KLANKTHERAPIE

Klank als natuurlijk anti-stress middel

Klanktherapie of soundhealing is een alternatieve en natuurlijke manier waarbij geluidstrillingen worden gebruikt om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Bij Boventoon kan je terecht voor professionele klanktherapie sessies op maat. Tijdens de sessies worden verschillende instrumenten zoals klankschalen, gongs en stemvorken gebruikt om de klant te helpen ontspannen en blokkades op te heffen.

Klanktherapie kan helpen bij diverse klachten, zoals stress, angst, slaapproblemen en lichamelijke pijnen. Het is een veilige en natuurlijke manier om even te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijkse leven. Alleen al ontspannen in het moment kan al heel wat teweeg brengen. Als ervaren therapeut, luistert Andy naar de behoeften van de cliënt en daaraan worden de sessies aangepast. Daardoor worden optimale resultaten bereikt.

Boventoon is gevestigd in Torhout. Neem contact op voor meer informatie over klanktherapie en onze andere diensten. Laat ons je helpen om je ontspannen en (weer) helemaal in balans te voelen met behulp van klanktherapie.

 

 

Klanktherapie, onze specialisatie

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling. Ondertussen geef ik zelf heel wat opleidingen in Vlaanderen voor Syntra, Escala, Howest en uiteraard ons eigen relaxatiecentrum in Torhout.

 

 

Voor welke doelgroepen?

De afgelopen 10 jaar paste ik de technieken toe bij heel wat mensen en verschillende  doelgroepen: kinderen, mensen met stress, burn-out, ouderen, mensen met dementie, mensen met psychische problemen, oncologische patiënten, fibromyalgie-patiënten, mensen met slaapproblemen, revaliderende patiënten, mensen met een beperking, de palliatieve zorg, … mét positieve resultaten.

 

 

Gebruikte technieken en resultaten

De gebruikte technieken zijn heel zacht en divers, de beleving intens en ontladend. Daarnaast zijn de mogelijkheden enorm breed. Waardoor we telkens heel mooie resultaten bekomen: diepe ontspanning, verlossing van emoties en/of pijn, opluchting… Ontdek de bijzondere kracht van klank, trilling en… stilte.

Uiteindelijk is de term ‘sound healing’ niet voor niks een wereldwijd begrip.

 

Meer over klankschalen?

Misschien ben je na het lezen van deze pagina wel gefascineerd door klankschalen, klankschaalmassage of klanktherapie.

Wil je graag wat meer informatie over dit fantastisch instrument? 

Ontdek >>

Klankschaalmassage

Klankschaalmassage

De klemtoon ligt op een direct contact van de schaal met het lichaam: klankschalen worden op en rond het lichaam geplaatst.

Lees meer>>

€ 105,-

Effectieve massagetijd: ruim 1u


 

Totale duurtijd: 1u45

 

Klankrelaxatie

Een uurtje pure klankverwennerij: klankmassage, klankbad én klank concert in 1. Zalig ontspannen tussen tal van instrumenten.

Lees meer>>

€ 75,-

Effectieve relaxatietijd: 50′


Totale duurtijd: 1u

 

Klankbad

Bij een klankbad ligt de nadruk voornamelijk op het gebruik van klankschalen rond het lichaam, en dus niet zozeer op de cliënt.

Lees meer>>

€ 120,-

Effectieve massagetijd: ruim 1u15


Totale duurtijd: 2u

 

Gongbad

Heb je eerder nood aan gronding en evenwicht, dan is een relaxerend gongbad zeker en vast iets voor jou.

Lees meer>>

€ 90,-

Effectieve massagetijd: ruim 45′


Totale duurtijd: 1u30

 

Klankverwondering

Een pure verwennerij van klanktrilling… waarbij je op 5 verschillende manieren tot ontspannen wordt gebracht.

Lees meer>>

€ 160,-

Effectieve massagetijd: ruim 1u30


Totale duurtijd: 2u30

 

Duo in resonantie

Bij een klankbad ligt de nadruk voornamelijk op het gebruik van klankschalen rond het lichaam, en dus niet zozeer op de cliënt.

Lees meer>>

€ 160,-

Effectieve massagetijd: ruim 1u30


Totale duurtijd: 2u30

 

Enkele getuigenissen

We zijn een passant

We zijn op onze planeet niets meer dan een passant Een heel fijn interview met Johan Sabbe, journalist bij De Weekbode. 10 onderwerpen waar ik

Lees meer »

Je doet er toe

Je maakt het verschil Hoeveel keer twijfelen mensen er niet in hun leven of ze wel iets betekenen voor anderen? Hoeveel onder ons zitten niet

Lees meer »