Biofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde manier om met speciale apparatuur reacties te meten. Signalen worden opgevangen en op die manier wordt in beeld gebracht wat een persoon voelt en beleeft. Het geeft een kijk op de toestand van de persoon.
Niet te verwonderen dat biofeedback wereldwijd met succes wordt ingezet bij tal van toepassingen om het lichaam te reguleren bij stress.

Boventoon maakt ook gebruik van enkele van die meettoestellen. Deze methode wordt hier niet ingezet als therapie op zich, maar wel om de cliënt te tonen wat er fysiologisch met het lichaam gebeurt, en vooral… verandert.
Op die manier word je beleving die anders niet zichtbaar is voor de buitenwereld, opeens zichtbaar. Niet alleen voor de therapeut, maar ook voor jezelf.

relaxatie bij chronische spanning biofeedback bij relaxatietherapie burn-out relaxatie bij stress burn-out relaxatiecentrum Boventoon relaxatietherapeut Andy Vanbeveren relaxatie en biofeedback volwassenen relaxatie bij migraine Andy Vanbeveren meditatie relaxatie relaxatie individueel relaxatie-therapie relaxatie ontspanning angsten stress spanning