NaGeBa is de organisator van onze groepsactiviteiten

NaGeBa is niet alleen gekend voor de organisatie van de jaarlijkse NaGeBa-beurs. NaGeBa staat voor veel meer: mensen verbinden met elkaar, met de natuur en vooral, met zichzelf… dat is haar missie.

Zo vallen alle groepsactiviteiten, waaronder ook de vele ligconcerten, workshops en yoga dat Andy geeft onder de organisatie van NaGeBa.

De zaal en de tuin van Boventoon fungeren als thuishaven voor heel wat activiteiten die NaGeBa organiseert.

 

Geen yogastudio, wel een relaxatiecentrum

Relaxatiecentrum Boventoon in Torhout staat al langer bekend voor zijn eigen visie als het komt op ontspanning. Met zijn therapeutische achtergrond en jarenlange ervaring in het begeleiden en lesgeven, verdiepte Andy Vanbeveren zich in ontspannende vormen van yoga. Geen groepen van 20 yogi’s, maar wel oog voor individuele begeleiding binnen een kleine groep.

Yoga... echt voor iedereen?

Hoe vaak hoor je niet dat je moet lenig zijn om yoga te doen? Of dat je lichamelijk gezond moet zijn om die moeilijke houdingen aan te kunnen. Als ex-chronisch pijnpatiënt en zijn ervaring in het omgaan met een fysieke beperking, heeft relaxatietherapeut Andy inzicht in het comfortabel positioneren van het lichaam. Dus, ervaring of niet, beperking of niet, bij Boventoon kan je altijd ‘mee’.

Ontspanning als resultaat

Voor welke yogastijl je nu ook kiest, ontspanning blijft de vaste waarde binnen de sessie. Gewoon, omdat de moderne mens hier ontzettend nood aan heeft. Omdat in stilte en rust de meeste antwoorden zich aandienen. Omdat je meestal beter gebaat bent met de hulp die vanbinnen uit komt, dan van externe ondersteuning.

De kracht van... muziek

Muziek, klank en trilling zijn onlosmakelijk verbonden met Boventoon. Live muziek, zacht en ontspannen, is dan ook vaak een terugkerend gegeven. Ook tijdens de yoga. Andy heeft zijn passies voor klank, vibratie en relaxatie weten te verweven met yoga. Zijn sessies zijn dan ook een voor een uniek. Het concept is zijn ‘leven’.

Yoga Nidra

Een diepe ontspanningstechniek die je lichamelijk en geestelijk tot een dieper niveau van bewustzijn brengt.

Stoelyoga

Een milde vorm van yoga waarbij de stoel ingezet wordt als hulpmiddel. Zo krijgt iedereen de kans om lichamelijk en geestelijk fit te blijven.
Yoga Torhout

Huiselijke gezelligheid

Yoga op een gemoedelijke manier, in een ruimte dat afgewerkt is met natuurlijke materialen zoals leem, eik en steen. De verlichting is sfeervol en subtiel, de vloer verwarmd. En ’s winters geniet je van de gezellige warmte van de houtkachel. De yogamatjes liggen klaar bij je aankomst, evenals de nodige blokjes, dekentjes, kussens, bolsters, enz.

Relaxatiecentrum Torhout

Meditatieve tuin

Terwijl je je favoriete yoga beoefend kijk je uit op een prachtig stukje natuur. De 2000m² grote tuin verrast je elke keer en elk seizoen opnieuw met een nieuw tafereel, de bloei van een kleurrijke bloem of de warme gloed van de ondergaande zon. En van zodra het weer het toelaat genieten we van de yoga sessies in open lucht.