AYURVEDISCHE MASSAGE

Ayurvedische massages: eeuwenoude wijsheid

Ayurveda is het oudste en meest omvattende gezondheidssysteem ter wereld. Letterlijk vertaald betekent Ayurveda (Ayur = leven, veda = kennis) ”de kennis van het leven”. Het is een eeuwenoude natuurlijke wijsheid waarvan de basis meer dan 5000 jaar geleden gelegd werd in India. De Ayurvedische massage is er een belangrijk onderdeel van. Een echte Ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie, dewelke een zeer kalmerend effect heeft op het zenuwstelsel.

Diepe ritmische bewegingen

Typisch voor de Ayurvedische massage, zijn de grote bewegingen die de diverse lichaamsdelen met elkaar verbinden. De massage wordt gekenmerkt door de diepe ritmische bewegingen, wat de bloedsomloop en het lymfesysteem activeert. Hierdoor krijg je nieuwe energie.  Er wordt ook veel belang gehecht aan de nadi’s (de energiekanalen, de meridianen) en de marmapunten (energiepunten, accupunctuurpunten). Het hele lichaam wordt gemasseerd, waarbij hoofd en gezicht worden meegenomen. De massage is gericht op het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest.

Goed om weten

  • Alle massages gebeuren steeds op afspraak
  • We starten de sessie steeds met een kort intake-gesprek, zodat je kan aangeven mocht je met eventuele klachten zitten
  • Laat ons weten als je zwanger bent, zodat wij daar rekening mee kunnen houden.

KWALI-TIJD is bij Boventoon zeer belangrijk: dit zie je meteen aan de totale duurtijd die we voor onze cliënten reserveren.

Ayurvedische massage Boventoon
Ayurvedische 4 handen massage

2 handen massage

Ayurvedische massage staat bekend voor zijn energetische werking. De massage brengt dan ook verlichting bij vermoeidheid, stijfheid in de gewrichten, spierspanning, nervositeit, slapeloosheid, reuma, spijsverteringsproblemen, verminderde immuniteit en droge huid.

€ 95,-

Effectieve massagetijd: ruim 1u15


Totale duurtijd: 2u15

4 handen massage

Bovenstaande massage wordt vaak door 2 masseurs toegediend. Dan wordt je gelijktijdig door 4 handen verwend, waarbij de bewustwording van het lichaam sterk wordt bevorderd. Met als resultaat dat zowel lichaam als geest in een diepe ontspanning terecht komen.

€ 120,-

Effectieve massagetijd: ruim 1u


Totale duurtijd: 2u

Pinda Sweda
Shirodhara

Pindasweda (kruidenstempelmassage)

Tijdens de ‘pindasweda’ wordt het volledige lichaam gemasseerd met opgewarmde rijstzakjes en kruiden. De stempels worden vers gemaakt voordat de cliënt arriveert. Deze vorm van stempelmassage gaat nog dieper dan de alom gekende Thaise kruidenstempelmassage.  De combinatie van de hitte en de diepe massage geeft aan het lichaam een krachtige stimulans om zich te zuiveren. Hinderlijke ballaststoffen die diep in de weefsels nestelen worden losgewoeld en uitgezweet.  Deze behandeling werkt zeer goed bij gewrichtsklachten, cellulitis, spanning, angst en slapeloosheid. De vers gemaakte stempels worden om energetische en hygiënische redenen bij ons niet hergebruikt.

€ 115,-

Effectieve massagetijd: ruim 1u30


Totale duurtijd: 2u30

Shirodhara

‘Shiro’ is het Sanskriet voor ‘hoofd’, ‘dhara’ betekent ‘ononderbroken stroom’. Bij deze Ayurvedische behandeling vloeit gedurende een 30-tal minuten een straaltje warme olie continu op het voorhoofd. Het stimuleert de hypofyse en de hypothalamus, wat een hormonaal evenwicht helpt te bewerkstelligen. De behandeling heeft tevens een weldadige werking op ons mentale zijn. Men voelt zich open en helder. De gedachtenstroom vertraagt en de afscheiding van het hormoon serotonine wordt bevorderd (geeft een rustig en weldadig gevoel). De continue stroom warme olie zet het lichaam aan om opgestapelde afvalstoffen af te voeren en uit te scheiden. Dit alles heeft een harmoniserend effect op de verschillende lichaamsfuncties en werkt vitaliserend en verjongend op gans het lichaam. Deze behandeling wordt steeds gecombineerd met een volledige lichaamsmassage, welke altijd gegeven wordt door 4 warme handen. Het is een behandeling tegen stress, rusteloze gedachten, slaapstoornissen, hoofdpijn en tal van psychologische ongemakken.

€ 120,-

Effectieve massagetijd: ruim 1u30


Totale duurtijd: 2u30

ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling.

Lees meer >>

In onze Westerse maatschappij moet vaak alles snel gaan, alles moet precies steeds groter en beter zijn…. kortom, de verwachtingen liggen hoog. Alles moet ook allemaal ‘overdacht’ zijn, terwijl minder en minder op het ‘gevoel’ wordt gedaan. Hierdoor gaan steeds meer mensen zich slecht voelen of worden ze zelfs ziek.

Lees meer>>

De massages geven wij steeds op een respectvolle manier gegeven in een kalme en verwarmde omgeving, met op de achtergrond rustige muziek. Er wordt veel aandacht besteed aan hygiëne. Vooraleer de sessie start vragen we naar eventuele medische gegevens, allergieën of andere zaken waarmee de masseur rekening mee houdt. 

Lees meer>>

De afgelopen jaren heeft Boventoon honderden ontspannende concerten gegeven in heel Vlaanderen.
Naast de bekende klankschaalconcerten, genieten ook de gongconcerten en de klankreizen heel veel belangstelling.

Lees meer>>

Naast de honderden ontspannende concerten dat we al verzorgden, begeleiden wij vaak ook groepen. Klank is immers universeel. Hiermee ondersteunen we vaak lesgevers/docenten/teachers/coaches bij hun sessies meditatie, yoga, tai chi, systeemopstellingen, enz.

Lees meer>>

Relaxatiecentrum Boventoon in Torhout staat al langer bekend voor zijn eigen visie als het komt op ontspanning. Met zijn therapeutische achtergrond en jarenlange ervaring in het begeleiden en lesgeven, verdiepte Andy Vanbeveren zich in ontspannende vormen van yoga.

Lees meer>>

Na klankopleidingen te hebben genoten in België, Nederland, Groot-Brittanië en Nepal geeft hij ondertussen al jaren workshops in het werken met klankschalen en gongs. 
Hij kreeg al deelnemers over de vloer van diverse nationaliteiten.

Lees meer>>

Wil je jezelf eens verwennen of had je graag iemand anders een cadeautje gegeven?
Dan kun je steeds bij Boventoon terecht voor onderstaande artikels. Allemaal aan een zacht prijsje.

Lees meer>>