WORKSHOP 'TONGUEDRUMS'

NaGeBa is de naam van onze organisatie die alle groepsactiviteiten organiseert: de vele concerten, yoga, workshops en zoveel meer. Niet alleen de Boventoon-activiteiten, maar ook heel wat activiteiten van externe docenten.

En uiteraard niet te vergeten… de jaarlijkse NaGeBa-beurs en de NaGeBa-Festifair.

NaGeBa is de organisatie die mensen verbindt: met elkaar, met de natuur en vooral, met zichzelf… dat is haar missie.

De kwaliteit van zowel Boventoon als NaGeBa is identiek… want het zijn ook dezelfde mensen, Andy en Veerle, die achter beiden staat.
De zaal en de tuin van Boventoon fungeren als thuishaven voor heel wat van deze activiteiten.

 

Hang drum?

Van bij zijn introductie in het Zwitserse Bern, werd de Hang al snel geliefd voor zijn melodische en harmonische klanken. Vele producenten en merken maakten een alternatief, maar geen enkele wist hen te evenaren.

Steelpan of steel pan?

Wat slaan een kloppen op een moeders steelpan uit de keuken zal ongetwijfeld wel wat lawaai creëren. Maar geef mij toch maar liever een steel pan en 2 kloppers… De steel pan, afkomstig uit het verre Trinidad en Tobago, is de grondlegger van de Hang en de tonguedrum.

Tonguedrum

Tonguedrums, oorpsronkelijk gemaakt uit een propaan gastank. Ondertussen zijn er wereldwijd al heel wat aanbieders van dit prachtig instrument. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stemmingen, kleuren, enz.

Yoga, meditatie,...

Wie bespeelt deze instrumenten? En op welke gelegenheden? De ontspannende, ruimtelijke en harmonische klanken worden vooral ingezet bij meditatie, yoga, ligconcerten, ademsessies, festivals… Maar vaak ook voor jezelf, om lekker te ontspannen, om creatief bezig te zijn, als manier van uiten,…

Tonguedrums Boventoon

Na een klein jaar zoeken, bespelen, beluisteren en vergelijken heeft Andy Vanbeveren zijn keuze gemaakt en voor een bepaald merk gekozen. Niet alleen de hoe en de waarom komen aanbod in deze workshop ‘Tonguedrums’, maar vooral het bespelen van deze fantastische slaginstrumenten. Andy Vanbeveren… is die naam niet gelinkt met Boventoon, met klankschalen , met gongs? Inderdaad, we hebben het over dezelfde Andy. Zijn passie voor klank en vibratie, zijn voorliefde voor boventonen kennende én, wetende dat de steel pan, de tongue drum familie zijn van de gong en de gamelan hoeft wellicht geen verder uitleg. Even gepassioneerd zal hij je met zijn kijk op klank, composities en muziek meenemen op tonguedrum avontuur.

Photo credits: Mark Brands                 Locatie: Kundalini Yoga Festival (Someren, Nederland)

ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling.

Lees meer >>

In onze Westerse maatschappij moet vaak alles snel gaan, alles moet precies steeds groter en beter zijn…. kortom, de verwachtingen liggen hoog. Alles moet ook allemaal ‘overdacht’ zijn, terwijl minder en minder op het ‘gevoel’ wordt gedaan. Hierdoor gaan steeds meer mensen zich slecht voelen of worden ze zelfs ziek.

Lees meer>>

De massages geven wij steeds op een respectvolle manier gegeven in een kalme en verwarmde omgeving, met op de achtergrond rustige muziek. Er wordt veel aandacht besteed aan hygiëne. Vooraleer de sessie start vragen we naar eventuele medische gegevens, allergieën of andere zaken waarmee de masseur rekening mee houdt. 

Lees meer>>

De afgelopen jaren heeft Boventoon honderden ontspannende concerten gegeven in heel Vlaanderen.
Naast de bekende klankschaalconcerten, genieten ook de gongconcerten en de klankreizen heel veel belangstelling.

Lees meer>>

Naast de honderden ontspannende concerten dat we al verzorgden, begeleiden wij vaak ook groepen. Klank is immers universeel. Hiermee ondersteunen we vaak lesgevers/docenten/teachers/coaches bij hun sessies meditatie, yoga, tai chi, systeemopstellingen, enz.

Lees meer>>

Relaxatiecentrum Boventoon in Torhout staat al langer bekend voor zijn eigen visie als het komt op ontspanning. Met zijn therapeutische achtergrond en jarenlange ervaring in het begeleiden en lesgeven, verdiepte Andy Vanbeveren zich in ontspannende vormen van yoga.

Lees meer>>

Na klankopleidingen te hebben genoten in België, Nederland, Groot-Brittanië en Nepal geeft hij ondertussen al jaren workshops in het werken met klankschalen en gongs. 
Hij kreeg al deelnemers over de vloer van diverse nationaliteiten.

Lees meer>>

Wil je jezelf eens verwennen of had je graag iemand anders een cadeautje gegeven?
Dan kun je steeds bij Boventoon terecht voor onderstaande artikels. Allemaal aan een zacht prijsje.

Lees meer>>

Je doet er toe

Je maakt het verschil Hoeveel keer twijfelen mensen er niet in hun leven of ze wel iets betekenen voor anderen? Hoeveel onder ons zitten niet

Lees meer »

Ecstatic Dance

Liefde voor… muziek 15 jaar terug is mijn leven compleet veranderd… gewoon… door het horen van een klankschaal.Ik kocht mij 1 klankschaal, volgde les in

Lees meer »
Wit - 10 jaar Boventoon

Wit

Wit… betekenisvol Over de kleur wit valt veel te vertellen. Eigenlijk is wit de optelsom van alle kleuren samen. Wit staat voor puurheid, schoon, zuiverheid

Lees meer »