WORKSHOP 'KLANKSCHALEN IN DE ZORG'

Voor de zorgprofessional

Bij Boventoon bieden we een specifieke opleiding klankschalen in de zorg aan.

Deze opleiding is bedoeld voor zorgprofessionals, zoals ergotherapeuten, muziektherapeuten, verpleegkundigen, psychologen, osteopaten, therapeuten en artsen.
Het gaat om een privé opleiding klankschalen in de zorg. Op deze manier kunnen we de opleiding toespitsen op de doelgroep: bejaarden, mensen met dementie, psychiatrische patiënten, mensen met een beperking, al dan niet kinderen of volwassenen, enz.


De doeleinden

Het gebruik van klankschalen in de zorg is een effectieve methode om mensen te ontspannen, voor basale stimulatie, om de zintuigen te stimuleren, enz.

Kortom, een holistische manier om lichaam en geest te benaderen.

Tijdens de opleiding leer je hoe je klankschalen kunt gebruiken om angst, stress en pijn te verminderen bij patiënten. De opleiding is zeer praktijkgericht en wordt gegeven door een ervaren klankschaaltherapeut. Andy Vanbeveren heeft jarenlange ervaring met verschillende doelgroepen binnen de zorgsector.

Voor wie?

De opleiding klankschalen in de zorg houdt ook rekening met specifieke technieken toepasbaar bij rolwagengebonden bewoners, bedlegerige patiënten/cliënten, enz.

Na de opleiding ben je in staat om klankschalen op een professionele manier in te zetten binnen jouw zorginstelling.

Neem vandaag nog contact met ons op, zodat je binnenkort je kennis en vaardigheden kunt uitbreiden met deze holistische methoden om patiënten te helpen.

Opleiding klankschalen in de zorg

Meer aandacht voor relaxatie

Ook in de zorgsector wordt er meer en meer aandacht gegeven aan relaxatie. Naast de ‘klassieke’ massagevormen, krijgt klankschaaltherapie eindelijk een verdiende plaats. Klankschalen werken tweeledig: enerzijds is er de klank, ze zorgt voor mentale ontspanning. Anderzijds zijn er de trillingen, waarmee fysieke ontspanning gepaard gaat. Het gaat om een heel zachte methode met een diepe uitwerking. Woorden zijn hier niet nodig, laat de klankschalen maar vertellen.

Klankschalen bij ouderen en mensen met een beperking

Regelmatig werken wij met onze klankschalen bij ouderen en mensen met dementie. Maar ook bij mensen met een beperking hebben we mooie resultaten. Het is zo dat we vaak klankschalen in instellingen tegenkomen, maar helaas weten weinigen hoe die precies te gebruiken. Deze opleiding is vanuit deze noodzaak ontstaan en richt zich vooral tot begeleiders: animatoren, ergotherapeuten, verpleegkundigen,…

In de praktijk: 

  • welke soorten klankschalen bestaan er?
  • welke schalen gebruiken we in de zorg?
  • voor welke toepassingen zijn klankschalen inzetbaar?
  • wat met bedlegerige bewoners of patiënten?
  • welke massagetechnieken gebruiken?

Deze opleiding wordt enerzijds als privé-opleiding aangeboden: de zorginstelling boekt ons en we verzorgen de opleiding ofwel op locatie in de zorgstelling zelf, ofwel in ons eigen centrum.
Anderzijds wordt deze opleiding ook aangeboden via Escala/Syntra, met een specialisatie naar ouderzorg en een aparte opleiding naar mensen met een beperking.

ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling.

Lees meer >>

In onze Westerse maatschappij moet vaak alles snel gaan, alles moet precies steeds groter en beter zijn…. kortom, de verwachtingen liggen hoog. Alles moet ook allemaal ‘overdacht’ zijn, terwijl minder en minder op het ‘gevoel’ wordt gedaan. Hierdoor gaan steeds meer mensen zich slecht voelen of worden ze zelfs ziek.

Lees meer>>

De massages geven wij steeds op een respectvolle manier gegeven in een kalme en verwarmde omgeving, met op de achtergrond rustige muziek. Er wordt veel aandacht besteed aan hygiëne. Vooraleer de sessie start vragen we naar eventuele medische gegevens, allergieën of andere zaken waarmee de masseur rekening mee houdt. 

Lees meer>>

De afgelopen jaren heeft Boventoon honderden ontspannende concerten gegeven in heel Vlaanderen.
Naast de bekende klankschaalconcerten, genieten ook de gongconcerten en de klankreizen heel veel belangstelling.

Lees meer>>

Naast de honderden ontspannende concerten dat we al verzorgden, begeleiden wij vaak ook groepen. Klank is immers universeel. Hiermee ondersteunen we vaak lesgevers/docenten/teachers/coaches bij hun sessies meditatie, yoga, tai chi, systeemopstellingen, enz.

Lees meer>>

Relaxatiecentrum Boventoon in Torhout staat al langer bekend voor zijn eigen visie als het komt op ontspanning. Met zijn therapeutische achtergrond en jarenlange ervaring in het begeleiden en lesgeven, verdiepte Andy Vanbeveren zich in ontspannende vormen van yoga.

Lees meer>>

Na klankopleidingen te hebben genoten in België, Nederland, Groot-Brittanië en Nepal geeft hij ondertussen al jaren workshops in het werken met klankschalen en gongs. 
Hij kreeg al deelnemers over de vloer van diverse nationaliteiten.

Lees meer>>

Wil je jezelf eens verwennen of had je graag iemand anders een cadeautje gegeven?
Dan kun je steeds bij Boventoon terecht voor onderstaande artikels. Allemaal aan een zacht prijsje.

Lees meer>>

We zijn een passant

We zijn op onze planeet niets meer dan een passant Een heel fijn interview met Johan Sabbe, journalist bij De Weekbode. 10 onderwerpen waar ik

Lees meer »