You matter'

Je doet er toe

Je maakt het verschil

Hoeveel keer twijfelen mensen er niet in hun leven of ze wel iets betekenen voor anderen?
Hoeveel onder ons zitten niet met existentiële vragen? Over wie ze zijn, wat ze doen, wat ze betekenen voor de wereld,…

Geloof me: je doet er toe. Jij maakt het verschil. Voor de mensen rondom jou: voor je partner, je kinderen, broer of zus, je ouders, je collega’s, vrienden, de vereniging waar je lid van bent, je buurvrouw, voor het zwerfkatje dat je elke dag melk geeft, voor de vogels in de winter die je voedert,… gewoon teveel om allemaal op te noemen.

6 jaar na datum

Weer een voorbeeld hoe we iets voor iemand kunnen betekenen. Alhoewel we het vaak niet weten of beseffen.

Ik ontving onlangs een mail met volgende tekst:
“heb in 2015 toen ik in Nieuwpoort verbleef een sessie van klankschalen meegemaakt. Heb u hiervan geen CD die ik van U zou kunnen kopen. Het begin met die grote ronde doos door de beweging hiervan het geruis van de zee weergaf en dan met uw klanschalen. met vr gr YV”
 
Hoe klank en muziek kan bijblijven. 6 jaar na datum neemt die dame contact met ons op met de vraag naar onze CD. Hoe schoon is dat?
Mijn hart wordt er weer warm van als ik dit neertyp. ❤

Heel eerlijk

Het mooie aan bovenstaand verhaal is… de beleving.

De beleving van 2 verschillende mensen. Enerzijds mijn beleving van het musiceren, het geven van de vele concerten. Want in die 6 jaar tijd heb ik er al ettelijke honderden gespeeld, wellicht een 1000-tal. En misschien is musiceren voor mij op de duur zo normaal geworden.
Terwijl ik heel goed besef hoe enthousiast ik soms opga in het spelen, in de uitleg die ik geef over instrumenten, over wat ik doe. 😀
En hoe blij het mij maakt als ik mijn muziek mag delen met anderen.

En dan heb je de beleving van de toehoorder, bij wie ik misschien iets geraakt heb.
Mensen die ik misschien een nieuwe ervaring liet beleven.
Deelnemers die nog jaren erna terugblikken op een fantastisch moment, een diepe ontspanning of… een verwondering van hoe klanken samen mekaar aanvullen tot concert.
Mensen die misschien een voor hen nieuw instrument leerden kennen, zoals die oceandrum, die ‘grote ronde doos dat door beweging het geruis van de zee weergaf’.

Het mooie aan dit verhaal is hoe het aantoont wat voor effect ons doen of onze woorden soms hebben, ook al beseffen we het niet.

Dus sowieso, wat je ook doet of zegt, hoe je er altijd voor iemand bent, al is het maar om enkel te luisteren… je doet er toe!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *