NaGeBa is de naam van onze organisatie die alle groepsactiviteiten organiseert: de vele concerten, yoga, workshops en zoveel meer. Niet alleen de Boventoon-activiteiten, maar ook heel wat activiteiten van externe docenten.

En uiteraard niet te vergeten… de jaarlijkse NaGeBa-beurs en de NaGeBa-Festifair.

NaGeBa is de organisatie die mensen verbindt: met elkaar, met de natuur en vooral, met zichzelf… dat is haar missie.

De kwaliteit van zowel Boventoon als NaGeBa is identiek… want het zijn ook dezelfde mensen, Andy en Veerle, die achter beiden staat.
De zaal en de tuin van Boventoon fungeren als thuishaven voor heel wat van deze activiteiten.

 

17 gongs als unieke verzameling

Net zoals bij de klankschaalconcerten, neemt iedereen liggend plaats op een matje.
Tijdens het gongconcert wordt het woord gevoerd door de grondende, zware klanken van de 17 gongs.

Diverse types gongs worden gebruikt zoals de Païste gongs, de TamTam gong, de Chinese flat of Feng gongs, Chao gongs, Nepalese gong, de Thaise en de Balinese gong.

Soms krijg je alleen de gongs te horen, soms worden ze gecombineerd met andere akoestische instrumenten. Steeds afhankelijk van het thema van het gongconcert.

Liggend ontspannen door klanken

Je lichaam, eigenlijk je ganse ‘zijn’ wordt letterlijk aangeraakt door de al omvattende klank.
Nadien krijg je een ware golf van ontspanning over je heen: innerlijke rust is bereikt. Telkens weer een moment van verwondering waar klank en trilling toe in staat zijn!

 

Wij vragen dat ieder zijn eigen ligmatje (of dekentje, slaapzak, …)  meebrengt om op te liggen. Een dekentje om je warm toe te dekken alsook een kussentje voor het hoofd is aan te raden.

Païste gongs

De verzameling gongs van Boventoon kent ook heel wat Païste gongs:

 • 50″ Symphonic gong
 • 38″ Earth gong
 • 32″ Symphonic gong
 • 30″ Brillance gong

Tone of Life gong

Naast Païste, bestaan er nog tal van andere merken Westerese gongs, zoals bijvoorbeeld Tone of Life gongs. Wij hebben alvast de volgende in eigen verzameling:

 • 30″ Water gong

Oosterse gongs

Uiteraard beschikken we over ook heel wat Oosterse gongs:

 • diverse Feng gongs
 • diverse Chao gongs
 • een tam-tam gong
 • Nepale gongs
 • een Thaise gong
 • een Balinese gong
Boventoon gongs

Photo credits: Peter Cardoen

Enkele getuigenissen

ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling.

Lees meer >>

In onze Westerse maatschappij moet vaak alles snel gaan, alles moet precies steeds groter en beter zijn…. kortom, de verwachtingen liggen hoog. Alles moet ook allemaal ‘overdacht’ zijn, terwijl minder en minder op het ‘gevoel’ wordt gedaan. Hierdoor gaan steeds meer mensen zich slecht voelen of worden ze zelfs ziek.

Lees meer>>

De massages geven wij steeds op een respectvolle manier gegeven in een kalme en verwarmde omgeving, met op de achtergrond rustige muziek. Er wordt veel aandacht besteed aan hygiëne. Vooraleer de sessie start vragen we naar eventuele medische gegevens, allergieën of andere zaken waarmee de masseur rekening mee houdt. 

Lees meer>>

De afgelopen jaren heeft Boventoon honderden ontspannende concerten gegeven in heel Vlaanderen.
Naast de bekende klankschaalconcerten, genieten ook de gongconcerten en de klankreizen heel veel belangstelling.

Lees meer>>

Naast de honderden ontspannende concerten dat we al verzorgden, begeleiden wij vaak ook groepen. Klank is immers universeel. Hiermee ondersteunen we vaak lesgevers/docenten/teachers/coaches bij hun sessies meditatie, yoga, tai chi, systeemopstellingen, enz.

Lees meer>>

Relaxatiecentrum Boventoon in Torhout staat al langer bekend voor zijn eigen visie als het komt op ontspanning. Met zijn therapeutische achtergrond en jarenlange ervaring in het begeleiden en lesgeven, verdiepte Andy Vanbeveren zich in ontspannende vormen van yoga.

Lees meer>>

Na klankopleidingen te hebben genoten in België, Nederland, Groot-Brittanië en Nepal geeft hij ondertussen al jaren workshops in het werken met klankschalen en gongs. 
Hij kreeg al deelnemers over de vloer van diverse nationaliteiten.

Lees meer>>

Wil je jezelf eens verwennen of had je graag iemand anders een cadeautje gegeven?
Dan kun je steeds bij Boventoon terecht voor onderstaande artikels. Allemaal aan een zacht prijsje.

Lees meer>>

Je doet er toe

Je maakt het verschil Hoeveel keer twijfelen mensen er niet in hun leven of ze wel iets betekenen voor anderen? Hoeveel onder ons zitten niet

Lees meer »
Wit - 10 jaar Boventoon

Wit

Wit… betekenisvol Over de kleur wit valt veel te vertellen. Eigenlijk is wit de optelsom van alle kleuren samen. Wit staat voor puurheid, schoon, zuiverheid

Lees meer »