KLANKREIS

Klankreis of Soundjourney

Bij een klankreis of soundjourney combineren wij een nooit eerder geziene verzameling van meer dan 80, soms zelfs meer dan 100 instrumenten.

Naast de gongs en klankschalen, krijg je ook indianenfluit, monochord, oceandrum, chimes, tingsha’s, triton, syrinx, kung see, tonguedrum’s, didgeridoo, handpannen, troms, guzheng,… te horen.

Onze klankreizen zijn steeds thematisch uitgewerkt, waarbij we muzikale expressie geven aan de inhoud van het thema.
Zorgvuldig kiezen we net die instrumenten uit, uit onze meer dan 200 instrumenten tellende verzameling, om jou die reis in de juiste sfeer en energie te laten ervaren.

Je ervaart niet alleen de klanken van de vele instrumenten, maar ook de ‘kracht’ van de stilte die regelmatig terugkeert.
Steeds met respect voor de schoonheid van klank en muziek, met respect voor onze dierbare instrumenten.

En vooral met respect voor jou als toehoorder én voor de sacrale plaats waar we dit type van ontspannend ligconcert mogen brengen.

Klankreis Andy Vanbeveren
Klankreis klankschalen Boventoon

Sacraal

Zowel mentaal als fysiek word je op een diep niveau geraakt, tot in het diepste van je cellen.
Verstild, overspoelt een gevoel van rust je tot in de kern van je ‘zijn’.

Uniek aan onze klankreizen is dat die steeds doorgaan op een sacrale locatie: een kerk, een kapel, een klooster of abdij.
De sereniteit en de akoestiek van de ruimte dragen bij tot een unieke beleving.

Klankreis Boventoon handpannen
Klankreis klankschaal Andy
Klankreis Boventoon Andy

Wij vragen dat ieder zijn eigen ligmatje (of dekentje, slaapzak, …) meebrengt om op te liggen.

Een dekentje om je warm toe te dekken (slaapzak is een goed alternatief), alsook een kussentje voor het hoofd is aan te raden.

 

Op die manier ben je zeker dat je in alle comfort volop kan genieten van de klanken tijdens de soundjourney.

Voel hoe onze passie zorgt voor jouw ontspanning.

Klankreis Boventoon Andy en Veerle

ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling.

Lees meer >>

In onze Westerse maatschappij moet vaak alles snel gaan, alles moet precies steeds groter en beter zijn…. kortom, de verwachtingen liggen hoog. Alles moet ook allemaal ‘overdacht’ zijn, terwijl minder en minder op het ‘gevoel’ wordt gedaan. Hierdoor gaan steeds meer mensen zich slecht voelen of worden ze zelfs ziek.

Lees meer>>

De massages geven wij steeds op een respectvolle manier gegeven in een kalme en verwarmde omgeving, met op de achtergrond rustige muziek. Er wordt veel aandacht besteed aan hygiëne. Vooraleer de sessie start vragen we naar eventuele medische gegevens, allergieën of andere zaken waarmee de masseur rekening mee houdt. 

Lees meer>>

De afgelopen jaren heeft Boventoon honderden ontspannende concerten gegeven in heel Vlaanderen.
Naast de bekende klankschaalconcerten, genieten ook de gongconcerten en de klankreizen heel veel belangstelling.

Lees meer>>

Naast de honderden ontspannende concerten dat we al verzorgden, begeleiden wij vaak ook groepen. Klank is immers universeel. Hiermee ondersteunen we vaak lesgevers/docenten/teachers/coaches bij hun sessies meditatie, yoga, tai chi, systeemopstellingen, enz.

Lees meer>>

Relaxatiecentrum Boventoon in Torhout staat al langer bekend voor zijn eigen visie als het komt op ontspanning. Met zijn therapeutische achtergrond en jarenlange ervaring in het begeleiden en lesgeven, verdiepte Andy Vanbeveren zich in ontspannende vormen van yoga.

Lees meer>>

Na klankopleidingen te hebben genoten in België, Nederland, Groot-Brittanië en Nepal geeft hij ondertussen al jaren workshops in het werken met klankschalen en gongs. 
Hij kreeg al deelnemers over de vloer van diverse nationaliteiten.

Lees meer>>

Wil je jezelf eens verwennen of had je graag iemand anders een cadeautje gegeven?
Dan kun je steeds bij Boventoon terecht voor onderstaande artikels. Allemaal aan een zacht prijsje.

Lees meer>>

We zijn een passant

We zijn op onze planeet niets meer dan een passant Een heel fijn interview met Johan Sabbe, journalist bij De Weekbode. 10 onderwerpen waar ik

Lees meer »

Je doet er toe

Je maakt het verschil Hoeveel keer twijfelen mensen er niet in hun leven of ze wel iets betekenen voor anderen? Hoeveel onder ons zitten niet

Lees meer »
Wit - 10 jaar Boventoon

Wit

Wit… betekenisvol Over de kleur wit valt veel te vertellen. Eigenlijk is wit de optelsom van alle kleuren samen. Wit staat voor puurheid, schoon, zuiverheid

Lees meer »