WORKSHOP 'KLANKSCHALEN IN DE ZORG'

Meer aandacht voor relaxatie

Ook in de zorgsector wordt er meer en meer aandacht gegeven aan relaxatie. Naast de ‘klassieke’ massagevormen, krijgt klankschaaltherapie eindelijk een verdiende plaats. Klankschalen werken tweeledig: enerzijds is er de klank, ze zorgt voor mentale ontspanning. Anderzijds zijn er de trillingen, waarmee fysieke ontspanning gepaard gaat. Het gaat om een heel zachte methode met een diepe uitwerking. Woorden zijn hier niet nodig, laat de klankschalen maar vertellen.

Klankschalen bij ouderen en mensen met een beperking

Regelmatig werken wij met onze klankschalen bij ouderen en mensen met dementie. Maar ook bij mensen met een beperking hebben we mooie resultaten. Het is zo dat we vaak klankschalen in instellingen tegenkomen, maar helaas weten weinigen hoe die precies te gebruiken. Deze opleiding is vanuit deze noodzaak ontstaan en richt zich vooral tot begeleiders: animatoren, ergotherapeuten, verpleegkundigen,…

In de praktijk: 

  • welke soorten klankschalen bestaan er?
  • welke schalen gebruiken we in de zorg?
  • voor welke toepassingen zijn klankschalen inzetbaar?
  • wat met bedlegerige bewoners of patiënten?
  • welke massagetechnieken gebruiken?

Deze opleiding wordt enerzijds als privé-opleiding aangeboden: de zorginstelling boekt ons en we verzorgen de opleiding ofwel op locatie in de zorgstelling zelf, ofwel in ons eigen centrum.
Anderzijds wordt deze opleiding ook aangeboden via Escala/Syntra, met een specialisatie naar ouderzorg en een aparte opleiding naar mensen met een beperking.

ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling.

Lees meer >>

Verbinden

Delen = verbinden

Al heel lang geloven we in de verbinding van mensen. Omdat we niet alleen zijn op de wereld, omdat het zóveel leuker is met z’n

Lees meer »