Wil je graag je ervaring delen met anderen? Dan kun je hier je getuigenis achter laten.

Alvast bedankt, Andy

Ik volgde nu 2 x een Ecstatic dance .Ik ga regelmatig naar andere organisaties die een Ecstatic Dance geven. De Ecstatic Dance van Boventoon is wel een van de betere ervaringen.Echt heel goede afgestemde muziek.Ik ga heel graag nog veel vaker als jullie Ecstatic Dance geven in de regio Ieper / Poperinge. Liefs van Joanna.

Joanna van Soelen

Ecstatic dance...fascinerend, adembenemend, genietend, blootvoets, meditatief, ontspannend en energiek tegelijkertijd ! Het neemt heel je lijf mee met de fantastische muziek en de muziekinstrumenten die op het juiste moment erbij horen. Ik kijk zeker uit naar de volgende! Groetend Kristel

Lietaert Kristel

Ik volgde vorig weekend de workshop klankschalen module 1. Andy nam ons klein groepje - heel fijne mensen - mee op een bijzondere en inspirerende tweedaagse reis tussen klankschalen. Andy deed dit met veel passie en heel professioneel. Gastvrouw Veerle verwende ons met een heerlijke lunch. Deze workshop is een echte aanrader als je meer wilt weten over klankschalen maar ook als je er al echt mee aan de slag wilt gaan. Ik kreeg een eerlijk en professioneel advies rond de aankoop van klankschalen, geen gepush, dit voelde fijn aan. De prachtige en krachtige trillingen zinderen nog na! Dank je wel voor de bijzondere reis samen, Andy en lieve mensen van ons groepje.

Sigrid Vanlerberghe

Puur Sigrid
Afgelopen zondag heb ik de Tongue Drum Workshop gevolg bij Andy. Ik heb die dag als zeer inspirerend gevonden en heel leerzaam. Voor je het weet kun je al muziek spelen :-). Mijn insteek was om de Tongue Drum tezamen met mijn klankschalen te gaan gebruiken, waarvan ik een paar maanden geleden de 2-daagse workshop heb gevolgd. Aan het einde van de Tongue Drum-dag had ik zo mijn twijfels. Tezamen met mijn schalen? Of toch beter apart? Ik kwam er niet uit en dat vond ik nu eigenlijk zo mooi aan het advies van Andy: 'dan geen drummetje aanschaffen'!. Het is duidelijk dat hij niet zomaar wil verkopen omdat dat geld oplevert. Hij staat voor 100% achter zijn producten en vind dat de klant voor 100% achter zijn/haar beslissing staat. Zo niet....? Dan géén aankoop doen! Ik zal zeker nog eens terugkomen voor een klankschaalmassage of een workshop of een concert, noem maar op. Er valt bij hem nog genoeg te BE-Leven in de klankenwereld ;-). Groetjes van Kundera uit NL.

Kundera Kooiman

Gisteren ben ik bij boventoon de workshop Tongue Drum gaan volgen. Het was echt zeer goed. Jullie krijgen van mij tevredenheid 5. Zowel voor de workshop als het middagmaal. Zeer leerrijk, het was zo leuk dat jij de workshop gaf met passie, het spatte er echt af. Ook goede uitleg bij aanschaf van verschillende instrumenten. Wat leuk was dat er slechts 5 mensen toegelaten worden, zodat iedereen de nodige vragen kon stellen en support krijgen. Ik ga zeker nog eens terug.

Karin

de module 1 werken met klankschalen bracht me zoveel meer dan ik had verwacht. Wat een fijne groep mensen waarin ik terecht kwam. Naast de begeesterde teacher Andy zorgde Veerle voor een aangepaste heerlijke glutenvrije lunch.

Barbara

Mijn ervaring bij boventoon was bijzonder en verwonderend. Leerzaam, aangenaam en smaken naar meer. De gehele groep deelden hun tevredenheid en enthousiasme met elkaar. Zowel Andy als zijn lieve wederhelft hebben de kunst van aanleren en terzelfder tijd bijzonder gastvrij te zijn. Na 1/2 uurtje was het net of wij waren met z’n allen net familie. Dank jullie wel Andy en tot weldra.

Marc De Ridder

Gisteren deel genomen aan de Ecstatic dance waarbij het gevoel van vrij bewegen en vooral de energie mij mee voerde in het volledig opgaan in de muziek met een live inbreng, wat nog aansterkt. Een aanrader

Ilse Mahu

Dinsdag namiddag werd ik voor de eerste keer in een klankbad ondergedompeld. De bezieling waarmee Andy tewerk gaat, werkt uitnodigend, geruststellend en hart openend. Mijn verwachting was een ontspanning te ervaren, maar het werd veel meer dan dat… Andy kon me via de klankschalen heel wat info over mezelf en over hoe ik me op dat moment voelde, meegeven. Naast diepe ontspanning werd het ook een sessie over bewustwording. Een absolute aanrader in een veilig en betrouwbaar kader. Dankjewel Andy en tot gauw. Grts Peter

Peter Reubrecht

Wij, ( mijn vrouw en ik) volgden de initiatiecursus handpan. Andy verwelkomde ons op blote voeten en we waren meteen thuis. Onmiddellijk overweldigd door de aanwezigheid van het aantal instrumenten (waarbij zeer exotische en voor ons onbekende exemplaren) konden we de eerste indrukken doorspoelen met een tas thee, fruit en/of koekjes. Doorheen de dag loodste Andy ons door de eerste geheimen van het prachtige handpan instrument. Vermits we, samen met 3 andere toffe dames de cursus volgden, waren er vijf exemplaren te bespelen. Ongelooflijk wat een verschil in geluid en gevoel deze instrumenten kunnen weergeven… ‘s Middags werd het maal verzorgd door Veerle, en zelfs met onze wens om vegan te eten werd rekening gehouden, dankuwel, en het was ook zeer lekker. Na zelf de vingers wat vermoeid te hebben gaf Andy ons een reis door zijn studio en liet de muziek uit verschillende werelddelen door ons heen vibreren. De dag vloog voorbij, de zintuigen geprikkeld en het verlangen aangewakkerd, vertrokken wij voldaan huiswaarts… we laten het nazinderen…

Pascale en Christian

Ik volgde een cursus handpan. Zeer toffe cursus die met het nodige geduld en enthousiasme werd gegeven. Bedankt voor de leerzame dag Andy.

Nina Corty

Wij hebben het concert "Handpan and more" bijgewoond. Wij hebben heel erg genoten van deze ervaring, die bovendien ook in een mooie setting (Oude molen, De Kleimolen) plaatsvond. Het gemak en de passie waarmee Andy de verschillende instrumenten in elkaar laat overgaan was top en brengt heel diepe rust. Het raakt je ook op een dieper vlak en zorgt voor emotionele heling. Je voelt en hoort direct dat Andy veel ervaring heeft. Een echte aanrader! Heel dankbaar dat we hier deel van konden uitmaken. Groetjes Hilde en Brenn.

Hilde Van De Velde

Ecstatic dance nodigt je uit om de vrijheid te ervaren om volledig te zijn wie je bent. Met de select uitgekozen muziek van Andy in combi met de live gespeelde instrumenten maakt hij het dansen tot een unieke belevenis. Zeker een aanrader!

SV

Ik heb de een privé opleiding gevolgd: klankschalen module 1. Het waren erg leerrijke dagen. Echt aangenaam! De klanken doen iets met me, ik heb genoten van elk moment en Andy is een hele goede leraar met een heel fijn oor voor details. Het zijn de details die het verschil maken en zo leer je bij. Ik ben ook tevreden dat ik deze opleiding privé gevolgd heb omdat je op die manier zelf je accenten kunt kiezen. Ik heb er bv. voor gekozen om de rugmassage niet aan te leren en dan meer tijd te hebben om te focussen op het luisteren naar de klanken. Aansluitend op de workshop heb ik nog enkele klankschalen gekocht. Het samenstellen van een set was ook een hele goede oefening, waar Andy me heeft bijgestaan als leraar: leren luisteren welke boven- en grondtonen passen, wat dissonant klinkt, wat beter of minder goed klinkt... Ik ben dus elke keer blij als ik naar Boventoon mag komen en ik ben ook blij als ik vertrek omdat ik dan een mooie herinnering meedraag, waar ik nog van nageniet. Ik kan het alleen maar aanraden!

Angelique

Na eerder een klankreis van Boventoon mee te maken in de unieke locatie van de Magdalenakerk, schreef ik me begin februari met een vriendin in voor een ligconcert bij Andy thuis. Opnieuw trof het mij dat deze ervaring zoveel meer is dan deugddoende trillingen voelen. Terecht krijgen zijn namiddagen en avonden de titel concert. Want Andy vult de ruimte niet met losse klanken, Andy componeert. Van bij het begin hoor je muziek. Muziek die je meevoert op een innerlijke reis van ontspanning en die spirituele dimensies ontsluit. Heel dankbaar dat ik hier opnieuw van mocht genieten.

Greet

Na 1 zalige klankschaalmassage van een leerlinge van Andy, werd ik zo benieuwd naar zíjn behandeling dat ik ook naar hem ben gegaan voor een klankschaalmassage. Dat was voor mij zo'n intense ervaring van rust en harmonie, dat liet me niet meer los. Het was voor mij een opening naar een enorme wijdsheid/uitgestrektheid én verbondenheid. Dit is voor mij de reden geweest om daarin een workshop bij hem te volgen want hier wil ik meer mee gaan doen! De workshop ´Werken met klankschalen´ heb ik als zeer inspirerend en verrijkend ervaren. De passie, zorgvuldigheid, kennis en precisie van Andy m.b.t. de instrumenten en het bespelen ervan, is sky-high en ik heb dit weekend als een groot geschenk ervaren. Voor mij is Andy een soort sommelier waardoor zelfs degenen met de minste ervaring in het 'proeven van klanken', wakker worden gemaakt. We leren zo écht luisteren náár en beleven ván de prachtige klanken. Het leren onderscheiden van zoveel facetten van de instrumenten en de klanken, is een rijkdom. We hebben in deze dagen veel geleerd hoe we zelf met de schalen aan de gang kunnen gaan. Het is in een heel aangename oefenruimte met vele soorten instrumenten. Ook het combineren van andere instrumenten met de klankschalen, werd getoond. Tussendoor konden we genieten van een wandelingetje in de grote tuin. En zeker niet onbelangrijk om te vermelden: Veerle, zijn vrouw, maakte voor ons heerlijke gerechten voor de lunch. Mijn dank is groot en ik kom zeker nog eens terug! Voor iedereen, die thuis wil komen bij zichzelf, een aanrader! Kundera

Kundera Kooiman

Op 3 en 4 januari nam ik deel aan de workshop klankschalen module 1. Omdat ik al een tijd bezig ben met het geven van relaxatie sessies met klankschalen, was ik van mening dat Andy mij niet veel meer zou kunnen leren. Maar dat bleek een grote vergissing: vanaf de eerste vijf minuten bracht hij dingen aan die ik niet wist, vooral het luisteren naar de grondtoon en boventoon van een schaal was voor mij een openbaring. Het hanteren van de klopper, het aanslaan, het luisteren... waren zaken waaraan ik voorbij ging. Ik heb vooral geleerd dat intuïtief slaan op de schalen wel effect heeft maar voorbij gaat aan kennis en techniek over wat je met de schalen écht kan verwezenlijken. Nu is het oefenen om dit in mijn systeem te krijgen en toe te werken naar module 2.

Liesbet Bergs

Centrum voor dieptemeditatie
Korte tijd geleden had ik een tongue drum gekocht. Ik heb geen muzikale achtergrond en wou graag de workshop volgen om enkele basisbeginselen mee te krijgen. Het is een goede beslissing geweest! Andy leert je het instrument kennen, je maakt kennis met verschillende soorten instrumenten. Overal krijg je een beknopte uitleg bij en elke vraag werd duidelijk beantwoord. Verder kregen we enkele oefeningen mee die we meteen op de instrumenten mochten uitproberen. De oefeningen zijn een aanzet tot zelf creatief verder bouwen op de aangeleerde vaardigheden. In deze ene dag zet je echt een grote stap. Andy komt ook individueel kijken en geeft je persoonlijk tips zodat je beter weet waarop je moet letten. Het groepje is beperkt zodat iedereen voldoende individuele begeleiding krijgt. Het was een fijne dag, heel aangenaam om te volgen. Bedankt, Andy en Veerle voor de goede ontvangst! Dit is voor herhaling vatbaar.

Angelique

Ik volgde de module 1 klankschaal relaxatie massage en deze was echt top! Een uitgebreide opleiding, met een grondige uitleg en waarbij al je vragen beantwoord worden. Ik eindigde deze opleiding met een voldaan en gemotiveerd gevoel. Andy doet dit met hart en ziel <3

Stephanie Van Overmeeren

Ecstatic dance, wat een ervaring. Vooral de goed uitgekozen muziek alsook de virtuoze tonen die Andy uit de verschillende etnische muziekinstrumenten tovert, nemen je volledig op sleeptouw waardoor je je helemaal kan laten gaan in de dans.

KV

Ik had het genoegen om deel te nemen aan een ecstatic dance-evenement, gehost door een gastvrije eigenaar. De ervaring was verrijkend. Allereerst wil ik de eigenaar bedanken voor de warme ontvangst en de moeite die hij deed om het evenement te organiseren. Zijn toewijding aan de gemeenschap en de danservaring was duidelijk merkbaar, en ik waardeerde zijn inzet. Wat betreft de danservaring zelf, was het een aangename verrassing. De sfeer was levendig en de muziek was inspirerend. Ik voelde me vrij om mezelf uit te drukken en te genieten van de beweging.

Sofie

De klank van de indianenfluit tijdens het ligconcert "Sound of the jungle", ontroerde mij zo dat ik daarom besloot om de workshop te volgen om zo meer te weten over het bespelen van de indianenfluit. Andy, op een heel ontspannen manier bracht je ons heel veel bij. Het was voor mij wel een confrontatie met mijn eigen beperking, er is werk aan de winkel om mijn longinhoud wat uit te breiden. Dank je wel dat ik mijn grenzen mocht aangeven en je er rekening mee hield. De klank van de fluit maakte bij mij ook heel wat emoties los. Veerle, dank je wel voor het onthaal en voor de superlekkere, gezonde maaltijd en toetjes. Groetjes. Marleen

Marleen Steen

Toffe en rustgevende workshop. Een fijne ervaring voor de deelnemers. Een aanrader! Bedankt!

Sportdienst Zedelgem

Wij hebben deze week genoten van een ligconcert van Andy.Het was een heel intense ervaring!Fantastisch hoe je de vele klanken tot één mooi geheel bracht ..We zijn helemaal zen thuis gekomen en hebben geslapen als een roosje! Zeker voor herhaling vatbaar.. Bedankt voor jullie openheid en info die we vol passie en liefde mochten ontvangen.

Valérie Verhelst

De 2daagse workshop “gong” gevolgd bij Boventoon in Torhout. Andy brengt zijn kennis gepassioneerd over en begeleidde ons in het zetten van de eerste stapjes “gong-bespelen”. Het inzicht, omgaan en het bespelen van dit instrument, waren totaal nieuw voor me. Het werd een samenspel van voelen, ontvangen, genieten… een aanrader voor iedereen die op zoek is naar iets wat verdiepend en aardend werkt. Ook de maaltijden die met zorg, door Veerle, bereid werden, waren een meerwaarde tijdens deze 2daagse. Dankjewel… to be continued…

Reubrecht Peter

Kiné-osteo-centering Praktijk
De klankschalenmodule 1 werd zeer goed verzorgd door Andy (en diens partner 🙂 ). Het was een heel inspirerend weekend, verrijkend, aangenaam, veel passie en kennis voelbaar bij Andy dat aanstekelijk werkt, je voelt dat je op de juiste, betrouwbare plaats bent om samen te verdiepen en op weg te gaan. Het klimaat voelt veilig en open, heel toegankelijke lesgever. Ik kan alleen maar positief spreken. Enige puntje wat fijn zou zijn naar de toekomst toe - moest het enigszins haalbaar zijn - is om iets van schriftelijk cursusmateriaal mee te hebben, iets van houvast of kleine structuur (het mag ook een papier met ventjes zijn :p). Graag tot nog eens! Lieve groet, Sophie

Sophie Kempeneers

Andy is een heel goede lesgever. Hij kent zijn vak als geen ander. Hij is authentiek, eerlijk en onderlegd. Hij volgde zelf heel veel lessen, heeft jarenlang ervaring en geeft die kennis met veel liefde door. Goede combinatie tussen therorie en vooral heel veel praktijk en oefening. Lekker eten door Veerle! Prachtige tuin en rustige leslocatie. Top! Zeker een aanrader!

Els Margodt

De drukke agenda nam het meteen weer over en wou nu toch even snel (maar niet minder krachtig) je even laten weten dat we zwaar teleurgesteld zijn... omdat je zo ver weg woont! 😉 Ik voelde me nadien veel lichter, weer een volgende stap in mijn proces, waarvoor dank! En dan heb ik het nog niet over mijn moeder... Ik voel haar rust stromen én... voor het EERST in 75 jaar slaapt ze sinds de massage nachten non-stop door! Ongezien!! Het doet haar zoveel deugd (en mij bijgevolg ook) dus ik ben blij dat ik haar eerste klankschaalmassage in jouw handen heb gelegd! Het is alweer gelopen zoals het hoorde te lopen...Na het volgen van de opleiding 'werken met klankschalen' kom ik steeds graag terug voor klanktherapie om zelf ook te blijven groeien.

Kristof Van Waelderen

Connect & Create
Ik heb de workshop handpan gevolgd door een zeer gedreven getalenteerde muzikale lesgever Andy. Zeker aan te raden om zijn ervaringen waar te nemen op vele vlakken.. Bedankt Andy.. Tot later. Christophe

Christophe Levis

Atelier Couleur BVBA
Super workshop ! Ik deed module 1 van klankschalen. Andy is een vakman en spreekt met kennis van zaken. We hebben heel veel van hem geleerd en dat allemaal in slechts 1 weekend. Ook was er voldoende ruimte voor oefen momenten en verbetering. Ook hebben we niet de geringste druk gevoeld om een schaal aan te kopen. Het is echt een workshop en geen commercieel event. Ik kijk alvast uit naar de volgende module.

Haemhouts Katie

Ik heb het voorbije weekend Klankschalenmassage module 1 gevolgd. Andy is een topper in zijn vak ! In module 1 leer je echt al heel veel. Zalige klanken gehoord, van klankschalen en ook van andere instrumenten een voorproefje gekregen. En....het smaakt naar meer om verder te kunnen groeien in mijn eigen proces. Dank je wel Andy en Veerle voor de warme ontvangst en het delen van heel veel kennis en kunde. Een heel toffe ervaring.

Lieve Lambert

Mental Balance
“Ik heb bij Boventoon net Module 2 klankschalen afgerond. Wat-een-verdieping. Met ontzettend veel geduld, passie en toewijding dompelde Andy ons onder in de magische wereld van dynamische klankschaalmassages en zo veel meer. Andy kent zijn vak als geen ander, Veerle zorgt voor lekkers en de omgeving is spectaculair. Op en af naar Torhout is het meer dan waard, ik koester de herinnering en ik kan terug oefenen. Met klankschalen werken is zoals communiceren; er zijn veel lagen om te ontdekken en alles start bij goed luisteren. Een absolute aanrader voor wie klaar is voor de volgende stap en echt wil leren luisteren en voelen met klankschalen. ” Stephanie - Communciatiecoach

Stephanie Reynaert

Tell me more
Ik volgde de workshop ‘Gongs’ op de thuisbasis van Boventoon en werd omarmd door kennis, ervaring en warmte (zowel van mensen als van gongs). De knowhow en veelzijdigheid die Andy kenmerkt in z’n muzikaal spel, trekt hij door in z’n vorm van lesgeven en is een absolute meerwaarde. Passie en liefde voor de gongs worden doorgegeven in de warmte waarmee zowel Andy als z’n partner Veerle, je niet alleen verwelkomen in hun workshop, maar ook in hun thuis. Enorm dankbaar voor deze beleving. Smaakt naar meer!

Stephanie Pierre

Betoverd…
Een klankconcert is altijd een reis door jezelf. Het overgeven aan de trillingen en verschillende klanken is een bevrijdend gevoel. Ik ben beginnend klanktherapeute en voetreflexologe. Voor mijn blijvende groei is het heel belangrijk niet alleen te geven maar ook van andere klanktherapeuten te ontvangen. Dat brengt balans in mijn leven. Bij Andy van Boventoon ben ik aan het goeie adres. Hij is hier al jaren mee bezig en heel goed. Ik ben heel dankbaar dat hij op mijn pad is gekomen.

Virginie Vlaminck

Samsara
Een zonnige zondag in een uitgestrekte verrassende tuin, een koptelefoon die je zelf naar geluidsterkte kan regelen en je laten meedrijven op de muziek. De life-muziek klinkt erdoor en houdt mij wakker. Als het even te veel wordt vind ik een plekje in de tuin waar ook even de stilte kan toegelaten worden. Heerlijk! Zeker te volgen om opnieuw en nieuw te beleven. Dansend het hoofd legen, herbronnen, leven. Dankjewel!

Willem

willemenyoga
Zalig genieten in de prachtige tuin van Boventoon op de beats van muziek in eigen koptelefoon. Ik hou van de vrijheid die geboden wordt om alleen of samen met je partner te dansen, te rusten in het zand of gras of volop te dansen, de variëteit gaande van aardse tot upbeat muziek.. voor ons een romantische en bevrijdende eerste kennismaking, waarvoor hartelijk dank!

Sharon

Top opleiding van klankschalen gegeven door een zeer gepassioneerde man, Andy. Daarbij heerlijke maaltijden van Veerle . Hier kom ik zeker terug

Karine Daelemans

Moment magique et pure en connections totale avec mon âme et la nature, magnifique place ou tu peux danser librement ! Être toi-même sans aucun jugement ahhhh quel bonheur, quel liberté retrouvée _/\_ Namaste

Alexandra Durand

Van begin tot einde een professioneel, gedreven, gepassioneerd en kennisvolle opleiding. Kennismaken met de kracht van de schaal maar ook alles wat deze doet bewegen. Prima opgebouwd zodat er duidelijke achterliggende en onmisbare informatie verteld wordt vanaf het ontstaan en maken van de klankschaal tot het effectief gebruik ervan. Perfect op niveau van de leergierigen. Menselijke opleiding die doet verbinden. Een opleiding die blijft nazinderen en nog meer geduld en mindfulness creëert om de kracht van klank te leren kennen. Vele groeten Mathieu

Mathieu Van Driessche

Journey-Of-Impact
Als nieuwe inwoner te Torhout was ik blij verrast om via sociale media Boventoon te leren kennen in de buurt. Ik volgde intussen enkele ligconcerten en een workshop Handpan, steeds opnieuw met een zeer warm welkom door Veerle & Andy. De muzikale reis waarop je wordt meegenomen tijdens de ligconcerten is elke keer uniek en persoonlijk. De verscheidenheid aan instrumenten, en vooral ook de liefde waarmee Andy ze bespeelt, maakt het een helende ervaring. Om de ervaring nog warmer te maken, word je nog eens verwend door Veerle met een lekker theetje achteraf en wat versnaperingen. Een gezellige na-babbel met iedereen maakt de cirkel rond :). Ook tijdens de workshop handpan werd ik omringd door de nodige kennis, passie en gezelligheid. Andy bracht zijn liefde voor de handpan aan ons over, wat ons als groep heel enthousiast maakte. Het was een heel fijne dag met ook nog eens een overheerlijk middagmaal bereid door Veerle. Ik kijk alvast uit naar mijn volgende bezoekjes in Boventoon en heb veel bewondering voor de mooie, warme plek en samenwerking van Andy & Veerle!

Annelien Van Buyten

Zaterdag was een zalige dag! De workshop: introductie in het bespelen van de handpan was super leerrijk, plezierig, wel wat vermoeiend maar heel goed aangeleerd en begeleid door Andy! Ook een prachtige locatie en een hartelijk onthaal. Een aanrader!!! Tini

Tini

Een ziel met een passie voor geluid. Ervaar het uni-versum van soundcreatie. Bedankt voor deze unieke ervaring! Blijf je pad wandelen want zoals je zelf zei: dit is echte rijkdom!

Nic

Het was super heb er enorm van genoten,kom zeker terug spijtig dat ik 27 oktober niet thuis ben ,groetjes martine ,doe zeker en vast zo verder.

Berteloot martine

Heb veel meer geleerd dan ik verwacht had. Na de workshop module 1 klankschalen therapie weet je echt genoeg om uit te maken wat je er wil mee doen. Richting muziek of effectief verder naar het echte therapeutische werk. Dit plus het fantastisch gezelschap van zowel de 'medestudenten' als van Veerle en Andy maakten het just perfect. Tot ziens!

Inge Smekens

het "KLANKBAD + Andy" is een bijzonder subtiele ervaring die moeilijk te verwoorden valt ... gedurende de sessie had ik het 'gevoel' dat gans mijn lichaam (lees alle cellen) op een liefdevolle manier uit elkaar werd(en) gehaald tot even buiten de contouren van mijn stoffelijkheid om gereinigd en gezuiverd te worden op ritme van de door Andy aangestuurde Klanschalen ... om dan geleidelijk terug te vloeien in hun oorspronkelijke samenhang als symbionten. Helend werk doorheen verschillende dimensies ! BEDANKT Andy.

Luc Bonte

Vrijdag opnieuw héérlijk genoten van een ligconcert in Zevenkerke. De abdijkerk en de vele instrumenten zijn een pracht combinatie om een heerlijk zen avond.

De Vooght Sofie

Hisound
Zéér boeiende workshop !! Ik had een zalige dag !! Je voelt de passie voor muziek en zijn instrumenten bij Andy. Hij vertelt het zéér gepassioneerd en boeiend. Hij deelt al zijn jarenlange kennis en ervaring, wat de workshop zéér interessant maakt !! Hij geeft het ook op zo'n goed begrijpbare en praktische manier, dat je meteen aan de slag kan gaan tijdens en na de workshop. De dag was écht goed georganiseerd en de lunch was ook superlekker !! Ann

Ann Breemeersch

Wat een fijne workshop, de indianenfluit. Dankjewel Andy voor je gedrevenheid, aangename, zachte manier van je kennis over te dragen. Met heel veel respect voor de voorkennis, talent, mate van interesse,...van elke deelnemer. Omdat ik me op mijn gemak voelde kon ik ervaren wat deze workshop nog meer met me deed dan het bijbrengen van de basis...dank hiervoor!! En Veerle merci voor de maaltijd en tussendoortjes! Wat een prachtige tandem zijn jullie.

Bianca Vermeersch

Thanks a lot for your mail and the invoice. We had a good trip back. I'm really happy with the bowls as they fit perfectly the set I had already! Thank you so much for the service you offer, you advices and expérience are priceless! I hope to meet you again soo. Best regards. Mathieu.

Mathieu Robert

Vorig weekend mijn eerste workshop gevolgd bij Boventoon. Wat een aangename kennismaking met de klankschalen ! Ik had mij ingeschreven omdat ik wilde weten wat voor een verschillende klankschalen er eigenlijk zijn en hoe je ze kunt bespelen maar heb veel meer gekregen dan verwacht. Op een ontspannen manier maak je kennis met de verschillende klankschalen, hoe je ze kunt bespelen, wat je allemaal kunt doen met klankschalen. Fantastisch WE gehad door het warme onthaal en enthousiasme van Andy en Veerle . Ik kijk al uit naar een volgende ervaring....

Katrien Van de Ven

De workshop tonguedrum was echt super. Ik heb heel veel geleerd, zowel op theoretisch vlak als in de praktijk. Andy legt hier echt zijn hart en ziel in en Veerle is een echte keukenprinses. Doe zo verder!

Christel Van Esbroeck

Ik kan de opleiding 'klankschalen module 1' bij Boventoon bijzonder warm aanbevelen. In een knusse, ontspannen omgeving krijg je heel wat info & tips aangereikt om zelf een klankschaalmassage te geven. De opleiding is onderbouwd, ervaringsgericht en gegeven door Andy, die verdraaid goed weet wat hij doet... gewoon doen, mocht je nog twijfelen!

Charline Vanheirreweghe

Het thema die bij mij naar buiten kwam tijdens Andy's ecstatic dance zondagmorgen, 2 oktober was 'ruimte in nemen, the universe in ecstatic motion' indeed Mijn hart kwam hierbij meer en meer in bloei te staan en liep over van pure ware liefde.. de quote die daarna op mn weg kwam was: A flower does not think of competing with the flower next to it, it just BLOOMS -Zen Shin Bloeien doe ik nu nog steeds xx Dankjulliewel

Bregje Carpentier

Als je bij ‘Boventoon’ een klankschaal koopt, is dit een echte belevenis. Andy laat je met veel geduld verschillende schalen beluisteren. Hij maakt zelf al een eerste selectie, zodat je geen keuzestress hebt. Hij was heel behulpzaam in het aanleren hoe je een klankschaal op de juiste manier aanslaat, of hoe je op de juiste manier strijkt langs een schaal. Andy is heel gepassioneerd en heel professioneel. Hij vertelt je waarop je allemaal kunt letten tijdens het maken van je keuze. Hij neemt ruim de tijd hiervoor. Hier voelt een klant zich nog echt koning(in)! Het was een heel aangename ervaring. Je koopt niet enkel een product, je krijgt er een mini workshop bij en je voelt met hoeveel zorg elke schaal uitgekozen is. Ik ben met een heel fijn gevoel vertrokken en kan alleen maar positief zijn dat er nog zulke winkels bestaan! Het was een bijzondere ervaring.

Angelique

Gisteren hebben we een workshop "Tonguedrums" gevolgd. Andy leidde deze workshop met veel kennis, heel veel kunde, veel passie en vooral... met veel geduld . Het was namelijk voor ons de eerste kennismaking met dit instrument 😉 We konden ook genieten van een positieve energie, fantastische muziek, een warme ontvangst, mooie locatie en Veerle zorgde ook nog eens voor een lekkere gezonde maaltijd. Bedankt Andy en Veerle voor deze fantastische ervaring en nog heel veel succes.

Annemarie en Cecile

De workshop ‘handpan’, door Andy met passie gegeven, opent een nieuwe deur in mijn leven, als aanvulling in mijn diverse artistieke exploraties. Een openbaring in mijn belevingswereld. Het potentieel aan klankkleuren, dat het instrument bevat, is eindeloos. Het is opmerkelijk hoe de subtiele tonen de geest in een veld van vredige stilte dompelen, die lang nazindert en een helend effect heeft. De handpan bespelen stimuleert je intuïtie, houdt je alert en gefocust in het ‘nu’, verruimt je bewustzijn. De klankfrequenties resoneren met de vibratie van mijn diepere zelf, hetgeen resulteert in een ervaring van pure magie. Het lekker eetmaal van Veerle en de wandeling in de tuin gaven de dag een extra mooie dimensie. Ik ben dankbaar.

Yves De Bodt

Gisteren in de kerk van Sint-Coleta in Gent mogen genieten van zalige klanken, geluiden in een mooie locatie. Hopelijk kom je af en toe eens naar Gent om dit nog eens te mogen meemaken Dank je wel Veerle en Andy voor deze mooie beleving _/\_

Declerck Anja

Er wordt op een professionele manier les gegeven met voelbare passie voor muziek. Een aanrader !!!!

Nancy rys

De eerste module klankschalen gevolgd bij Boventoon. Een heel mooie en warme beleving, waar we de basis van klankschaaltherapie mochten ervaren. Andy begeleidt passioneel en met een niet te schatten kennis. Bruikbare en professionele tips brengen een geheel dat direct toegepast kan worden. Dankjewel Andy en Veerle voor de leerrijke en inspirerende 2 dagen. Nathalie & Peter

Peter Reubrecht

Opnieuw aangenaam verrast door het 'warme' onthaal en de diep ontspannende ervaring na het concert. Buitengewandeld als een ontspannen mens 😉 Het blijft een mooi geschenk om te geven aan iemand en zo een mooie ervaring om samen te delen. We komen zeker nog eens terug ! lieve groeten Tine

tine vanhove

Ik volgde module 1 klankschalen en het was een boeiende en leerrijke 2 daagse met heel veel informatie en kans om te oefenen. Andy is een enthousiaste lesgever met heel veel kennis die hij wil delen, ik kan de workshop zeker aanraden.

Ellen Vandersichel

Mariposa
Het was mijn eerste ervaring met Ecstatic Dance in de Loft vorige zaterdag en die was heerlijk.... De muziek nam mij mee, mijn lichaam bewoog als het ware vanzelf, en ik was dankbaar dat ik mijn verlangen om de vreugde te delen met de andere dansers kon uitdrukken, zodat er verbinding ontstond. Tot de volgende keer!

Mieke Boonen

Ik heb afgelopen weekend deelgenomen aan de workshop Tongue Drum. In één dag zoveel mogen leren en ervaren van wat er mogelijk is met een Tongue Drum. Ik ben zeer tevreden. En de ontvangst was hartverwarmend. Dank je wel.

Dré Kloks

Onlangs heb ik Andy leren kennen via een vriendin. Na een eerste sessie klankschaalmassage met intake gesprek kwamen we erbij dat een sessie klankbad met gongs me zeker een meerwaarde zou brengen met de nodige integratie tussen de twee sessies. Andy begeleid je daar fenomenaal in, hij geeft je de ruimte en vrijheid. Zowel bij de eerste als tweede sessie weet je niet wat je meemaakt. Het is steeds anders. Het klankbad met gongs, heeft me moet ik toegeven toch het meest geraakt. Zelf ben ik door iets gegaan waar ik geen woorden op weet te plakken maar kan wel zeggen dat er iets weg is, een blokkade, verdriet… De trillingen van de klankschalen vullen heel de ruimte en gaan door al je verschillende lagen van bewustzijn, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Gewoon het intake gesprek met Andy zorgt al dat je in een bewustzijnsverruiming komt. Het is een waar cadeau voor jezelf en je omgeving, je gaat veel lichter, anders naar buiten. Zelf zou ik het iedereen aanraden !

NB

Het was een heel fijne workshop. De liefde en passie die Andy heeft voor de handpan en nog vele andere unieke instrumenten is een ware verrijking om te mogen ontdekken. Ook het eten werd met veel liefde bereid door Veerle. Het is zeker een aanrader!

SV

Mooie workshop die mij stimuleert vanuit gevoel en intuïtie op de tongue-drum en andere instrumenten muziek te maken.

Catherien

De workshop was echt heel inspirerend voor mij, ik wist niet waar ik mij moest aan verwachten maar het voelde wel juist, ik werd erdoor geraakt.. Je voelt jouw passie en dat is fijn om naar te luisteren, maakt het echt boeiend. De workshop is met veel afwisseling, uitwisseling en inoefening waardoor de tijd voorbij vliegt. Het was een heel fijn weekend. Weet je wat ik ook schattig vond, als Veerle er zondag bij kwam hoe lief jullie met mekaar omgingen. Super om te zien. Had ik dichterbij gewoond dan was ik nog eens langsgekomen om rustig de klankschalen te kiezen en te kopen, maar ik wil echt het geleerde inoefenen, nu zit het nog heel goed in mijn hoofd. Bij jou ben ik zeker dat ik de juiste kwalitatieve schalen aankoop, vandaar dat ik ze gisteren wou meenemen. In ieder geval ben ik superblij met de aankoop. Groetjes, Kathleen

Kathleen Pourveur

Ons Kakelhof
Vorig weekend de workshop Klankschalen gevolgd. Het was voor mij een fascinerende ontdekking : de klank, de trilling, de schoonheid van de klankschalen. Bovendien een zee aan informatie gekregen; Andy weet echt waarover hij spreekt. Naast de theorie kregen we ook deskundige uitleg over het praktisch uitvoeren van een klankmassage. De dagen mooi georganiseerd en met een heerlijke veggie maaltijd over de middag. Ik was zo geboeid dat er voor mij nog een dagje bij had mogen zijn om meer te kunnen oefenen onder Andy's waakzaam oog 😉 Deze workshop is echt een aanrader voor wie met klankschalen wil werken.

Anne-Marie Scharff

Kolibrie coaching
Een klankconcert is moeilijk in woorden te beschrijven omdat het zo diepgaand is. Het voelt alsof je lichaam een snaarinstrument is waarvan de snaren een voor een heel subtiel geraakt worden. Je ontspant volledig en dan voelt het alsof al je cellen dansen. Wat een fijne ervaring. Dankjewel Andy!!!

Bianca Vermeersch

De workshop ‘klankschalen module 1’ van ’t voorbije WE was een bijzonder deugddoende en verrijkende ervaring … ook de groep was heel aangenaam en sereen van vibratie. De wijze waarop je het brengt getuigt van een rijke ervaring en van een warm hart dat een opvallend respect uitdraagt naar alle instrumenten … jij ‘weet’ dat elke klankschaal of gong een ‘levend element’ is dat een eigen bezieling ‘toont’ door middel van zijn unieke trilling. Dit is wat mij vooral blijft na werken … hoe elke klankschaal ‘leeft’ en zich graag ten dienste stelt van het helen van wie of wat er mee in communicatie treedt. DANK je Andy, voor jouw warm-hartelijke begeleiding tijdens onze eerste kennismaking met de wondere wereld van de 'klankschalen' ... en dank aan Veerle voor de heerlijke vegetarische maaltijden.

Luc Bonte

Met een bang hartje had ik me ingeschreven voor de klankschalen workshop module 1. Niet wetende wat het juist zou inhouden. Met een open geest en zeer veel motivatie ben ik naar Torhout getrokken. Van de moment dat ik de deur van hun locatie opentrok wist ik dat ik goed zat. De rust die er heerst, de warme en zeer vlotte ontvangst van zowel Andy als Veerle brachten me instant "thuis". Met een berg aan kennis en leuke humor weet Andy zijn passie echt over te brengen. Het middagmaal, klaargemaakt door Veerle, is om al je vingers bij af te likken. Het tafelmomentje schept ook een warme band tussen alle cursisten onderling. De begeleiding gedurende de twee dagen is echt top. Ik ben na de tweedaagse workshop met een warm gevoel en een hoop nieuwe kennis en materiaal naar huis gegaan. Nooit gedacht dat ik op zo een korte tijd kon gebeten geraken door de passie van frequentie en klanken en bovenal nooit gedacht dat ik deze warme mensen zo snel in mijn hart zou sluiten.

Lieve De Paepe

Landgoed Reenheide
Ik heb een dag priveles mogen genieten in gong spelen bij Andy in zijn praktijk. Ik heb van meet af aan een goed contact gehad met Andy en ben heel goed onthaald op de bewuste dag. Er was meteen een klik tussen Andy en mij. Ik ben heel professioneel begeleid geweest doorheen gans de dag. Andy heeft mij alle knepen van het spelen aangeleerd op een heel soepele manier. Andy heeft mij ook het omgaan met gongs het vervoeren ervan en alles wat daar rond hangt aangebracht en gedeelt uit zijn eigen ervaringen. Ik heb veel geleerd op deze dag. Andy staat mij ook bij met raad en daad bij de aankoop van een gongrek en gongs. Ik kan er altijd tetecht met mijn vragen of bedenkingen. Ik ga zeker nog andere workshops bij Andy volgen. Ik heel tevreden om deze plek ontdekt te hebben die ik dan ook gulzig deel met mijn vriendenkring. Nog een dikke merci aan Andy zijn vrouw voor de lekkere veggie maaltijd. Bedankt voor de mooie klik en dezelfde passie voor de gong en het delen van uw ervaring Andy.TOP Zeker tot gauw. Jo

Jo Cattrysse

schildersbedrijf
Ik heb de 1e module gevolgd van de klankschalen. Het was een aangename ervaring. Andy en Veerle zijn 2 mensen waarbij het fijn vertoeven is. Ik stond wel versteld van wat er eigenlijk allemaal komt bij kijken. De manier van het aanslaan, niet te hard en niet te zacht, de manier van het aandraaien, de plaats van het aanslaan, ...Oefenen, oefenen en nog eens oefenen is de boodschap. Ik ga aan de slag met een nieuwe, ontspannende en deugddoende behandeling. Ik kijk alvast uit naar module 2. Dank je wel om je kennis te delen. Kathleen x

Vervoort Kathleen

Studio Isis
Hier binnenkomen = rust, alle stress valt van je af, is thuiskomen… Er is een nieuwe wereld open gegaan en naar die wereld was ik lang op zoek Bedankt voor deze openbaring

Ingrid Wens

Een unieke kans om kennis te maken met fantastische wereld van de klankschalen. Andy neemt je mee in zijn passie en laat je op een professionele wijze oefenen. Je wordt warm ontvangen in een uniek kader. Ik kijk er nu al naar uit op een vervolg. Met andere woorden het was TOP.

Provoyeur Lorenzo

Vorige woensdag ging ik voor de eerste keer naar een sessie Ecstatic Movement bij Boventoon. wat een leuke ervaring.! De beschrijving op de website klopte helemaal. Na een hartelijk onthaal, kon ik er helemaal vrij dansen., in een prachtige tuin -(ook dankzij het ideale weer). Bovendien was de muziek met heel veel aandacht voor ons uitgekozen.

Josie

"Was dit wel het goede moment om opleiding te volgen ?", de gedachte kon het niet laten om mij even op rappel te roepen. "Ja", toch wel want ik mocht gewoon 'zijn'. Het eerste uur kon alles die in me leefde zakken in de aarde, gronden, er kwam ruimte en verwondering ... zo mooi! Andy neemt je op een zeer professionele manier mee in de cultuur, de leefwereld van de klankschalen van A tot Z. Op een manier waarvoor je alleen maar bewondering en respect kan tonen tot diepe waardering. Het werken met de klankschalen is stap voor stap (kijken, aanraken, luisteren, afstemmen ... ) uitgelegd, het is niet zomaar eventjes een melodie spelen. We horen allemaal maar 'echt' luisteren dat is toch wel een ander verhaal, een kunst. Andy neemt je mee stap voor stap zonder overhaast (onthaasten) in een leerproces van geven en ontvangen, wat hoor je 'nu' echt? Grondtoon, boventoon, ritme, wat ervaar je... ? Het leren van een klankschalen massage gaf me zoveel innerlijke rust, een reis van ontspanning en bewustwording zowel in het geven als het ontvangen. Ik ben dankbaar voor mezelf, de liefdevolle deelnemers, het weekend, de kookkunsten van Veerle, de sfeer, de samenwerking tussen lesgever Andy & partner Veerle, ... . Tot op vandaag voel ik het nog, net of de klanken nog trillen in mijn fysieke, emotionele, mentale en energetische lichaam. Iedere dag ontvang ik zachtheid, helderheid en duidelijkheid. De klankschalen verwelkom ik met liefde in mijn coaching praktijk, dit is niet meer weg te voelen. Eerst oefenen, afstemmen ... niets overhaast doen daarvoor kies ik 'nu'.

Tamara Jaspaert

zelfstandig transformatiecoach (www.samcirkel.be)
Topkwaliteit met passie! Warm welkom door Andy en Veerle. Hierdoor voelde ik mij direct op mijn gemak. Mooie afwisseling tussen theorie en toepassen op de eerste dag, waardoor we heel snel met vertrouwen de klankschalen konden aantikken en oefenen. De interactie hield de energie hoog, ik had geen enkel moment dat ik niet geboeid was of dat mijn energie zakte. Het fantastische kader en de verse aanvoer van lekkers kan daar ook voor iets tussen gezeten hebben natuurlijk. Bedankt ook aan Veerle voor de gastvrijheid en de lekkere lunch, we hadden zeker genoeg. 😉 Met wat ik leerde tijdens de 2 dagen van workshop 1 kan ik nu al aan de slag om te oefenen. Ik kom in juli 2022 terug voor het vervolg! Groetjes Stephanie

Stephanie Reynaert

Tell me more
Ook al denk je vertrouwt te zijn met de (volle maan) concerten, het blijft iedere keer weer verrassend en uniek. Zoals elke maand de energie van de maan anders is, is geen enkel concert dat Andy geeft hetzelfde. Wat een bijzondere energie, wat een passie, intens en diepgaand. Steeds op zoek naar uitdaging, geen eindpunt, maar en cours de route. En wat voor een route <3.

Hayat Bennani

Wondermooie ervaring! Warme ontvangst, elk mag gewoon ‘zijn’, onderbouwde kennis wordt met liefde en passie doorgegeven zonder commercieel opdringen, heerlijke maaltijd met liefde bereid door Veerle, een groepsgebeuren waar de verbondenheid zo voelbaar was! Je wordt alvast gebeten door klank en krijgt honger naar meer! Heilzaam! Dank Andy en Veerle!

Els Legrand

Uppliva
Naar aanleiding van de 10de Ontmoetingsdag Jongdementie in Kortrijk kon ik deelnemen aan jullie workshop met klankschalen. Niet goed wetende wat mij de wachten stond, was ik vooral nieuwsgierig naar de effecten voor de deelnemers. Ik was zeer aangenaam verrast door het heilzame werking van dit klanken 'bad'. Soms heel zacht, soms wat luider, soms iets wat ritmischer, soms als een aanwassende spiraal, soms een klank van een voor mij ongekend instrument, misschien mag ik dat zelfs zo niet benoemen. Het effect op alle deelnemers kan ik misschien het best samenvatten als een complete ontspannende overgave. Ook voor de aanwezige personen met jongdementie werd er genoten in een aangename 'stilte vol klanken'. Wat er mij ook is opgevallen: nadat ik de zaal had verlaten ik nog een hele tijd, als in een roes, heb mogen nagenieten, van deze deugddoende heerlijk verfrissende klankendouche. Ik denk dat ik namens alle deelnemers mag spreken en jou bedanken voor deze buitengewone beleving en prachtige bijdrage aan onze ontmoetingsdag.

Julien De Leeuw

Alzheimer Liga Vlaanderen
Heerlijk gedanst in de wondermooie tuin op de tonen van DJ Boto van Boventoon! De etnische set was zodanig gericht uitgelijnd met de live muziek van Andy dat het zonder twijfel in de top 3 staat van de ecstatic muzieklijsten waar we tot op heden op gedanst hebben. Aanrader!

Wendy Tyck

Yokin yoga-shiatsu Kalmthout
Reeds twee workshops gevolgd bij Boventoon, workshop klankschalen en workshop tongue drum, echt een aanrader, beide, met zijn praktische kennis kan Andy zijn expertise en enthousiasme voor klank heel goed overbrengen bij de groep, je krijgt de ruimte om te oefenen, gewoon te worden aan de instrumenten, ook de dynamiek in de groep is steeds top, ik volg zeker nog workshops bij Boventoon en kan iedereen aanraden om zeker een workshop te volgen, het is heel praktisch en Andy geeft je ontzettend veel tools en tips mee waarmee je thuis aan de slag kan, Dank je wel Andy!

Greet Vandekerckhove

Wanneer er zoveel juist zit (energie, intenties, kennis, aanpak, mogelijkheden en het vertrouwen) weet je dat je goed zit.... En wat zat ik goed!

Kristof Van Waelderen

Connect & Create
Gisteren de tweede workshop gevolgd bij boventoon en het is altijd een geschenk op mijn pad. De eerste was, zelf een drone flute maken en is echt een zalig proces geweest, heel leuke kleine groep met super begeleiding. Gisteren een 2 daagse workshop klankschalen deel 1 gevolgd , 100 klankschalen, heel goeie opleiding en uitleg, super lekker eten en de groep was fantastisch, 7 vrouwen die op zo een korte tijd zo prachtig verbinden, wow ... dus zowel de verbinding van de groep als een goeie basis om met klankschalen te gaan werken is een prachtig geschenk die me weer met dankbaarheid en wijsheid verder op weg brengt. Wat ik heel fijn vind is dat het geen commerciële bedoening is om klankschalen te kopen maar we zelf een goeie basis krijgen om goeie en foute klankschalen aan te kopen gelijk waar... Maar ik koop ze zoiezo hier, mijn vaste adres voor een goeie klankschaal is bij boventoon zeker een aanrader, waar ook voldoende tijd en uitleg wordt gegeven. Andy werkt echt met volle passie vanuit het hart om mooie dingen de wereld in te brengen zonder eigenbelang, waarin de klankschalen door deze opleiding op een ethische en prachtige helende manier zijn klanken kan verspreiden. Echt een aanrader en nu oefenen enorme dankbaarheid aan het leuke koppel van boventoon die prachtig werk brengen

Virginie De witte

Telkens fantastische ervaring!! Gepassioneerde mensen die hun kennis en positieve vibes delen! Ik ga er telkens op ieder vlak rijker buiten!! De workshops worden gegeven met passie en liefde voor muziek en professionele en individuele begeleiding een echter aanrader!

Karolina

Ik mocht reeds verschillende malen genieten van een workshop bij boventoon. Ik heb telkenmale genoten van de kwalitatieve info die in mocht ontvangen ...

Peter Innegraeve

Zalig genoten en volledig ontspannen van de klankreis in een kerk in Boom. Het thema was hemels, maar het was ook hemels. Smaakt naar meer !!

Martine Ameloot

De workshop tonguedrum bij Boventoon was fantastisch. We konden, na de uitleg alle instrumenten uitgebreid testen om te voelen wat er met ons resoneert en wat er past. Prachtige instrumenten, lieve mensen, mooie locatie, goeie service. een plek om eens langs te gaan.....

Lieve Melis

Het was een overheerlijke ervaring. Zo mooi! Triggerend en rustgevend tegelijkertijd. Mijn lichaam resoneerde met de trillingen van de gongen en klankschalen! De energie stroomde vanuit mijn voeten langzaam naar boven en verwarmde mijn hele lichaam. De indiaanse fluiten brachten mij naar de oerbron. Het geheel van de klankreis brachten eenheid en verbinding met de natuur en kosmische elementen. Unieke, sublieme ervaring! Dank hiervoor!

Rita van Clapdurp

Boventoon, met Andy en Veerle als het kloppende hart ervan, levert kwaliteit van de bovenste plank. De workshop Klankschalen (module 1) gaf mij zoveel meer dan waar ik dacht naar op zoek te zijn. De rijke, doorleefde kennis en ervaring van Andy geeft hij op een praktische, enthousiaste en speelse manier door aan de deelnemers. Ik ervaarde de workshop als een mooie balans tussen theorie en praktijk waarbij de deelnemers in wederzijds respect leerden van elkaars 'fouten' en inzichten. De liefde voor muziek, klanken en instrumenten werd bij mij aangewakkerd en maakte veel in me los. Alles is trilling, frequentie. Ik leerde dat klankschalen een prachtige tool kunnen zijn om daarmee verder voeling te krijgen. Deze workshop brengt verdieping in mijn eigen ont-wikkelproces en in dat van de mensen waarmee ik in verbinding/samenwerking mag staan. Dankjewel Andy en Veerle, jullie zijn TOP! Van harte, Joke

Joke Desimpelaere

Heartful Health
De Ecstatic Dance door DJ Boto: als je je even wil onderdompelen in een paradijselijke gevoel met kwaliteit van geluid en een prachtige tuin en met respect voor elkaar en voor jezelf dan is dat de place to be. Bedankt om dat hier in Torhout mogelijk te maken.

Joke S.

Uitstekende cursus, met veel bezieling en enthousiasme gegeven. Goede opbouw, met veel achtergrondinformatie, zodat ik een goed beeld kreeg van het gebruik van de klankschalen. Andy weet een sfeer van vertrouwen te creëren, met de nodige humor en relativeringsvermogen, zodat ik me als cursist op mijn gemak en serieus genomen voel. Bovendien in een prachtige omgeving en locatie. Om nog eens terug te komen!

Fred Weller

Le Ciel Bleu
Midzomernacht 23-6-2021: onze yogagroep viert haar gouden jubileum: 50 jaar yoga. We hadden Boventoon uitgenodigd om ons feest muzikaal op te luisteren. Gelukkig hadden we ook een locatie met uitstekende akoestiek. Er werd lekker gegeten, er kwamen enkele toespraken en toen was Andy aan de beurt. Klankschalen, gong, fluit en nog heel wat andere exotische instrumenten weerklonken op magische wijze in complete harmonie met elkaar. Iedereen viel stil en genoot met volle teugen. De klanken vloeiden recht naar binnen, naar het centrum van het lichaam, naar het hart. Sommigen kregen kippenvel, anderen kregen het plots heel warm. Eén ding was zeker: niemand bleef bij deze muziek onbewogen. We hebben de klanken letterlijk laten binnenkomen en het was fantastisch. Ik zou het iedereen aanraden die wat diepgang wil of een spiritueel samenzijn muzikaal wil omlijsten. Onze aanwezige yogi's hebben al meerdere positieve reacties gegeven. Dank u wel Andy en Veerle, jullie hebben ons gouden feest laten schitteren.

Christine Dely

Yogakring Georges Lannoy
Wat had ik naar deze dag uitgekeken ! Met dank aan COVID (ahum ;-))) werd mijn geduld op de proef gesteld. Mijn verwachtingen waren dus hoog. Al een hele tijd droom ik weg bij de heerlijke klanken van de tonguedrum en verlang ik om zelf te kunnen spelen op dit zalige instrument. Ik heb al enkele keren genoten van opleiding klankschalen en concerten bij Andy. Vandaar dat ik alle vertrouwen had dat dit een fantastische dag zou worden en dat is het heel zeker geworden ! Als kers op de taart heb ik deze dag samen met 2 zielsverwante vriendinnen kunnen beleven. Een hele dag lang op zoveel verschillende tonguedrums kunnen experimenteren, bijgestaan door de deskundige uitleg en ondersteuning van Andy, dit onder een stralende zon, in hun prachtige tuin... Wat wenst een mens nog meer ? Boventoon is voor mij dus een plaats van ontmoeting en van beleving. Ik voel me dankbaar dat Andy en Veerle op mijn pad zijn gekomen ! Het smaakt naar meer !

Janique Lacombe

Na een jaar waarin de klankschalen weinig gebruikt werden (door de corona-maatregelen), was de nood groot om terug met klanken aan de slag te gaan. En met module 3 zit/lig je volop in de wondere wereld van geluid, trillingen en boventonen. Veel nieuwe dingen geleerd, andere mogelijkheden ontdekt, boeiende mensen ontmoet, een warm thuiskomen bij Andy en Veerle,... En vooral veel zin gekregen om mijn reis met klankschalen en muziek verder te zetten.

Ann Van den Wyngaert

Privé of in groep Je bent er altijd hartelijk welkom. Ontspannen of diepgang, loslaten. Professionele begeleiding op elk vlak. De mix van vele instrumenten maken er een unieke belevenis van. Jong en ouder...voor ieder wat. Dank u Andy.

Uijttenhove Veronique

Hippietwin/some_lifestyle
Werken met klankschalen Module 2: vijf deelnemers, een warme groep, met de juiste mensen, het juiste tijdstip en op de juiste plaats. De 3 dagen vlogen voorbij, kopje vol aan nieuwe kennis, 1 ding ga ik goed onthouden als ik het met de woorden van Andy zeg ☆oefenen☆oefenen☆oefenen☆ en ☆luisteren☆luisteren☆luisteren☆ en de rest volgt dan wel. Dankjewel Andy om je passie en je kennis met ons te delen! Dankjewel Veerle voor het lekkere eten! Dankbaar dat ik er bij was, het kriebelt nu nog meer om er nog meer over te weten te komen en mijn kennis om te zetten in de praktijk.

Lieve Delafontaine

Schoonheidsinstituut
Lieve Veerle en Andy Fijn dat ik jullie mocht leren kennen. Welk activiteit ook bij jullie is het altijd thuiskomen met altijd een warme welkom! Onlangs heb ik bij jullie aan de Ecstatic Dance deelgenomen. Hele fijne ervaring, met je eigen koptelefoon met muziek op eigen geluidssterkte te dansen in een mooie tuin met een kampvuurtje erbij. Meer moet dat niet zijn! Veel succes met deze nieuwe uitdaging.

Marleen Sanders

Opnieuw volop genoten van het ligconcert in Geluveld. In een serene sfeer volledig kunnen ontspannen op de klanken van de klankschalen en andere instrumenten. Even weg uit de hectische wereld rondom ons. Een aanrader voor veel mensen Kijk er naar uit om het volgende concert bij te wonen Namaste, Guy

Guy Desloovere

Met veel plezier schrijf ik hier mijn ervaring neer na het volgen van module 1 "werken met klankschalen". Andy heeft deze dagen op een zeer professionele manier opgebouwd. Veel aandacht ging naar het theoretische gedeelte waardoor je een interessante achtergrond van de wereld van de klankschalen leerde kennen. Klankschalen zijn er om gebruikt te worden en dat mochten we zelf ervaren. Een ruim aanbod van schalen bij elkaar wat maakte dat je echt kon oefenen om die verschillende klanken harmonieus met elkaar te laten resoneren. Buitengewone ervaring ! And last but not least het echte werk nl massage met de klankschaal. Het verloop van de massage werd tot in de puntjes toegelicht door Andy. Een echte eye-opener. Zo ontspannend leren, hield ik niet voor mogelijk. Nu thuis oefenen op de juiste manier is voor mij telkens een relaxatiemoment op zich. Nogmaals bedankt Andy om uw kennis en kunde met ons te delen. Voor mij was het pure verrijking. Relaxte groetjes, Ann Swinnen maart 2019

Ann Swinnen

De Weg naar A
Samen met de collega’s genoten van een ontspannende relaxatietherapie. De deskundige uitleg en de rustgevende omgeving zorgden voor een optimale ervaring. Blij dat we dit in groep mochten ervaren. Een aanrader om een out-of-the-box groepsactiviteit. Andy, bedankt voor de ervaring.

Bert Vanhoucke

Alaska
In januari kwam Andy 4 dagen naar onze school, het Annuntiata-instituut te Veurne, om een klankschaalconcert te geven aan praktisch al onze klassen. Een huzarenstukje voor hem, want dat betekende dat hij soms 8 ligconcerten per dag gaf! Voor ons was het ook spannend: hoe gingen onze leerlingen reageren op de rustige en toch intense stemming van een klankschaalconcert? Maar Andy bleek de perfecte begeleider en uitvoerder voor onze jongeren. Ze lieten zich met plezier meevoeren en toonden zich opvallend open-minded. De reacties achteraf waren dan ook opmerkelijk positief, zowel bij leerlingen als leerkrachten. Nog eens bedankt, Andy, voor deze unieke ervaring!

Jelle Ooms

Annuntiata Instituut Veurne
Dag Andy, wou je toch nog even bedanken voor de workshop gisteren. Je enthousiasme werkt aanstekelijk! Er hingen heel goede vibes in de groep. Voelde voor mij als een stukje thuis komen 😊👍

SD

Onlangs hadden we met onze salesploeg van Salubris een mysterieuze activiteit… Met zijn allen richting Torhout, afspraak bij ‘Boventoon’ voor velen onbekend, voor mij wel gekend echter dit zou mijn eerste ervaring zijn! We waren allen verrast, wat twijfels ook maar Andy nam ons mee op sleeptouw! Eerst mochten de schoentjes uit en konden we allen plaats nemen op een yoga matje, collega’s naast elkaar samen op de grond. Andy stelde voor om tot de rust te komen en de muziek in ons op te nemen… Het was werkelijk overweldigend! Verrassende, unieke klanken, … het liet niemand onberoerd! Ook zin in een groepsactiviteit? Twijfel dan niet en reserveer bij Boventoon! Kortom een aanrader!

Karmen Goemaere

Salubris
Dag Andy, Ik wil je toch al eens bedanken voor de echte kennismaking gisteren, zowel met jou als met de klankschalen… Ik wilde ook even laten weten dat de trillingen best nog hun nawerking gehad hebben en gisteren zijn er ’s avonds ook nog -eindelijk- tranen gekomen. Wat ik iets goeds vind, want het helpt op zijn minst om nog dieper te ademen en elke traan is “iets” dat eruit is:/) Dat was trouwens ook al weer 6 maanden geleden! Maar na de tranen, trilt het nog en ik vind het heel fascinerend en schoon om te zien. Maakt me ook benieuwd naar de komende dagen. Maar het allermooiste wat je me hiermee eigenlijk meegegeven hebt is hoop. De hoop op hulp, de hoop op schoonheid en de hoop dat ik niet mijn eigen gevangenisbewaarder word. Dank je wel en de volgende afspraak staat in de agenda. Tot dan! KD

KD

Enkele weken geleden heb ik mijn klanten mogen verwennen met een ‘gongconcert’. Dit gebeurde in samenwerking met De Nachtwacht en Boventoon. Mijn klanten werden verwelkomd in slaapspeciaalzaak De Nachtwacht. Ze kregen eerst een duidelijke uitleg van Andy van Boventoon. Andy vertelt met passie en op een toegankelijke manier over zijn manier van werken en het effect van trilling op de mens. Hij haalt die trilling uit zijn heel ruim assortiment aan klankschalen en gongs. Na de uitleg konden mijn klanten zich installeren op een bed en werden ze ondergedompeld in een rustgevend klankbad. Ze konden genieten van het samenspel van maar liefst 15 gongs en niet minder dan 45 klankschalen. De reacties waren zeer positief. Mijn klanten waren heel erg onder de indruk van de beleving. Wil je je werknemers, je collega’s, vrienden,… eens op een bijzondere wijze ‘verwennen’. Contacteer Andy Vanbeveren van Boventoon, een absolute aanrader! Hiernaast ben ik ook eens op individueel consult geweest bij Andy. Ook toen mocht ik ervaren dat Andy op een zeer professionele manier werkt met een niet zo gekend gegeven.

Barbele Kindt

Een super week achter de rug. Maandagavond heb ik me verder leren verdiepen in de autogene training. Zalig om telkens weer te ontdekken hoe je in een respectvolle en intense sfeer binnen Boventoon verder op weg kan gaan… Ook vrijdag liet ik me in Gent onderdompelen in de klanken van de schalen. Het was gewoon genieten, bij jezelf komen, energie opdoen en eventjes de tijd laten zijn… Telkens weer is dit een hele verrijking. Dank u wel voor al dit moois! Laurence

Laurence Vande Velde

Andy heeft ons tijdens een driedaagse ondergedompeld in de wereld van de klankschalen op een heel unieke manier. Ongelooflijk hoe fascinerend en vol passie hij zijn kennis en kunde overdraagt op ons. De laatste jaren volgde ik verscheidene opleidingen; maar geen enkele kon tippen aan dit niveau. Andy deelt veel praktijkgerichte,bruikbare tips waardoor je gewoon zin krijgt om direct aan de slag te gaan. Andy, het is niet van mijn gewoonte om “recensies” te schrijven, maar jij verdient dit gewoon echt! Hierbij hoop ik ook anderen te kunnen aanzetten om eens bij Andy een workshop te volgen, want ik ben er zeker van dat dit alleen maar verrijkend kan zijn voor elk van ons! Dikke merci Andy, ik heb alvast de klankschaalkriebel overgenomen en kijk uit naar de vervolgworkshops!

Barbara

WAT EEN VERSCHIL!! als ik nu terugdenk aan die momenten van voor jou sessies, hoe ik letterlijk voelde dat mijn emoties vast zaten in mijn keel… dat beklemmende, nijpende gevoel in mijn keel, mijn stembanden die aanvoelden alsof het blaadjes schuurpapier waren… Wel beste Andy,na jouw 3 klankschaal behandelingen zijn mijn emoties gesmolten als sneeuw voor de zon. Mijn keel en mijn stembanden zitten lekker in hun vel en ik durf nu letterlijk te zeggen wat ik te zeggen heb en dit zonder angst… Dikke merci en doe zo verder. Warme Hartegroet Addy

Addy

Andy heeft een zéér brede kennis van tonen en z’n instrumenten. Echt impressionant. Echt een aanrader om op een andere manier stil te staan bij het leven. Geluid en de impact op je lichaam.

Robin Lucidarme

Dankjewel Andy, om al enkele jaren onze leerlingen in te wijden in de meditatie met klankschalen op hun bezinningsdag. Onze 5de jaars beroepsleerlingen kunnen jouw workshop telkens heel erg waarderen. Veel praten is niet écht hun ding, ‘stil worden’ ook niet en toch slaag jij daarin. Kennismaken met de klankschalen doet hun wereld een beetje open gaan. Tof! Carine (leerkracht IMB-Brugge)

Carine Plasschaert

IMB Brugge
beste Andy, we hebben een wonderlijk concert meegemaakt, hemels mooi en helend. De liefde, ernst en gevoeligheid waarmee je de klanken kiest en in elkaar laat vloeien, maken je tot een klankenkunstenaar. Dank daarvoor. Marleen en Leo

Maureen

Ik klopte bij Andy aan voor individuele relaxatietherapie met de bedoeling om van mijn slaapmedicatie(anderhalf jaar tijdens pijnlijke ziekte)af te geraken. Ik wist niet wat ik moest verwachten. Hij reikte mij technieken aan, autogene training, waarmee ik thuis moest oefenen, verschillende malen per dag om mijn lichaam helemaal tot rust te brengen. Na een 5-tal sessies bij Andy en herhaaldelijk de techniek toe te passen voor het slapen gaan lukte het mij eindelijk de dosis medicatie geleidelijk te verminderen en tenslotte te stoppen. Ik ben Andy heel dankbaar voor zijn aanpak van mijn probleem. Door je lichaam tot rust te kunnen brengen,en er tijd voor te nemen zwakt bij mij de pijn, die ik regelmatig nog heb, ook af.

CK

Ik had mij ingeschreven voor een klankreis. Dit ging door, binnen in een kerk. Dat was op zich al speciaal. Het gongconcert zelf daar wist ik niet wat ik kon verwachten. Ik kreeg gelukkig ook geen ‘geitewollensokken’ gevoel. Ik zat in goed gezelschap. Andy heeft op een heel professionele manier een uniek concept gebracht. Ik geloof dat dit een ideale manier is om personeel of uzelf iets unieks te geven. Want zoals ik verstaan heb: geef hem de locatie en hij zal er zijn. De ervaring was intens en zeker voor herhaling vatbaar. Ik kan het iedereen aanbevelen. EB

EB

beste Andy, we hebben een wonderlijk concert meegemaakt, hemels mooi en helend. De liefde, ernst en gevoeligheid waarmee je de klanken kiest en in elkaar laat vloeien, maken je tot een klankenkunstenaar. Dank daarvoor. Marleen en Leo

Marleen De Geest

Beste Andy, ik kreeg vandaag op de yoga te horen dat er iets veranderd was aan me 😀 Ik weet dat ik in april ook nog een yogaopleiding heb gehad, maar voor mij persoonlijk liggen de 2 gongbaden van in maart echt wel aan de basis van alles wat de laatste tijd gebeurt. Dankjewel!!! Pascale

Pascale

Dag Andy en Veerle, Ik wilde jullie toch nog even laten weten hoe ik de Shirodhara heb ervaren. Het was een zeer bijzondere ervaring, zoals ik jullie al had meegegeven was de duo massage super, zeker hoe jullie afgestemd zijn op elkaar. Gewoon super ! De Shirodhara op zich was een leuke ervaring op het eerste zicht niet spectaculair maar de werking kwam nadien pas goed op gang. Na de leuke babbel ben ik totaal ontspannen vertrokken, de eerste nacht heb ik goed geslapen maar niet zo diep als gedacht. Ik merkte hier dat er geestelijk toch van alles aan het gebeuren was. De volgende morgen goed en fit opgestaan (was terug werkdag) ik merkte dat ik vrij rustig was in mijn hoofd en dat mijn energiepeil zeer duidelijk gestegen was ! Mijn energie peil is nog wel een paar dagen vrij hoog geweest en de rust in mijn hoofd heeft ook wel een paar dagen aangehouden, ook heb ik sinds lange tijd 2 weken vrij geweest van migraine. Dus met andere woorden: het was een super ervaring. Bedankt hiervoor ! Groetjes, Peter

Peter Cardoen

Beste Boventoon, Weer een zalig concert! Ik kreeg nu wel een heel doorslaggevend bewijs van de weldoende werking: ‘s morgens was mijn bloeddruk 17 en na het concert 12 … Doe zo voort, zou ik zeggen. We hopen ook ooit eens een Klankreis te mogen meemaken; dat lijkt ons ook een heel bijzondere belevenis. We wensen u van harte nog veel succes. Dankbare groeten, Frieda

Frieda Lanckriet-Laevaerts

Dag beste Andy , Onze sessie duo in resonantie was SUPER man ! We hebben er écht van genoten . Het was op maat gesneden ! Mijn vrouwtje voelt de nawerkingen nog weken nadien . De innerlijke rust zegt ze zelf . Tof é ! Ik was en ben vol van je kunnen . Ondertussen heb ik reclame gemaakt voor je met als resultaat dat er een collega van me reeds een afspraak gemaakt heeft . Veel succes met alles wat je doet, en tot binnenkort, T.G.

T.G.

Net een gongconcert achter de rug in Ter Loo in Loppem. Zalig! Adembenemend! Rustgevend! Terwijl ik daar lag, kwam in me op: wat ben ik een gelukkig mens dat ik dit mag meemaken! De rust in de ruimte, de vibraties die me meenamen en me helemaal omarmden, de integere houding van Andy, de kaarsjes, heel de context gaf me innerlijke rust en een diepe dankbaarheid! Bij deze: jouw passie Andy met de klankschalen en gongs werkt helend voor me! Dankjewel!

Anja Willaert