KLANKBAD

Ervaar de diepgaande ontspanning van een klankbad of soundbath bij Boventoon. Als professioneel klanktherapeut maakt hij gebruik van minimum 18 klankschalen.
Op die manier creëert hij harmonieuze trillingsfrequenties. Deze trillingen dringen diep door tot in het lichaam, waardoor spierspanningen losgelaten worden en de geest tot rust komt.

En daar waar nodig vervangt hij klankschalen of vult hij de set klankschalen aan.
Regelmatig worden er ook gongs ingezet als extra instrumenten.

Een klankbad of soundbath kan helpen bij stressgerelateerde klachten, slapeloosheid en het verminderen van angstgevoelens. Het is ook een goede manier om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Daarnaast is een klankbad geschikt voor iedereen, ongeacht de leeftijd of fysieke conditie.

Dit type klankbad sessie is bedoeld als individuele sessie.
Sommige spreken ook van een klankbad of soundbath als ze een groepssessie bedoelen. Zelf spreken wij dan over een concert.
Ook dit biedt Boventoon aan. Daarvoor verwijzen we je graag door naar onze agenda met events.

We nodigen je graag uit om de kracht van een klankbad te ontdekken.
Je kan ons vertrouwen dat we je begeleiden op jouw reis naar een diepe staat van intense ontspanning en innerlijke rust.

 

Klankbad... even baden in klank

In tegenstelling tot een klankschaalmassage waar de klankschalen rechtstreeks contact maken met je lichaam, worden de klankschalen bij een klankbad rond het lichaam geplaatst. Een zachte sessie met een intens diepe werking.

Diepe relaxatie door klank en trilling

Tijdens het klankbad, vaak ook soundbath genoemd, ervaar je niet alleen de onrechtstreekse  trillingen van de schalen via de lucht tussen schaalwand en
lichaam. De vibraties verspreiden zich ook via de ganse tafel, waardoor de zachte trillingen ook via deze weg je lichaam bereiken. Een diepe relaxatie is het gevolg.

Soundbath Boventoon
Klankbad Andy Boventoon

Goed om weten

  • alle massages gebeuren steeds op afspraak
  • gelieve aan te geven als je zwanger bent, want dan wordt er rekening gehouden dat er geen schalen op het lichaam worden geplaatst.
  • ook mensen met een pacemaker worden gevraagd dit te melden: er zullen dan geen schalen gezet worden op het bovenlichaam.

Klankbad... telkens opnieuw een fantastische ervaring

Gezien de holistische benadering van deze therapie wordt de sessie volledig afgestemd op de cliënt. Er wordt rekening gehouden met de beweegreden, mogelijke klachten…

Afhankelijk hiervan worden er tijdens de sessie andere klankschalen ingezet,
een combinatie gemaakt met gongs, enz.

Op die manier kan de therapeut meer de nadruk leggen op ontspanning, energetisch werk… Na je soundbath krijg je de nodige tijd zodat je nog wat kunt nagenieten en op je eigen tempo rustig kunt terugkeren.

Klankbad klanktherapeut Andy Vanbeveren
Klankbad of soundbath

Klankbad

Onderga een klankbad tussen niet minder dan 17 klankschalen. En achteraf sluiten we samen de sessie af met een gezond drankje én hapje.

€ 120,-

Effectieve massagetijd: ruim 1u15


Totale duurtijd: 2u

 

ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling.

Lees meer >>

In onze Westerse maatschappij moet vaak alles snel gaan, alles moet precies steeds groter en beter zijn…. kortom, de verwachtingen liggen hoog. Alles moet ook allemaal ‘overdacht’ zijn, terwijl minder en minder op het ‘gevoel’ wordt gedaan. Hierdoor gaan steeds meer mensen zich slecht voelen of worden ze zelfs ziek.

Lees meer>>

De massages geven wij steeds op een respectvolle manier gegeven in een kalme en verwarmde omgeving, met op de achtergrond rustige muziek. Er wordt veel aandacht besteed aan hygiëne. Vooraleer de sessie start vragen we naar eventuele medische gegevens, allergieën of andere zaken waarmee de masseur rekening mee houdt. 

Lees meer>>

De afgelopen jaren heeft Boventoon honderden ontspannende concerten gegeven in heel Vlaanderen.
Naast de bekende klankschaalconcerten, genieten ook de gongconcerten en de klankreizen heel veel belangstelling.

Lees meer>>

Naast de honderden ontspannende concerten dat we al verzorgden, begeleiden wij vaak ook groepen. Klank is immers universeel. Hiermee ondersteunen we vaak lesgevers/docenten/teachers/coaches bij hun sessies meditatie, yoga, tai chi, systeemopstellingen, enz.

Lees meer>>

Relaxatiecentrum Boventoon in Torhout staat al langer bekend voor zijn eigen visie als het komt op ontspanning. Met zijn therapeutische achtergrond en jarenlange ervaring in het begeleiden en lesgeven, verdiepte Andy Vanbeveren zich in ontspannende vormen van yoga.

Lees meer>>

Na klankopleidingen te hebben genoten in België, Nederland, Groot-Brittanië en Nepal geeft hij ondertussen al jaren workshops in het werken met klankschalen en gongs. 
Hij kreeg al deelnemers over de vloer van diverse nationaliteiten.

Lees meer>>

Wil je jezelf eens verwennen of had je graag iemand anders een cadeautje gegeven?
Dan kun je steeds bij Boventoon terecht voor onderstaande artikels. Allemaal aan een zacht prijsje.

Lees meer>>

We zijn een passant

We zijn op onze planeet niets meer dan een passant Een heel fijn interview met Johan Sabbe, journalist bij De Weekbode. 10 onderwerpen waar ik

Lees meer »

Je doet er toe

Je maakt het verschil Hoeveel keer twijfelen mensen er niet in hun leven of ze wel iets betekenen voor anderen? Hoeveel onder ons zitten niet

Lees meer »