WORKSHOP 'TONGUEDRUMS'

Nauwe samenwerking met NaGeBa vzw

De zaal van Boventoon  is niet alleen de thuishaven voor vele activiteiten die NaGeBa vzw organiseert.

NaGeBa vzw organiseert ook alle groepsactiviteiten, waaronder ook de vele ligconcerten, workshops en yoga dat Andy geeft. Een kleine vzw met een grote intentie: mensen verbinden met elkaar.

Hang drum?

Van bij zijn introductie in het Zwitserse Bern, werd de Hang al snel geliefd voor zijn melodische en harmonische klanken. Vele producenten en merken maakten een alternatief, maar geen enkele wist hen te evenaren.

Steelpan of steel pan?

Wat slaan een kloppen op een moeders steelpan uit de keuken zal ongetwijfeld wel wat lawaai creëren. Maar geef mij toch maar liever een steel pan en 2 kloppers… De steel pan, afkomstig uit het verre Trinidad en Tobago, is de grondlegger van de Hang en de tonguedrum.

Tonguedrum

Tonguedrums, oorpsronkelijk gemaakt uit een propaan gastank. Ondertussen zijn er wereldwijd al heel wat aanbieders van dit prachtig instrument. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stemmingen, kleuren, enz.

Yoga, meditatie,...

Wie bespeelt deze instrumenten? En op welke gelegenheden? De ontrspannende, ruimtelijke en harmonische klanken worden vooral ingezet bij meditatie, yoga, ligconcerten, ademsessies, festivals… Maar vaak ook voor jezelf, om lekker te ontspannen, om creatief bezig te zijn, als manier van uiten,…

Tonguedrums Boventoon

Na een klein jaar zoeken, bespelen, beluisteren en vergelijken heeft Andy Vanbeveren zijn keuze gemaakt en voor een bepaald merk gekozen. Niet alleen de hoe en de waarom komen aanbod in deze workshop ‘Tonguedrums’, maar vooral het bespelen van deze fantastische slaginstrumenten. Andy Vanbeveren… is die naam niet gelinkt met Boventoon, met klankschalen , met gongs? Inderdaad, we hebben het over dezelfde Andy. Zijn passie voor klank en vibratie, zijn voorliefde voor boventonen kennende én, wetende dat de steel pan, de tongue drum familie zijn van de gong en de gamelan hoeft wellicht geen verder uitleg. Even gepassioneerd zal hij je met zijn kijk op klank, composities en muziek meenemen op tonguedrum avontuur.

Photo credits: Mark Brands                 Locatie: Kundalini Yoga Festival (Someren, Nederland)

ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling.

Lees meer >>