Ligconcerten

Ligconcert

Wat ooit onschuldig als hobby begon, liep al snel uit de hand.

Ik zou beginnen ‘optreden’, ligconcerten geven.
Jawel, terwijl de deelnemers lekker ingeduffeld liggen onder een dekentje op hun zachte mat, zou ik gedurende een uur de klankschalen bespelen.

En zo geschiedde…

 

Klankschalen

In 2010 starte ik met mijn eerste ligconcert met klankschalen voor het ‘grote publiek’. Op dat moment had ik een 25-tal klankschalen, als ik mij niet vergis.

Mijn assortiment klankschalen is ondertussen uitgegroeid tot 87 klankschalen, waarvan 53 stuks behoren tot mijn basisset.

 

Akoestisch

Soms bespeel ik enkel klankschalen tijdens een klankschaalconcert, soms combineer ik met wat andere akoestische instrumenten.
Chimes, oceandrum, fluit, didgeridoo, shruti, tonguedrums, gongs,… you name it.

Meestal speel ik akoestisch, maar af en toe ook eens versterkt.

 

Muzikanten

Meestal speel ik alleen, maar soms ook met andere muzikanten.

Zo combineerde ik de klankschalen met een mezzosopraan, een koor, een saxofonist, een sitarspeler, een luitenist, een shakuhachi speler, een koto speelster, taiko drums,…

Wie weet wat de toekomst nog allemaal brengt…

Tijdens een ligconcert wordt de tijd even stil gezet en krijgt iedereen de ruimte en tijd om in een rustige sfeer contact te maken met zichzelf.
Ondergedompeld in een klankbad, word je als het ware aangeraakt door klank, waardoor alle cellen in je lichaam gaan trillen. Harmonische klanken en trillingen brengen je terug in balans, zowel fysisch als emotioneel. Een wonderlijke sensatie, elke keer weer anders!

Deze ligconcerten gaan maandelijks door in ons relaxatiecentrum Boventoon in Torhout, alsook in diverse zalen, dienstencentra, enz. in heel Vlaanderen en Nederland.


Graag vragen we je om zelf te voorzien in een ligmatje, dekentje (of slaapzak) om op te liggen.
Een dekentje om je warm toe te dekken mag natuurlijk ook. En op een kussentje ligt het hoofd comfortabeler.

Het aantal deelnemers houden we steeds beperkt, omwille van kwaliteit en rust. Het is dus raadzaam je plekje tijdig te reserveren.ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling.

Lees meer >>

Klankschaalmassage

Verwondering

Deze week nog was er weer een cliënt zó verwonderd wat klank met een mens doet.Haar woorden: ‘Ik heb mij al in jaren niet meer

Lees meer »