KLANKSCHAALMASSAGE

Aanraking door geluid

Een sessie start steeds met een kort gesprek, wat uitleg,… Daarna wordt je tijdens de eigenlijke klankschaalsessie letterlijk aangeraakt door geluid, wat je als zeer prettig en rustgevend zult ervaren. Gedurende de klankschaalmassage zullen de trillingen van de schalen al je cellen doen trillen. Bij een klankschaalmassage worden de zelfcorrigerende eigenschappen in ons lichaam opnieuw gestimuleerd. Iedereen kent hier wel voorbeelden van: een wonde die weer dichtgroeit, de blinde die over een beter gehoor beschikt, enz.

Rust en ontspanning

Deze nog niet zo zeer gekende therapie krijgt steeds meer aandacht omwille van de zachte methode, gekoppeld aan een intense beleving en de zeer mooie resultaten. De massages worden steeds op een respectvolle manier gegeven in een rustige en verwarmde omgeving. Uiteraard krijgt hygiëne ook bij dit type massages veel aandacht. Een zeer rustige en ontspanning ervaring.

Klanktherapie

Klankschaalmassage

Een unieke ervaring, met liefde en passie gegeven door een professionele klanktherapeut. Een sessie waar KWALI-TIJD centraal staat.

€ 100,-

Effectieve massagetijd: ruim 1u


Totale duurtijd: 2u

 

Praktisch

In tegenstelling tot een oliemassage, houd je bij een klankschaalmassage je kledij aan. Wat voor heel wat mensen toch een pluspunt blijkt te zijn. De meeste massages gebeuren liggend (zowel op de rug als op de buik), maar sommige massages gebeuren ook zittend. Na de sessie krijg je de nodige tijd zodat je nog wat kunt nagenieten en op je eigen tempo rustig kunt terugkeren. Gezien de holistische benadering van deze therapie wordt er volledig afgestemd op de cliënt. Naargelang de beweegreden, de symptomen, enz. kiest de therapeut om al dan niet ontspannend, energetisch, op het mentale te werken, enz.

Goed om weten

  • alle klankschaalmassages gebeuren steeds op afspraak
  • gelieve aan te geven als je zwanger bent, want dan wordt er rekening gehouden dat er geen schalen op het lichaam worden geplaatst.
  • ook mensen met een pacemaker worden gevraagd dit te melden: er zullen dan geen schalen gezet worden op het bovenlichaam.

ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling.

Lees meer >>

In onze Westerse maatschappij moet vaak alles snel gaan, alles moet precies steeds groter en beter zijn…. kortom, de verwachtingen liggen hoog. Alles moet ook allemaal ‘overdacht’ zijn, terwijl minder en minder op het ‘gevoel’ wordt gedaan. Hierdoor gaan steeds meer mensen zich slecht voelen of worden ze zelfs ziek.

Lees meer>>

De massages geven wij steeds op een respectvolle manier gegeven in een kalme en verwarmde omgeving, met op de achtergrond rustige muziek. Er wordt veel aandacht besteed aan hygiëne. Vooraleer de sessie start vragen we naar eventuele medische gegevens, allergieën of andere zaken waarmee de masseur rekening mee houdt. 

Lees meer>>

De afgelopen jaren heeft Boventoon honderden ontspannende concerten gegeven in heel Vlaanderen.
Naast de bekende klankschaalconcerten, genieten ook de gongconcerten en de klankreizen heel veel belangstelling.

Lees meer>>

Naast de honderden ontspannende concerten dat we al verzorgden, begeleiden wij vaak ook groepen. Klank is immers universeel. Hiermee ondersteunen we vaak lesgevers/docenten/teachers/coaches bij hun sessies meditatie, yoga, tai chi, systeemopstellingen, enz.

Lees meer>>

Relaxatiecentrum Boventoon in Torhout staat al langer bekend voor zijn eigen visie als het komt op ontspanning. Met zijn therapeutische achtergrond en jarenlange ervaring in het begeleiden en lesgeven, verdiepte Andy Vanbeveren zich in ontspannende vormen van yoga.

Lees meer>>

Na klankopleidingen te hebben genoten in België, Nederland, Groot-Brittanië en Nepal geeft hij ondertussen al jaren workshops in het werken met klankschalen en gongs. 
Hij kreeg al deelnemers over de vloer van diverse nationaliteiten.

Lees meer>>

Wil je jezelf eens verwennen of had je graag iemand anders een cadeautje gegeven?
Dan kun je steeds bij Boventoon terecht voor onderstaande artikels. Allemaal aan een zacht prijsje.

Lees meer>>

We zijn een passant

We zijn op onze planeet niets meer dan een passant Een heel fijn interview met Johan Sabbe, journalist bij De Weekbode. 10 onderwerpen waar ik

Lees meer »

Je doet er toe

Je maakt het verschil Hoeveel keer twijfelen mensen er niet in hun leven of ze wel iets betekenen voor anderen? Hoeveel onder ons zitten niet

Lees meer »
Wit - 10 jaar Boventoon

Wit

Wit… betekenisvol Over de kleur wit valt veel te vertellen. Eigenlijk is wit de optelsom van alle kleuren samen. Wit staat voor puurheid, schoon, zuiverheid

Lees meer »