Wit - 10 jaar Boventoon

Wit

Wit... betekenisvol

Over de kleur wit valt veel te vertellen.

Eigenlijk is wit de optelsom van alle kleuren samen. Wit staat voor puurheid, schoon, zuiverheid en smetteloos. Denk maar aan de witte schorten en pakjes van onze helden in de zorg.

Vrede en het goede wordt sinds de mensheid weergegeven in witte kleur.

Wit staat ook voor eenvoud, stilte en kalmte, vandaar dat wij in onze communicatie voor Boventoon vaak veel witte vlakke toelaten in onze nieuwsbrief en site. Het vertelt zonder woorden voor wat wij staan.

NIEUW

Maar dezer dagen staat wit ongetwijfeld voor een nieuw begin, een blanco pagina.

Een onbeschreven blad, die we met z’n allen samen zullen schrijven. Schrijven hoe de wereld van morgen er zal uitzien. En dat op alle vlakken: hoe we elkaar in de toekomst zullen begroeten, hoe we meer lokaal kunnen inkopen, hoe we elkaar kunnen steunen, hoe we zullen thuiswerken, ecologischer zullen leven, meer rekening houden met de natuur en vooral… haar meer respecteren.

Stilstaan of die verre reizen echt zo vaak nodig zijn, of het vernieuwen van die gsm nu al aan de orde is, of het niet met net iets minder kan,…

En vooral… vertragen, verstillen,…
Het hoeft misschien niet zo drastisch te zijn als de afgelopen weken tijdens de lockdown, maar het hoeft ook niet meer terug te gaan naar de tijd voor de lockdown.

Een mooi compromis tussen beide zou al een goed begin zijn: voor ons als mens, en ongetwijfeld ook voor moeder Natuur.

Eenmaal de mist wat opgetrokken, zullen we het nut van deze vertraging allemaal wel erkennen.

Wi(nd)t-stille verjaardag voor Boventoon?

Ja, zo lijkt het wel. Toch op dit moment.

Op 1 mei 2010 werd Boventoon geboren. Dus we hadden alle reden om ons 10-jarig bestaan uitbundig te vieren. Bedoeling was om dit te doen op de NaGeBa-Festifair van zondag 29/03, wat spijtig genoeg geannuleerd werd wegens corona.

Geen paniek, de festifair is zoals je wellicht weet gewoon een jaartje uitgesteld naar zondag 28 maart 2021. Uitstel is geen afstel, hé.  😀

Terwijl heel wat van onze vrienden online yoga-lessen gaven, video-filmpjes met muziek deelden op sociale media, leek het bijzonder kalm aan de kant van Boventoon.
Niks is echter minder waar. We hebben het ‘geluk’ dat de werken in onze privé-woning met 3 maanden werden vervroegd. Daar waar we normaal half juli de volgende stap qua verbouwing in onze privé-woning hadden gepland. Na 4j voorrang geven aan het gebouw van Boventoon, zien we nu een voorbereiding om misschien dit jaar nog een keuken en een badkamer te realiseren. Het zou super zijn na 4j kamperen in eigen huis.  😀

En zodoende willen we er binnenkort, als de lockdown wordt opgegeven, weer staan voor jou. Want we zijn ervan overtuigd dat de hoogste nood op dit moment sociaal contact is… maar dan op de ‘ouderwetse manier’, face to face. En ja hoor, met respect voor anderhalve meter afstand. Maar dan wel met die menselijke emotie erbij, de mimiek zien als je praat met iemand, de lichaamstaal lezen, het gevoel voelen… Dat alles wat ons net onderscheid als mens, van alle andere wezens op aarde.

We hopen binnenkort onze expertise op vlak van mentale ontspanning weer te laten bijdragen tot jouw welbevinden.


En wat onze verbouwingen betreft, geloof het of niet: deze week werden de pleisterwerken afgewerkt.

 

Wit? Een nieuw begin?
Ja, dat nemen wij vrij letterlijk.  😀

Comments are closed.