Ecstatic Dance DJ Boto (by Boventoon)

Ecstatic Dance

Liefde voor... muziek

15 jaar terug is mijn leven compleet veranderd… gewoon… door het horen van een klankschaal.
Ik kocht mij 1 klankschaal, volgde les in groep, daarna volgden er tal van privé-opleidingen bij diverse docenten.
Voor ik het wist bespeelde ik een 10,- een 20-, een 50- en ondertussen meer dan een 100-tal klankschalen.

De gong deed zijn intrede, de native flute, de didgeridoo, djembé, tonguedrum, cajon en tal van andere instrumenten.
Ook zang kwam ’toevallig’ op mijn pad. Wat een leven, wat een feest.

Yin en yang

Ik geef toe… ik ben nogal een yin persoon. Het zachte, het vrouwelijke, het meer passieve, het langzame, de gronding, het element water… het is mij zo bekend.  😀

Van jongsaf aan heb ik altijd graag gedanst, maar mijn toenmalige vriendin was geen danser. Mijn ‘jonge’ jaren verstreken…  zonder dansen.

Toen ik mijn 3-jarige opleiding tot relaxatietherapeut volgde kwam het vrij dansen als therapeutisch dansen kort aan bod. Een fijne vorm van beweging vond ik toen, maar nooit niks mee gedaan.

Afgelopen 2 jaar volgde ik 2 docentenopleidingen, nl. voor yin yoga docent en restorative yoga docent. En opnieuw kwam het vrij bewegen op muziek, in volle aandacht voor wat je voelt, weer aan bod. De kriebels om met dans en muziek een combinatie te maken werden steeds sterker.

2020... jaar van de opportuniteiten??

Nu verklaar je me wellicht helemaal gek. Tja, dat komt ervan als je enthousiast bent, hé. Ik vergeef het je.  😉

Het is je wellicht niet ontgaan dat Veerle meer een yang persoon is. Het klopt, we compenseren mekaar wat ons een perfect team maakt.
Zij is de persoon die dynamiek en beweging nodig heeft. Zij danst zichzelf door het leven: in de tuin, op haar werk, in het huishouden,… noem maar op.
Ze koestert al een tijdje de droom om samen met mij dans te begeleiden.
Echter hadden wij tot in juni Lies als dansdocente, waardoor Veerle de stap niet wou zetten. Uit eerbied voor Lies. Toen Lies meedeelde dat ze wou stoppen met les geven in ons centrum, hebben we niet lang getwijfeld om Veerle in te schrijven voor de opleiding tot dansfacilitator in Ecstatic Dance.

De dans van het leven

Net voor de opleiding viel Veerle uit met rugpijn. De verbouwingen van afgelopen jaren beginnen hun tol te eisen.
Ik ben met de flow mee gegaan, totaal onverwacht, en heb in haar plaats de opleiding gevolgd.
Met veel enthousiasme en plezier en uiteraard… live muziek. Ik kreeg opnieuw de kans om mijn passie te delen… in Amsterdam. Zalige ervaring.
 

Zoals jullie al gezien en vooral gehoord hebben ben ik ondertussen al een eindje bezig met het versterken van sommige instrumenten tijdens onze concerten, yoga, enz.
En sedert de knoop is doorgehakt om samen met Veerle Ecstatic Dance te geven ben ik ook al 2 maanden bezig met mijn DJ-vaardigheden aan het aanscherpen.

Half oktober starten we met Ecstatic Dance bij Boventoon.

Comments are closed.