EASY YOGA

Easy Yoga is een restorative yoga met live muziek. Een manier van yoga ervaren die niet alleen succes kent, maar ook meer aan populariteit wint.
Bij easy yoga wordt de nadruk gelegd op een rustige en ontspannende yogales. Geen uitdagende poses dus. Nee, allemaal houdingen uit de restorative yoga of herstellende yoga.
En dit maakt het net zo toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, flexibiliteit of fitheid.

Tijdens de yoga met live muziek worden de yogahoudingen begeleid door live muziek. Dit zorgt voor een extra dimensie aan de yogales.
Enerzijds helpt de zachte melodie van de muziek bij het ontspannen en verbinden met je innerlijke zelf.
En op andere momenten kan de live muziek meer diepgang brengen en je gedachten verstillen.

Easy yoga met live muziek is eigen aan relaxatiecentrum Boventoon. De verzameling instrumenten waaruit geput wordt is enorm.
En dat maakt onze lessen dan ook zo bijzonder.
Door regelmatig easy yoga (= restorative yoga) met live muziek te beoefenen,
verminder je stress, verbeter je je concentratie, en bevorder je je
algehele welzijn.

Wat mag je verwachten? Een ervaren yogadocent en relaxatietherapeut, gepassioneerd door muziek en relaxatie. Iemand met levenservaring, waaronder ook gezondheidsproblemen. Je kan rekenen op een sfeervolle en veilige omgeving, waarin iedereen zich thuis voelt.

Schrijf je nu in voor een yogales bij boventoon.events en ontdek zelf de voordelen van onze easy yoga met live muziek.

Easy Yoga, ontspannende yoga met live muziek

Easy Yoga is een uniek concept, niet alleen voor Torhout, maar ook ver daarbuiten. Enerzijds gebaseerd op de yoga stijl restorative yoga, en anderzijds gecombineerd met technieken uit de Mindfulness en relaxatietherapie. Maar vooral… Easy Yoga wordt steeds begeleid met live muziek van klankschalen, gongs, fluit, handpan, didgeridoo, tonguedrums…

Het is duidelijk dat Andy Vanbeveren zijn kennis als klanktherapeut, relaxatietherapeut en yogadocent in deze Easy Yoga wist te versmelten tot een nieuwe passie.

Easy Yoga for Every Body

Restorative of herstellende yoga is een zachte yoga waarbij de nadruk ligt op comfort en ontspanning. Tijdens de houdingen, voornamelijk bestaand uit zit- en lighoudingen, wordt het lichaam telkens ondersteund. We maken hiervoor gebruik van blokjes, bolsters, kussentjes en dekentjes.

Zo kunnen de houdingen, daar waar nodig, volledig aangepast worden aan de yogi. En dat is dan ook de reden waarom Easy Yoga zo toegankelijk is voor iedereen. Ongeacht je leeftijd, of je nu al dan niet zwanger bent, last hebt van rug- of nekpijn, fibromyalgie of cvs hebt, te kampen hebt met een burn-out of depressie…

 

Easy Yoga

Ontspannende herstellende yoga

De dagelijkse prikkels in het verkeer, via telefoon of pc, van op het werk of in de winkel,… zijn gigantisch. Mensen zoeken naar rust en ontspanning. Ze kiezen dan ook steeds vaker voor een passievere vorm van yoga. Easy Yoga… kan het antwoord zijn.

Gongyoga

Deze Easy Yoga is een fusie met gongyoga, omdat de gong nagenoeg bij elke sessie wordt ingezet als begeleidend instrument. Telkens opnieuw een unieke ervaring in een wereld van klank en vibratie.

ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling.

Lees meer >>

In onze Westerse maatschappij moet vaak alles snel gaan, alles moet precies steeds groter en beter zijn…. kortom, de verwachtingen liggen hoog. Alles moet ook allemaal ‘overdacht’ zijn, terwijl minder en minder op het ‘gevoel’ wordt gedaan. Hierdoor gaan steeds meer mensen zich slecht voelen of worden ze zelfs ziek.

Lees meer>>

De massages geven wij steeds op een respectvolle manier gegeven in een kalme en verwarmde omgeving, met op de achtergrond rustige muziek. Er wordt veel aandacht besteed aan hygiëne. Vooraleer de sessie start vragen we naar eventuele medische gegevens, allergieën of andere zaken waarmee de masseur rekening mee houdt. 

Lees meer>>

De afgelopen jaren heeft Boventoon honderden ontspannende concerten gegeven in heel Vlaanderen.
Naast de bekende klankschaalconcerten, genieten ook de gongconcerten en de klankreizen heel veel belangstelling.

Lees meer>>

Naast de honderden ontspannende concerten dat we al verzorgden, begeleiden wij vaak ook groepen. Klank is immers universeel. Hiermee ondersteunen we vaak lesgevers/docenten/teachers/coaches bij hun sessies meditatie, yoga, tai chi, systeemopstellingen, enz.

Lees meer>>

Relaxatiecentrum Boventoon in Torhout staat al langer bekend voor zijn eigen visie als het komt op ontspanning. Met zijn therapeutische achtergrond en jarenlange ervaring in het begeleiden en lesgeven, verdiepte Andy Vanbeveren zich in ontspannende vormen van yoga.

Lees meer>>

Na klankopleidingen te hebben genoten in België, Nederland, Groot-Brittanië en Nepal geeft hij ondertussen al jaren workshops in het werken met klankschalen en gongs. 
Hij kreeg al deelnemers over de vloer van diverse nationaliteiten.

Lees meer>>

Wil je jezelf eens verwennen of had je graag iemand anders een cadeautje gegeven?
Dan kun je steeds bij Boventoon terecht voor onderstaande artikels. Allemaal aan een zacht prijsje.

Lees meer>>

We zijn een passant

We zijn op onze planeet niets meer dan een passant Een heel fijn interview met Johan Sabbe, journalist bij De Weekbode. 10 onderwerpen waar ik

Lees meer »

Je doet er toe

Je maakt het verschil Hoeveel keer twijfelen mensen er niet in hun leven of ze wel iets betekenen voor anderen? Hoeveel onder ons zitten niet

Lees meer »