WORKSHOP 'HANDPAN'

Workshop handpan

Bent je op zoek naar een unieke muzikale ervaring?

Dan is de workshop handpan bij Boventoon iets voor jou!
Als professioneel en ervaren muzikant leer ik je graag alles over dit bijzondere instrument.
En vooral… hoe je er prachtige klanken uit kunt halen. Tijdens de workshop handpan leer je niet alleen de techniek van het spelen, maar ook heel wat toffe ritmes, combinaties en melodieën.
Of je nu een beginnende muzikant bent of al ervaring hebt, onze workshops zijn geschikt voor alle niveaus. Je zult versteld staan van de mogelijkheden en de rustgevende effecten van de handpan.

Wij bieden een persoonlijke en gezellige sfeer en maken gebruik van de beste materialen en instrumenten. Kortom, wil je een unieke muzikale ervaring beleven en jeelf onderdompelen in de wereld van de handpan? Schrijf je dan bij ons in voor een workshop via boventoon.events!

 

Opleiding handpan... veel meer dan alleen maar bespelen

Deze workshop handpan besteed niet allen veel aandacht aan de speeltechniek en handzetting. We hebben ook oog voor ritme, we leren je combineren en vooral… jouw eigen muziek maken.

In heel kleine groepjes van maximaal 4 deelnemers laten we je in alle rust op verkenning gaan, met de nodige individuele begeleiding.

We voorzien 7 handpannen met verschillende toonaarden, en een verschillend aantal toonvlakken.

 

Je krijgt de kans om te spelen, te voelen, uit te testen.

En dat allemaal op zeer hoogwaardige kwalitatieve handpannen.

 

Opleiding handpan

Handpan? Pantam?

Heel wat verschillende namen voor dit fantastisch instrument.
Het instrument doet qua uitzicht aan als een UFO, de klanken zijn buitenaards mooi. Betoverend, zelfs een beetje magisch.

Dit instrument bestaat niet alleen in tal van toonladders, maar ook in  verschillende uitvoeringen van 9 tot wel 17 toonvlakken.

Alleen? Met 2? Of toch met meer?

De handpan is een instrument dat enorm veelzijdig is.
Je kunt het perfect als solo-instrument inzetten. Maar het kan perfect ook gecombineerd worden met tal van andere instrumenten.

Ook hier staan we tijdens deze opleiding handpan bij stil. We helpen je met heel veel plezier je muzikale horizonten verruimen.  😉

Meditatief? Of toch liever opzwepend?

De handpan, en al zeker die van Veritas Sound Sculpture heeft een fantastische sustain.
Hierdoor kun je het instrument perfect inzetten in een meditatieve setting, waar je speelt met rust en stiltes.

Heb je het meer voor dynamiek en ritme? Ook dan kun je dit instrument inzetten.
De toehoorders zullen niet kunnen stilzitten.

Workshop handpan

ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling.

Lees meer >>

In onze Westerse maatschappij moet vaak alles snel gaan, alles moet precies steeds groter en beter zijn…. kortom, de verwachtingen liggen hoog. Alles moet ook allemaal ‘overdacht’ zijn, terwijl minder en minder op het ‘gevoel’ wordt gedaan. Hierdoor gaan steeds meer mensen zich slecht voelen of worden ze zelfs ziek.

Lees meer>>

De massages geven wij steeds op een respectvolle manier gegeven in een kalme en verwarmde omgeving, met op de achtergrond rustige muziek. Er wordt veel aandacht besteed aan hygiëne. Vooraleer de sessie start vragen we naar eventuele medische gegevens, allergieën of andere zaken waarmee de masseur rekening mee houdt. 

Lees meer>>

De afgelopen jaren heeft Boventoon honderden ontspannende concerten gegeven in heel Vlaanderen.
Naast de bekende klankschaalconcerten, genieten ook de gongconcerten en de klankreizen heel veel belangstelling.

Lees meer>>

Naast de honderden ontspannende concerten dat we al verzorgden, begeleiden wij vaak ook groepen. Klank is immers universeel. Hiermee ondersteunen we vaak lesgevers/docenten/teachers/coaches bij hun sessies meditatie, yoga, tai chi, systeemopstellingen, enz.

Lees meer>>

Relaxatiecentrum Boventoon in Torhout staat al langer bekend voor zijn eigen visie als het komt op ontspanning. Met zijn therapeutische achtergrond en jarenlange ervaring in het begeleiden en lesgeven, verdiepte Andy Vanbeveren zich in ontspannende vormen van yoga.

Lees meer>>

Na klankopleidingen te hebben genoten in België, Nederland, Groot-Brittanië en Nepal geeft hij ondertussen al jaren workshops in het werken met klankschalen en gongs. 
Hij kreeg al deelnemers over de vloer van diverse nationaliteiten.

Lees meer>>

Wil je jezelf eens verwennen of had je graag iemand anders een cadeautje gegeven?
Dan kun je steeds bij Boventoon terecht voor onderstaande artikels. Allemaal aan een zacht prijsje.

Lees meer>>

We zijn een passant

We zijn op onze planeet niets meer dan een passant Een heel fijn interview met Johan Sabbe, journalist bij De Weekbode. 10 onderwerpen waar ik

Lees meer »

Je doet er toe

Je maakt het verschil Hoeveel keer twijfelen mensen er niet in hun leven of ze wel iets betekenen voor anderen? Hoeveel onder ons zitten niet

Lees meer »