KLANKSCHALEN

Boventoon-rijk

De Tibetaanse klankschalen zijn koperkleurige kommen die bij het aanslaan een unieke klank voortbrengen. De klank is bijzonder rijk aan boventonen.

Een boventoon is eigenlijk een afgeleide van de basistoon, het is een veelvoud van de grondtoon. Dit is ook de reden waardoor het een zeer harmonische klank weergeeft.

De meeste schalen zijn afkomstig uit het Himalayagebied. Ze bestaan uit 7 metalen: goud, zilver, koper, ijzer, tin, zink en lood.

Handmade

De schalen worden vervaardigd volgens een bepaald geheim procédé en worden daarna gehamerd. Iedere schaal is hand- gemaakt en dat is dan ook de reden waarom iedere schaal uniek is én uniek klinkt. Ze bestaan in verschillende formaten, vormen, diktes, enz.

De schalen worden aangeslaan met een klopper of tot zingen gebracht met een aanwrijfstok. Het gebruik van klankschalen werd overgenomen van de Boeddhistische cultuur en deed zijn intrede in het westen in de jaren ’70.

Behalve bovenstaande besproken klankschalen bestaan er ook nog andere soorten: metalen, machinaal gedraaide, keramische en kristallen klankschalen.

ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling.

Lees meer >>