EASY YOGA

NaGeBa is de naam van onze organisatie die alle groepsactiviteiten organiseert: de vele concerten, yoga, workshops en zoveel meer. Niet alleen de Boventoon-activiteiten, maar ook heel wat activiteiten van externe docenten.

En uiteraard niet te vergeten… de jaarlijkse NaGeBa-beurs en de NaGeBa-Festifair.

NaGeBa is de organisatie die mensen verbindt: met elkaar, met de natuur en vooral, met zichzelf… dat is haar missie.

De kwaliteit van zowel Boventoon als NaGeBa is identiek… want het zijn ook dezelfde mensen, Andy en Veerle, die achter beiden staat.
De zaal en de tuin van Boventoon fungeren als thuishaven voor heel wat van deze activiteiten.

 

Easy Yoga, ontspannende yoga met live muziek

Easy Yoga is een uniek concept, niet alleen voor Torhout, maar ook ver daarbuiten. Easy Yoga is enerzijds gebaseerd op de yoga stijl restorative yoga, en combineert daarbij ook technieken uit de Mindfulness en uit relaxatie. Maar vooral… Easy Yoga wordt steeds begeleid met live muziek van klankschalen, gongs, fluit, didgeridoo, tonguedrums… Het is duidelijk dat Andy Vanbeveren zijn kennis als klanktherapeut, relaxatietherapeut en yogadocent in deze Easy Yoga wist te versmelten tot een nieuwe passie.

Easy Yoga for Every Body

Restorative of herstellende yoga is een zachte yoga waarbij de nadruk ligt op comfort en ontspanning. Tijdens de houdingen, voornamelijk bestaand uit zit- en lighoudingen, wordt het lichaam telkens ondersteund. We maken hiervoor gebruik van blokjes, bolsters, kussentjes en dekentjes. Alle houdingen worden telkens, daar waar nodig, volledig aangepast aan de yogi. Easy Yoga is daarom ook toegankelijk voor iedereen ongeacht je leeftijd, of je nu al dan niet zwanger bent, last hebt van een fysieke beperking, fibromyalgie of cvs hebt, te kampen hebt met een burn-out of depressie…


Ontspannende yoga

De dagelijkse prikkels in het verkeer, via telefoon of pc, van op het werk of in de winkel,… zijn gigantisch. Mensen zoeken naar rust en ontspanning. Ze kiezen dan ook steeds vaker voor een passievere vorm van yoga. Easy Yoga… kan het antwoord zijn.

Gongyoga

Deze Easy Yoga is een vorm van gongyoga, omdat de gong nagenoeg bij elke sessie wordt ingezet als begeleidend instrument. Telkens opnieuw een unieke ervaring in een wereld van klank en vibratie.

ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling.

Lees meer >>

In onze Westerse maatschappij moet vaak alles snel gaan, alles moet precies steeds groter en beter zijn…. kortom, de verwachtingen liggen hoog. Alles moet ook allemaal ‘overdacht’ zijn, terwijl minder en minder op het ‘gevoel’ wordt gedaan. Hierdoor gaan steeds meer mensen zich slecht voelen of worden ze zelfs ziek.

Lees meer>>

De massages geven wij steeds op een respectvolle manier gegeven in een kalme en verwarmde omgeving, met op de achtergrond rustige muziek. Er wordt veel aandacht besteed aan hygiëne. Vooraleer de sessie start vragen we naar eventuele medische gegevens, allergieën of andere zaken waarmee de masseur rekening mee houdt. 

Lees meer>>

De afgelopen jaren heeft Boventoon honderden ontspannende concerten gegeven in heel Vlaanderen.
Naast de bekende klankschaalconcerten, genieten ook de gongconcerten en de klankreizen heel veel belangstelling.

Lees meer>>

Naast de honderden ontspannende concerten dat we al verzorgden, begeleiden wij vaak ook groepen. Klank is immers universeel. Hiermee ondersteunen we vaak lesgevers/docenten/teachers/coaches bij hun sessies meditatie, yoga, tai chi, systeemopstellingen, enz.

Lees meer>>

Relaxatiecentrum Boventoon in Torhout staat al langer bekend voor zijn eigen visie als het komt op ontspanning. Met zijn therapeutische achtergrond en jarenlange ervaring in het begeleiden en lesgeven, verdiepte Andy Vanbeveren zich in ontspannende vormen van yoga.

Lees meer>>

Na klankopleidingen te hebben genoten in België, Nederland, Groot-Brittanië en Nepal geeft hij ondertussen al jaren workshops in het werken met klankschalen en gongs. 
Hij kreeg al deelnemers over de vloer van diverse nationaliteiten.

Lees meer>>

Wil je jezelf eens verwennen of had je graag iemand anders een cadeautje gegeven?
Dan kun je steeds bij Boventoon terecht voor onderstaande artikels. Allemaal aan een zacht prijsje.

Lees meer>>

Je doet er toe

Je maakt het verschil Hoeveel keer twijfelen mensen er niet in hun leven of ze wel iets betekenen voor anderen? Hoeveel onder ons zitten niet

Lees meer »
Wit - 10 jaar Boventoon

Wit

Wit… betekenisvol Over de kleur wit valt veel te vertellen. Eigenlijk is wit de optelsom van alle kleuren samen. Wit staat voor puurheid, schoon, zuiverheid

Lees meer »