecentrum Boventoon klankschaalspecialist Andy Vanbeveren klankschaaltherapeut klankschaalmassage klanktherapie ontspanning relaxatie klankschaaltherapie klankschaal kopen West-Vlaanderen relaxatie Vlaanderen klankschalen klankschaaltherapie klankschaalmassage klankbad gongbad ontspannende ligconcerten verkoop klankschaal klankbad klankschaalmassage Andy Vanbeveren Boventoon relaxatietherapeut relaxatie Veurne ontspanning Bulskamp klankschaal Vlaanderen