WORKSHOPS

Op zoek naar inspirerende workshops? Boventoon biedt een breed scala aan workshops op het gebied van klank, klankmassage, het bespelen van een muziekinstrument, relaxatie, persoonlijke groei, mindfulness en bewustzijn. Lesgever Andy Vanbeveren deelt graag zijn kennis en kunde met jou.

Ben je op zoek naar een opleiding klankschalen, gongs, handpan, tonguedrum, Native American Flute met aandacht voor meer innerlijke rust en persoonlijke ontwikkeling, bij Boventoon ben je aan het juiste adres.
Onze workshops zijn praktijkgericht en laagdrempelig, zodat voorkennis niet nodig is.
En, zodat je de opgedane kennis direct kunt toepassen in je dagelijks leven.

We hebben er bewust voor gekozen om geen jaartraject aan te bieden waarin het bespelen van verschillende instrumenten wordt aangeleerd.
Persoonlijk geloven wij sterk dat er voldoende integratietijd en voldoende lange oefentijd nodig is om je in iets te verdiepen.
Bovendien kun je bij ons zelf bepalen in welk instrument je je wil verdiepen.
Op die manier kunnen we jouw begeleiden in de door jouw gekozen specialisatie.

Benieuwd naar ons aanbod? Neem eens een kijkje op onze website en ontdek welke workshops het beste bij jou en jouw interesses passen.
Bij Boventoon helpen we je graag verder op jouw persoonlijke groeipad.

 

A teacher takes a hand, opens a mind & touches a heart

Andy is lesgever in hart en nieren, omdat hij ervan houdt om zijn passie te delen met anderen. Met een heel open mind leert hij je niet alleen wat hij zelf ooit gedoceerd kreeg. Hij deelt ook graag zijn jarenlange ervaring met heel veel praktische tips. 
Hij geeft niet alleen les in zijn eigen centrum, maar ook bij Syntra, Escala en Howest (gastdocent).

Muziek als
universele taal

Na klankopleidingen te hebben genoten in België, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Nepal geeft hij ondertussen al jaren workshops in het werken met klankschalen en gongs. 
Hij kreeg al deelnemers over de vloer van diverse nationaliteiten. De deelnemers zijn hebben een zeer diverse achtergrond: huisvrouwen, masseurs, meditatie beoefenaars, ergotherapeuten, muziektherapeuten, yogadocenten, psychotherapeuten, psychologen, sexuologen, leerkrachten,… managers,… you name it.

Ontspanning op verschillende manieren

Naast de vele klankworkshops, gaan er ook veel workshops door met verschillende thema’s. Als relaxatietherapeut is ‘bewust’ leven een belangrijk punt geworden in Andy’s leven. Hij behandelt regelmatig onderwerpen zoals ontspanning, ademhaling, bewust ‘zijn’, yoga, meditatie doorheen het jaar. Altijd praktijkgericht workshops, waarbij je het aangeleerde onmiddellijk in je dagelijkse leven kan toepassen.

Klein maar fijn

De slogan is en blijft ‘Boventoon, waar kwali-tijd en rust centraal staan’. Wij verkiezen kwaliteit boven kwantiteit. We werken steeds met kleine groepjes in een beschermde omgeving. Steeds met oog voor kwaliteit op gebied van onderwijs, ondersteuning, logistiek en materiaal. Een professionele aanpak in een gemoedelijke, open en huiselijke sfeer… daarvoor is Boventoon tot ver gekend.

Interessant om weten:

  • Na jaren les geven in verschillende opleidingscentra zoals Syntra Brugge, Syntra Kortrijk, Escala Gent, én als gastdocent bij Howest en Vives, heeft Andy ervoor gekozen om vooral in zijn eigen relaxatiecentrum Boventoon in Torhout mensen op te leiden.
    Het is namelijk zo dat dit centrum gebouwd werd om maximale rust en stilte te kunnen garanderen. Niet onbelangrijk als je met klank bezig bent.
  • Andy genoot opleiding in binnen- en buitenland waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Nepal.
  • Jaarlijks geeft hij een 200-tal concerten in eigen land en in het buitenland.
 

Workshop 'Werken met klankschalen - module 2'

Ook gefascineerd door de wereld van klank en trilling? Wil je je opgedane kennis tijdens module 1 verder uitbreiden? Dan kan deze 3-daagse workshop je zeker bekoren.

Workshop 'Werken met klankschalen - module 3'

Verder verdiepen in meer gevorderde technieken, een klankbad geven,... Andy Vanbeveren deelt graag zijn kennis en ervaring.

Workshop 'Werken met klankschalen in de zorg'

Deze opleiding is specifiek gericht op de zorg, met aangepaste technieken voor patiënten en bewoners.

Privé opleiding 'Werken met klankschalen'

Je kiest liever voor privé-opleiding. Of... de data van de workshops in groepen passen niet voor je. Dan is dit wellicht de opleiding die je zoekt.

NIEUWS

We zijn een passant

We zijn op onze planeet niets meer dan een passant Een heel fijn interview met Johan Sabbe, journalist bij De Weekbode. 10 onderwerpen waar ik

Lees meer »

Je doet er toe

Je maakt het verschil Hoeveel keer twijfelen mensen er niet in hun leven of ze wel iets betekenen voor anderen? Hoeveel onder ons zitten niet

Lees meer »

Andy Vanbeveren is (gast)docent bij

Vorige slide
Volgende slide