Wil je graag je ervaring delen met anderen? Dan kun je hier je getuigenis achter laten.

Alvast bedankt, Andy

Reeds twee workshops gevolgd bij Boventoon, workshop klankschalen en workshop tongue drum, echt een aanrader, beide, met zijn praktische kennis kan Andy zijn expertise en enthousiasme voor klank heel goed overbrengen bij de groep, je krijgt de ruimte om te oefenen, gewoon te worden aan de instrumenten, ook de dynamiek in de groep is steeds top, ik volg zeker nog workshops bij Boventoon en kan iedereen aanraden om zeker een workshop te volgen, het is heel praktisch en Andy geeft je ontzettend veel tools en tips mee waarmee je thuis aan de slag kan, Dank je wel Andy!

Greet Vandekerckhove

Na een jaar waarin de klankschalen weinig gebruikt werden (door de corona-maatregelen), was de nood groot om terug met klanken aan de slag te gaan. En met module 3 zit/lig je volop in de wondere wereld van geluid, trillingen en boventonen. Veel nieuwe dingen geleerd, andere mogelijkheden ontdekt, boeiende mensen ontmoet, een warm thuiskomen bij Andy en Veerle,... En vooral veel zin gekregen om mijn reis met klankschalen en muziek verder te zetten.

Ann Van den Wyngaert

Privé of in groep Je bent er altijd hartelijk welkom. Ontspannen of diepgang, loslaten. Professionele begeleiding op elk vlak. De mix van vele instrumenten maken er een unieke belevenis van. Jong en ouder...voor ieder wat. Dank u Andy.

Uijttenhove Veronique

Hippietwin/some_lifestyle
Wat had ik naar deze dag uitgekeken ! Met dank aan COVID (ahum ;-))) werd mijn geduld op de proef gesteld. Mijn verwachtingen waren dus hoog. Al een hele tijd droom ik weg bij de heerlijke klanken van de tonguedrum en verlang ik om zelf te kunnen spelen op dit zalige instrument. Ik heb al enkele keren genoten van opleiding klankschalen en concerten bij Andy. Vandaar dat ik alle vertrouwen had dat dit een fantastische dag zou worden en dat is het heel zeker geworden ! Als kers op de taart heb ik deze dag samen met 2 zielsverwante vriendinnen kunnen beleven. Een hele dag lang op zoveel verschillende tonguedrums kunnen experimenteren, bijgestaan door de deskundige uitleg en ondersteuning van Andy, dit onder een stralende zon, in hun prachtige tuin... Wat wenst een mens nog meer ? Boventoon is voor mij dus een plaats van ontmoeting en van beleving. Ik voel me dankbaar dat Andy en Veerle op mijn pad zijn gekomen ! Het smaakt naar meer !

Janique Lacombe

Lieve Veerle en Andy Fijn dat ik jullie mocht leren kennen. Welk activiteit ook bij jullie is het altijd thuiskomen met altijd een warme welkom! Onlangs heb ik bij jullie aan de Ecstatic Dance deelgenomen. Hele fijne ervaring, met je eigen koptelefoon met muziek op eigen geluidssterkte te dansen in een mooie tuin met een kampvuurtje erbij. Meer moet dat niet zijn! Veel succes met deze nieuwe uitdaging.

Marleen Sanders

Uitstekende cursus, met veel bezieling en enthousiasme gegeven. Goede opbouw, met veel achtergrondinformatie, zodat ik een goed beeld kreeg van het gebruik van de klankschalen. Andy weet een sfeer van vertrouwen te creëren, met de nodige humor en relativeringsvermogen, zodat ik me als cursist op mijn gemak en serieus genomen voel. Bovendien in een prachtige omgeving en locatie. Om nog eens terug te komen!

Fred Weller

Le Ciel Bleu
Werken met klankschalen Module 2: vijf deelnemers, een warme groep, met de juiste mensen, het juiste tijdstip en op de juiste plaats. De 3 dagen vlogen voorbij, kopje vol aan nieuwe kennis, 1 ding ga ik goed onthouden als ik het met de woorden van Andy zeg ☆oefenen☆oefenen☆oefenen☆ en ☆luisteren☆luisteren☆luisteren☆ en de rest volgt dan wel. Dankjewel Andy om je passie en je kennis met ons te delen! Dankjewel Veerle voor het lekkere eten! Dankbaar dat ik er bij was, het kriebelt nu nog meer om er nog meer over te weten te komen en mijn kennis om te zetten in de praktijk.

Lieve Delafontaine

Schoonheidsinstituut
De Ecstatic Dance door DJ Boto: als je je even wil onderdompelen in een paradijselijke gevoel met kwaliteit van geluid en een prachtige tuin en met respect voor elkaar en voor jezelf dan is dat de place to be. Bedankt om dat hier in Torhout mogelijk te maken.

Joke S.

Opnieuw volop genoten van het ligconcert in Geluveld. In een serene sfeer volledig kunnen ontspannen op de klanken van de klankschalen en andere instrumenten. Even weg uit de hectische wereld rondom ons. Een aanrader voor veel mensen Kijk er naar uit om het volgende concert bij te wonen Namaste, Guy

Guy Desloovere

Met veel plezier schrijf ik hier mijn ervaring neer na het volgen van module 1 "werken met klankschalen". Andy heeft deze dagen op een zeer professionele manier opgebouwd. Veel aandacht ging naar het theoretische gedeelte waardoor je een interessante achtergrond van de wereld van de klankschalen leerde kennen. Klankschalen zijn er om gebruikt te worden en dat mochten we zelf ervaren. Een ruim aanbod van schalen bij elkaar wat maakte dat je echt kon oefenen om die verschillende klanken harmonieus met elkaar te laten resoneren. Buitengewone ervaring ! And last but not least het echte werk nl massage met de klankschaal. Het verloop van de massage werd tot in de puntjes toegelicht door Andy. Een echte eye-opener. Zo ontspannend leren, hield ik niet voor mogelijk. Nu thuis oefenen op de juiste manier is voor mij telkens een relaxatiemoment op zich. Nogmaals bedankt Andy om uw kennis en kunde met ons te delen. Voor mij was het pure verrijking. Relaxte groetjes, Ann Swinnen maart 2019

Ann Swinnen

De Weg naar A
Samen met de collega’s genoten van een ontspannende relaxatietherapie. De deskundige uitleg en de rustgevende omgeving zorgden voor een optimale ervaring. Blij dat we dit in groep mochten ervaren. Een aanrader om een out-of-the-box groepsactiviteit. Andy, bedankt voor de ervaring.

Bert Vanhoucke

Alaska
In januari kwam Andy 4 dagen naar onze school, het Annuntiata-instituut te Veurne, om een klankschaalconcert te geven aan praktisch al onze klassen. Een huzarenstukje voor hem, want dat betekende dat hij soms 8 ligconcerten per dag gaf! Voor ons was het ook spannend: hoe gingen onze leerlingen reageren op de rustige en toch intense stemming van een klankschaalconcert? Maar Andy bleek de perfecte begeleider en uitvoerder voor onze jongeren. Ze lieten zich met plezier meevoeren en toonden zich opvallend open-minded. De reacties achteraf waren dan ook opmerkelijk positief, zowel bij leerlingen als leerkrachten. Nog eens bedankt, Andy, voor deze unieke ervaring!

Jelle Ooms

Annuntiata Instituut Veurne
Dag Andy, wou je toch nog even bedanken voor de workshop gisteren. Je enthousiasme werkt aanstekelijk! Er hingen heel goede vibes in de groep. Voelde voor mij als een stukje thuis komen 😊👍

SD

Onlangs hadden we met onze salesploeg van Salubris een mysterieuze activiteit… Met zijn allen richting Torhout, afspraak bij ‘Boventoon’ voor velen onbekend, voor mij wel gekend echter dit zou mijn eerste ervaring zijn! We waren allen verrast, wat twijfels ook maar Andy nam ons mee op sleeptouw! Eerst mochten de schoentjes uit en konden we allen plaats nemen op een yoga matje, collega’s naast elkaar samen op de grond. Andy stelde voor om tot de rust te komen en de muziek in ons op te nemen… Het was werkelijk overweldigend! Verrassende, unieke klanken, … het liet niemand onberoerd! Ook zin in een groepsactiviteit? Twijfel dan niet en reserveer bij Boventoon! Kortom een aanrader!

Karmen Goemaere

Salubris
Dag Andy, Ik wil je toch al eens bedanken voor de echte kennismaking gisteren, zowel met jou als met de klankschalen… Ik wilde ook even laten weten dat de trillingen best nog hun nawerking gehad hebben en gisteren zijn er ’s avonds ook nog -eindelijk- tranen gekomen. Wat ik iets goeds vind, want het helpt op zijn minst om nog dieper te ademen en elke traan is “iets” dat eruit is:/) Dat was trouwens ook al weer 6 maanden geleden! Maar na de tranen, trilt het nog en ik vind het heel fascinerend en schoon om te zien. Maakt me ook benieuwd naar de komende dagen. Maar het allermooiste wat je me hiermee eigenlijk meegegeven hebt is hoop. De hoop op hulp, de hoop op schoonheid en de hoop dat ik niet mijn eigen gevangenisbewaarder word. Dank je wel en de volgende afspraak staat in de agenda. Tot dan! KD

KD

Enkele weken geleden heb ik mijn klanten mogen verwennen met een ‘gongconcert’. Dit gebeurde in samenwerking met De Nachtwacht en Boventoon. Mijn klanten werden verwelkomd in slaapspeciaalzaak De Nachtwacht. Ze kregen eerst een duidelijke uitleg van Andy van Boventoon. Andy vertelt met passie en op een toegankelijke manier over zijn manier van werken en het effect van trilling op de mens. Hij haalt die trilling uit zijn heel ruim assortiment aan klankschalen en gongs. Na de uitleg konden mijn klanten zich installeren op een bed en werden ze ondergedompeld in een rustgevend klankbad. Ze konden genieten van het samenspel van maar liefst 15 gongs en niet minder dan 45 klankschalen. De reacties waren zeer positief. Mijn klanten waren heel erg onder de indruk van de beleving. Wil je je werknemers, je collega’s, vrienden,… eens op een bijzondere wijze ‘verwennen’. Contacteer Andy Vanbeveren van Boventoon, een absolute aanrader! Hiernaast ben ik ook eens op individueel consult geweest bij Andy. Ook toen mocht ik ervaren dat Andy op een zeer professionele manier werkt met een niet zo gekend gegeven.

Barbele Kindt

Een super week achter de rug. Maandagavond heb ik me verder leren verdiepen in de autogene training. Zalig om telkens weer te ontdekken hoe je in een respectvolle en intense sfeer binnen Boventoon verder op weg kan gaan… Ook vrijdag liet ik me in Gent onderdompelen in de klanken van de schalen. Het was gewoon genieten, bij jezelf komen, energie opdoen en eventjes de tijd laten zijn… Telkens weer is dit een hele verrijking. Dank u wel voor al dit moois! Laurence

Laurence Vande Velde

Andy heeft ons tijdens een driedaagse ondergedompeld in de wereld van de klankschalen op een heel unieke manier. Ongelooflijk hoe fascinerend en vol passie hij zijn kennis en kunde overdraagt op ons. De laatste jaren volgde ik verscheidene opleidingen; maar geen enkele kon tippen aan dit niveau. Andy deelt veel praktijkgerichte,bruikbare tips waardoor je gewoon zin krijgt om direct aan de slag te gaan. Andy, het is niet van mijn gewoonte om “recensies” te schrijven, maar jij verdient dit gewoon echt! Hierbij hoop ik ook anderen te kunnen aanzetten om eens bij Andy een workshop te volgen, want ik ben er zeker van dat dit alleen maar verrijkend kan zijn voor elk van ons! Dikke merci Andy, ik heb alvast de klankschaalkriebel overgenomen en kijk uit naar de vervolgworkshops!

Barbara

WAT EEN VERSCHIL!! als ik nu terugdenk aan die momenten van voor jou sessies, hoe ik letterlijk voelde dat mijn emoties vast zaten in mijn keel… dat beklemmende, nijpende gevoel in mijn keel, mijn stembanden die aanvoelden alsof het blaadjes schuurpapier waren… Wel beste Andy,na jouw 3 klankschaal behandelingen zijn mijn emoties gesmolten als sneeuw voor de zon. Mijn keel en mijn stembanden zitten lekker in hun vel en ik durf nu letterlijk te zeggen wat ik te zeggen heb en dit zonder angst… Dikke merci en doe zo verder. Warme Hartegroet Addy

Addy

Andy heeft een zéér brede kennis van tonen en z’n instrumenten. Echt impressionant. Echt een aanrader om op een andere manier stil te staan bij het leven. Geluid en de impact op je lichaam.

Robin Lucidarme

Dankjewel Andy, om al enkele jaren onze leerlingen in te wijden in de meditatie met klankschalen op hun bezinningsdag. Onze 5de jaars beroepsleerlingen kunnen jouw workshop telkens heel erg waarderen. Veel praten is niet écht hun ding, ‘stil worden’ ook niet en toch slaag jij daarin. Kennismaken met de klankschalen doet hun wereld een beetje open gaan. Tof! Carine (leerkracht IMB-Brugge)

Carine Plasschaert

IMB Brugge
beste Andy, we hebben een wonderlijk concert meegemaakt, hemels mooi en helend. De liefde, ernst en gevoeligheid waarmee je de klanken kiest en in elkaar laat vloeien, maken je tot een klankenkunstenaar. Dank daarvoor. Marleen en Leo

Maureen

Ik klopte bij Andy aan voor individuele relaxatietherapie met de bedoeling om van mijn slaapmedicatie(anderhalf jaar tijdens pijnlijke ziekte)af te geraken. Ik wist niet wat ik moest verwachten. Hij reikte mij technieken aan, autogene training, waarmee ik thuis moest oefenen, verschillende malen per dag om mijn lichaam helemaal tot rust te brengen. Na een 5-tal sessies bij Andy en herhaaldelijk de techniek toe te passen voor het slapen gaan lukte het mij eindelijk de dosis medicatie geleidelijk te verminderen en tenslotte te stoppen. Ik ben Andy heel dankbaar voor zijn aanpak van mijn probleem. Door je lichaam tot rust te kunnen brengen,en er tijd voor te nemen zwakt bij mij de pijn, die ik regelmatig nog heb, ook af.

CK

Ik had mij ingeschreven voor een klankreis. Dit ging door, binnen in een kerk. Dat was op zich al speciaal. Het gongconcert zelf daar wist ik niet wat ik kon verwachten. Ik kreeg gelukkig ook geen ‘geitewollensokken’ gevoel. Ik zat in goed gezelschap. Andy heeft op een heel professionele manier een uniek concept gebracht. Ik geloof dat dit een ideale manier is om personeel of uzelf iets unieks te geven. Want zoals ik verstaan heb: geef hem de locatie en hij zal er zijn. De ervaring was intens en zeker voor herhaling vatbaar. Ik kan het iedereen aanbevelen. EB

EB

beste Andy, we hebben een wonderlijk concert meegemaakt, hemels mooi en helend. De liefde, ernst en gevoeligheid waarmee je de klanken kiest en in elkaar laat vloeien, maken je tot een klankenkunstenaar. Dank daarvoor. Marleen en Leo

Marleen De Geest

Beste Andy, ik kreeg vandaag op de yoga te horen dat er iets veranderd was aan me 😀 Ik weet dat ik in april ook nog een yogaopleiding heb gehad, maar voor mij persoonlijk liggen de 2 gongbaden van in maart echt wel aan de basis van alles wat de laatste tijd gebeurt. Dankjewel!!! Pascale

Pascale

Dag Andy en Veerle, Ik wilde jullie toch nog even laten weten hoe ik de Shirodhara heb ervaren. Het was een zeer bijzondere ervaring, zoals ik jullie al had meegegeven was de duo massage super, zeker hoe jullie afgestemd zijn op elkaar. Gewoon super ! De Shirodhara op zich was een leuke ervaring op het eerste zicht niet spectaculair maar de werking kwam nadien pas goed op gang. Na de leuke babbel ben ik totaal ontspannen vertrokken, de eerste nacht heb ik goed geslapen maar niet zo diep als gedacht. Ik merkte hier dat er geestelijk toch van alles aan het gebeuren was. De volgende morgen goed en fit opgestaan (was terug werkdag) ik merkte dat ik vrij rustig was in mijn hoofd en dat mijn energiepeil zeer duidelijk gestegen was ! Mijn energie peil is nog wel een paar dagen vrij hoog geweest en de rust in mijn hoofd heeft ook wel een paar dagen aangehouden, ook heb ik sinds lange tijd 2 weken vrij geweest van migraine. Dus met andere woorden: het was een super ervaring. Bedankt hiervoor ! Groetjes, Peter

Peter Cardoen

Beste Boventoon, Weer een zalig concert! Ik kreeg nu wel een heel doorslaggevend bewijs van de weldoende werking: ‘s morgens was mijn bloeddruk 17 en na het concert 12 … Doe zo voort, zou ik zeggen. We hopen ook ooit eens een Klankreis te mogen meemaken; dat lijkt ons ook een heel bijzondere belevenis. We wensen u van harte nog veel succes. Dankbare groeten, Frieda

Frieda Lanckriet-Laevaerts

Dag beste Andy , Onze sessie duo in resonantie was SUPER man ! We hebben er écht van genoten . Het was op maat gesneden ! Mijn vrouwtje voelt de nawerkingen nog weken nadien . De innerlijke rust zegt ze zelf . Tof é ! Ik was en ben vol van je kunnen . Ondertussen heb ik reclame gemaakt voor je met als resultaat dat er een collega van me reeds een afspraak gemaakt heeft . Veel succes met alles wat je doet, en tot binnenkort, T.G.

T.G.

Net een gongconcert achter de rug in Ter Loo in Loppem. Zalig! Adembenemend! Rustgevend! Terwijl ik daar lag, kwam in me op: wat ben ik een gelukkig mens dat ik dit mag meemaken! De rust in de ruimte, de vibraties die me meenamen en me helemaal omarmden, de integere houding van Andy, de kaarsjes, heel de context gaf me innerlijke rust en een diepe dankbaarheid! Bij deze: jouw passie Andy met de klankschalen en gongs werkt helend voor me! Dankjewel!

Anja Willaert