Ligconcerten met klankschalen

Klankschaalconcert door Andy Vanbeveren

Een klankschaalconcert door Andy Vanbeveren is een unieke ervaring waarbij je jezelf helemaal kunt onderdompelen in de klanken van boventoonrijke muziek. Tijdens het klankschaalconcert lig je namelijk op een comfortabel matras en word je omringd door de magische klanken van de mystieke instrumenten van Andy Vanbeveren. De klanken van boventonen staan bekend om hun rustgevende werking.

Hij weet zijn concerten steeds te vernieuwen door nieuwe klankcombinaties te creëren. Geen enkel concert is hetzelfde.

Het ligconcert is daarom de perfecte manier om even te ontsnappen aan de drukte en stress van het dagelijks leven. Je letterlijk laten verwonderen door klank.
De klankschaalconcerten van Boventoon vinden plaats op verschillende locaties in België en Nederland.
Beleef zelf de unieke sensatie van het ligconcert door Andy Vanbeveren en boek snel je tickets via boventoon.events.

 

Klankschaalconcert

Ligconcert

Wat ooit onschuldig als hobby begon, liep al snel uit de hand. Ik zou beginnen ‘optreden’, klankschaalconcerten geven. Jawel, terwijl de deelnemers lekker ingeduffeld liggen onder een dekentje op hun zachte mat, zou ik gedurende een uur de klankschalen bespelen. En zo geschiedde…

 

Klankschalen

In 2010 starte ik met mijn eerste klankschaalconcert voor het ‘grote publiek’. Op dat moment had ik een 25-tal klankschalen, als ik mij niet vergis. Mijn assortiment klankschalen is ondertussen uitgegroeid tot 120 klankschalen, waarvan 53 stuks behoren tot mijn basisset.

 

Akoestisch

Soms bespeel ik enkel klankschalen tijdens een klankschaalconcert, soms combineer ik met wat andere akoestische instrumenten.
Chimes, oceandrum, fluiten, didgeridoo, shruti, handpan, tonguedrums, gongs,… you name it. Meestal speel ik akoestisch, maar af en toe ook eens versterkt.

 

Muzikanten

Meestal speel ik alleen, maar soms ook met andere muzikanten. Zo combineerde ik de klankschalen met een mezzosopraan, een koor, een saxofonist, een sitarspeler, een luitenist, een shakuhachi speler, een koto speelster, taiko drums,… Wie weet wat de toekomst nog allemaal brengt…

Tijd en ruimte... quasi onbestaand

Tijdens een klankschaalconcert, vaak ook sound healing concert genoemd, wordt de tijd even stil gezet en krijgt iedereen de ruimte en tijd om in een rustige sfeer contact te maken met zichzelf. Ondergedompeld in een klankbad, word je als het ware aangeraakt door klank, waardoor alle cellen in je lichaam gaan trillen. Harmonische klanken en trillingen brengen je terug in balans, zowel fysisch als emotioneel. Een wonderlijke sensatie, elke keer weer anders!

Deze ligconcerten gaan maandelijks door in ons relaxatiecentrum Boventoon in Torhout, alsook in diverse zalen, dienstencentra, enz. in heel Vlaanderen en Nederland. Niet alleen onder de vorm van een puur klankschaalconcert, maar vaak ook aangevuld met andere instrumenten.

Graag vragen we je om zelf te voorzien in een ligmatje, dekentje (of slaapzak) om op te liggen. Een dekentje om je warm toe te dekken mag natuurlijk ook. En op een kussentje ligt het hoofd comfortabeler. Het aantal deelnemers houden we steeds beperkt, omwille van kwaliteit en rust. Het is dus raadzaam je plekje tijdig te reserveren.

 

Leuk om weten

Door de jaren heen speelde Andy met tal van andere muzikanten waaronder Gilbert Isbin (luit), John Snauwaert (sax), Michael Telapary (American Native Flute), Nicolas Mortelmans (sitar), Hari Paudjal (bansuri flute), Hélène Philippart (bansuri flute en dwarsfluit), Manish Pingle (slide guitar), Catherine Maes (mezzosopraan), Bart Gits (taiko), Kees Kort (shakuhachi), Aki Vergels-Sato (koto), Cantavita (boventoonzang), enz.

Enkele getuigenissen

ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD

We zijn een passant

We zijn op onze planeet niets meer dan een passant Een heel fijn interview met Johan Sabbe, journalist bij De Weekbode. 10 onderwerpen waar ik

Lees meer »

Je doet er toe

Je maakt het verschil Hoeveel keer twijfelen mensen er niet in hun leven of ze wel iets betekenen voor anderen? Hoeveel onder ons zitten niet

Lees meer »