KLANKSCHALEN

Boventoon-rijk

De Tibetaanse klankschalen zijn koperkleurige kommen die bij het aanslaan een unieke klank voortbrengen. De klank is bijzonder rijk aan boventonen.

Een boventoon is eigenlijk een afgeleide van de basistoon, het is een veelvoud van de grondtoon. Dit is ook de reden waardoor het een zeer harmonische klank weergeeft.

De meeste schalen zijn afkomstig uit het Himalayagebied. Ze bestaan uit 7 metalen: goud, zilver, koper, ijzer, tin, zink en lood.

Handmade

De schalen worden vervaardigd volgens een bepaald geheim procédé en worden daarna gehamerd. Iedere schaal is hand- gemaakt en dat is dan ook de reden waarom iedere schaal uniek is én uniek klinkt. Ze bestaan in verschillende formaten, vormen, diktes, enz.

De schalen worden aangeslaan met een klopper of tot zingen gebracht met een aanwrijfstok. Het gebruik van klankschalen werd overgenomen van de Boeddhistische cultuur en deed zijn intrede in het westen in de jaren ’70.

Behalve bovenstaande besproken klankschalen bestaan er ook nog andere soorten: metalen, machinaal gedraaide, keramische en kristallen klankschalen.

ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling.

Lees meer >>

In onze Westerse maatschappij moet vaak alles snel gaan, alles moet precies steeds groter en beter zijn…. kortom, de verwachtingen liggen hoog. Alles moet ook allemaal ‘overdacht’ zijn, terwijl minder en minder op het ‘gevoel’ wordt gedaan. Hierdoor gaan steeds meer mensen zich slecht voelen of worden ze zelfs ziek.

Lees meer>>

De massages geven wij steeds op een respectvolle manier gegeven in een kalme en verwarmde omgeving, met op de achtergrond rustige muziek. Er wordt veel aandacht besteed aan hygiëne. Vooraleer de sessie start vragen we naar eventuele medische gegevens, allergieën of andere zaken waarmee de masseur rekening mee houdt. 

Lees meer>>

De afgelopen jaren heeft Boventoon honderden ontspannende concerten gegeven in heel Vlaanderen.
Naast de bekende klankschaalconcerten, genieten ook de gongconcerten en de klankreizen heel veel belangstelling.

Lees meer>>

Naast de honderden ontspannende concerten dat we al verzorgden, begeleiden wij vaak ook groepen. Klank is immers universeel. Hiermee ondersteunen we vaak lesgevers/docenten/teachers/coaches bij hun sessies meditatie, yoga, tai chi, systeemopstellingen, enz.

Lees meer>>

Relaxatiecentrum Boventoon in Torhout staat al langer bekend voor zijn eigen visie als het komt op ontspanning. Met zijn therapeutische achtergrond en jarenlange ervaring in het begeleiden en lesgeven, verdiepte Andy Vanbeveren zich in ontspannende vormen van yoga.

Lees meer>>

Na klankopleidingen te hebben genoten in België, Nederland, Groot-Brittanië en Nepal geeft hij ondertussen al jaren workshops in het werken met klankschalen en gongs. 
Hij kreeg al deelnemers over de vloer van diverse nationaliteiten.

Lees meer>>

Wil je jezelf eens verwennen of had je graag iemand anders een cadeautje gegeven?
Dan kun je steeds bij Boventoon terecht voor onderstaande artikels. Allemaal aan een zacht prijsje.

Lees meer>>