KLANKTHERAPIE

Klanktherapie, onze specialisatie

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling. En ondertussen geef ik zelf heel wat opleidingen in Vlaanderen voor Syntra, Escala, Howest en uiteraard ons eigen relaxatiecentrum in Torhout.

 

Voor welke doelgroepen?

De afgelopen 10 jaar paste ik de technieken toe bij heel wat mensen en verschillende  doelgroepen: kinderen, mensen met stress, burn-out, ouderen, mensen met dementie, mensen met psychische problemen, oncologische patiënten, fibromyalgie-patiënten, mensen met slaapproblemen, revaliderende patiënten, de palliatieve zorg, … mét positieve resultaten.

 

 

Gebruikte technieken en resultaten

De gebruikte technieken zijn heel zacht en divers, de beleving intens en ontladend. De mogelijkheden zijn enorm breed. En telkens met mooie resultaten: diepe ontspanning, verlossing van emoties en/of pijn, opluchting,… 

Ontdek de bijzondere kracht van klank, trilling en… stilte.

 

Meer over klankschalen?

Misschien ben je na het lezen van deze pagina wel gefascineerd door klankschalen, klankschaalmassage of klanktherapie. Wil je graag wat meer informatie over dit fantastisch instrument? 

Ontdek >>

Maak een afspraak
In onze Westerse maatschappij moet vaak alles snel gaan, alles moet precies steeds groter
en beter zijn…. kortom, de verwachtingen liggen hoog. Alles moet ook allemaal ‘overdacht’ zijn,
terwijl minder en minder op het ‘gevoel’ wordt gedaan.
Hierdoor gaan steeds meer mensen zich
slecht voelen of worden ze zelfs ziek.

Heel wat mensen verliezen daardoor de voeling met hun lichaam. Daarbovenop worden we in ons leven ook geconfronteerd met tal van minder aangename zaken zoals stress op het werk, een ziekte, chronische pijn, een echtscheiding, het verlies van een dierbare, puberende tieners,…

Om met dit alles beter te leren omgaan, kun je relaxatietechnieken aanleren. Eén voor één methodes om bewuster te leren leven en tekens van spanning vroegtijdig op te merken. Maar vooral om, onafhankelijk, telkens weer naar je eigen innerlijke rust te kunnen gaan. Zodoende leer je om rust en ontspanning in je leven terug te vinden.

11

Ik start altijd eerst met een verkennend gesprek: je krijgt ruim de tijd om te delen wat je op dat moment bezig houdt. Daarna krijg je uitleg over de verschillende mogelijkheden van relaxatie.Samen kiezen we dan 1 of meerdere technieken, steeds aangepast aan jouw persoon.

De bedoeling van het aanleren van deze technieken is dat je niet langer hoeft afhankelijk te zijn van een derde, al is dat nu een dokter, therapeut of wie dan ook.

Door middel van eenvoudig en praktisch aangeleerde technieken leer je hoe je zelf je eigen gevoel van rust kunt oproepen. Zodoende kun je de aangeleerde techniek direct toepassen in je dagdagelijks leven. Je ervaart rust, tijd, kwaliteit, comfort en zelfvertrouwen. En zo leer je algauw dat relaxatie een stevige basis vormt waarop je steeds kan terugvallen. Zie het een beetje als een levenswijze. Je leert je weer verbinden met jezelf en komt zo terug in vrede met jezelf, met je leven.

relaxatie slaapproblemen relaxatie bij stress relasatie bij depressie relaxatie bij burn-out relaxatie bij chronische pijn relaxatiecentrum Boventoon relaxatie-therapie relaxatie bij hoofdpijn relaxatietherapie bij rouwverwerking relaxatietherapeut Andy Vanbeveren individuele relaxatie gongs klankschalen relaxatie kinderen autisme ADHD ASS relaxatietherapeut mindfulness sofologie autogene training relaxatietherapie volwassenen stress burn-out relaxatie in groep Andy Vanbeveren meditatie relaxatie bij stress op het werk relaxatietherapeut

Relaxatie voor volwassenen

Als spanningen de bovenhand nemen en zo je dagelijkse ‘doen’ en ‘zijn’ beïnvloeden, dan kan ik je als relaxatietherapeut een helpende hand toereiken.


Meer lezen

Relaxatie voor kinderen

Ook kinderen kunnen last hebben van spanning en stress. Denk maar aan te weinig zelfvertrouwen, examenstress, faalangst, pesten, hooggevoeligheid, autisme (ASS), ADHD,…

Meer lezen

Fibromyalgie

Krijg je ook geen gehoor? Word je ook van het kastje naar de muur gestuurd? Bij Boventoon hebben we ervaring met fibro.

Meer lezenBiofeedback

Met biofeedback maken we oa. de spanning in je lichaam zichtbaar. Hierdoor word je bewust van je staat van ‘zijn’ op dat moment.

Meer lezen

relaxatie slaapproblemen relaxatietherapeut Andy Vanbeveren stress relaxatietherapie burn-out depressie relaxatiecentrum Boventoon relaxatie-therapie rouwverwerking relaxatietherapeut Andy Vanbeveren individuele relaxatie gongs klankschalen relaxatie kinderen autisme ADHD ASS relaxatietherapeut relaxatietherapie mindfulness sofologie autogene training relaxatietherapie volwassenen stress burn-out relaxatie in groep Andy Vanbeveren meditatie relaxatie stress op het werk relaxatietherapeut

Klankbad

Bij een klankbad ligt de nadruk voornamelijk op het gebruik van klankschalen rond het lichaam, en dus niet zozeer op de cliënt.

Gongbad

Heb je eerder nood aan gronding en evenwicht, dan is een relaxerend gongbad zeker en vast iets voor jou.

Duo in resonantie

Bij een klankbad ligt de nadruk voornamelijk op het gebruik van klankschalen rond het lichaam, en dus niet zozeer op de cliënt.