EASY YOGA

Nauwe samenwerking met NaGeBa vzw

De zaal van Boventoon  is niet alleen de thuishaven voor vele activiteiten die NaGeBa vzw organiseert.

NaGeBa vzw organiseert ook alle groepsactiviteiten, waaronder ook de vele ligconcerten, workshops en yoga dat Andy geeft. Een kleine vzw met een grote intentie: mensen verbinden met elkaar.

Easy Yoga, ontspannende yoga met live muziek

Easy Yoga is een uniek concept, niet alleen voor Torhout, maar ook ver daarbuiten. Easy Yoga is enerzijds gebaseerd op de yoga stijl restorative yoga, en combineert daarbij ook technieken uit de Mindfulness en uit relaxatie. Maar vooral… Easy Yoga wordt steeds begeleid met live muziek van klankschalen, gongs, fluit, didgeridoo, tonguedrums… Het is duidelijk dat Andy Vanbeveren zijn kennis als klanktherapeut, relaxatietherapeut en yogadocent in deze Easy Yoga wist te versmelten tot een nieuwe passie.

Restorative yoga met net dat ietsje meer

Restorative of herstellende yoga is een zachte yoga waarbij de nadruk ligt op comfort en ontspanning. Tijdens de houdingen, voornamelijk bestaand uit zit- en lighoudingen, wordt het lichaam telkens ondersteund. We maken hiervoor gebruik van blokjes, bolsters, kussentjes en dekentjes. Alle houdingen worden telkens, daar waar nodig, volledig aangepast aan de yogi. Easy Yoga is daarom ook toegankelijk voor iedereen ongeacht je leeftijd, of je nu al dan niet zwanger bent, last hebt van een fysieke beperking, fibromyalgie of cvs hebt, te kampen hebt met een burn-out of depressie…


Ontspannende yoga

De dagelijkse prikkels in het verkeer, via telefoon of pc, van op het werk of in de winkel,… zijn gigantisch. Mensen zoeken naar rust en ontspanning. Ze kiezen dan ook steeds vaker voor een passievere vorm van yoga. Easy Yoga… kan het antwoord zijn.

Gongyoga

Deze Easy Yoga is een vorm van gongyoga, omdat de gong nagenoeg bij elke sessie wordt ingezet als begeleidend instrument. Telkens opnieuw een unieke ervaring in een wereld van klank en vibratie.

ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling.

Lees meer >>

Klanktherapie

Klank, vorm van energie

Muziek geeft energie. Denk maar aan het horen van een uptempo liedje, wat je een boost aan energie geeft. Het geeft je een gelukzalig gevoel, je

Lees meer »
Klankschaalmassage

Verwondering

Deze week nog was er weer een cliënt zó verwonderd wat klank met een mens doet.Haar woorden: ‘Ik heb mij al in jaren niet meer

Lees meer »