Ecstatic Dance - DJ Boto

Ecstatic Dance door Boventoon

Ecstatic Dance West-Vlaanderen is een feit!

Voor deze revolutionaire dansbeweging die steeds meer aan populariteit wint kun je nu 2x per maand ook in Torhout terecht.
Bij Boventoon kan je terecht voor minimum 2 Ecstatic Dance sessies in West-Vlaanderen per maand. Maar ook elders in Vlaanderen brengen we onze sessies.

Steeds mét live muziek, want dat zit in ons DNA. Gegeven door ervaren en enthousiaste dansfacilitators.
De sessies worden begeleid door verschillende soorten muziek, van rustgevend en meditatief tot energiek en uitdagend.

Ecstatic Dance is een zogenaamde ‘vrije dans’, waarbij er geen vaste choreografie of stijl wordt gevolgd. De dansers worden dus uitgenodigd om hun ware zelf te uiten, zowel fysiek als emotioneel en spiritueel. Waardoor dit een tegelijkertijd een uitdagende én stimulerende dansvorm waarbij iedereen zichzelf kan uitdrukken op zijn of haar eigen manier.

En het mooie hieraan is dat je, wanneer je je overgeeft aan de muziek, hierdoor heel makkelijk uit je hoofd gaat.
Dit aanbod mocht dus niet ontbreken binnen onze events. Vooral als je weet dat de 2 grote passies van Boventoon bestaan uit muziek en relaxatie.

Het is dus is niet alleen een leuke en uitdagende manier van bewegen, maar kan ook een positief effect hebben op onze mentale gezondheid.
Het helpt ons om stress en spanning te verminderen en contact te maken met ons lichaam en onze gevoelens.
Kom langs bij Boventoon en ontdek de kracht van Ecstatic Dance!

Move how you feel, feel how you move

Samen dansen we het leven en gaan we mee met de flow. Ecstatic Dance toont zo mooi de gelijkenissen met ons dagdagelijks leven. Je kan dansen alleen, je kan dansen met 2 of meer, het maakt niet uit. Je kan traag dansen, je kan meer ritme in je dans kwijt. Ook dat bepaal je volledig zelf, afhankelijk van de muziek, hoe je je op dat moment voelt,…

Deze vrije vorm van dansen is tevens ook een fijne afwisseling voor mensen die de volgende danssessies volgen: 5 ritmes (5Rhytms), Biodanza, Trance Dance, Afrikaanse dans, Contact Improvisation, Dance Improvisation,…

DJ Boto

Ecstatic Dance zonder DJ is geen Ecstatic Dance.

Daarom heeft bezieler Andy Vanbeveren de naam DJ Boto als DJ-naam gekozen. Een kort en krachtige naam, die met een knipoog verwijst naar BOvenTOon. Als dankbaarheid voor de enorme ervaring die hij opdeed gedurende meer dan 1000 concerten en live-begeleidingen met Boventoon.

DJ Boto is volgens ons weten ook de eerste die Ecstatic Dance naar West-Vlaanderen bracht. Ecstatic Dance in Torhout, centraal, in het hart van West-Vlaanderen.

DJ Boto Andy Vanbeveren Ecstatic Dance
Ecstatic Dance Torhout met live muziek
DJ Boto

Ecstatic Dance met live muziek

Wereldwijd wordt Ecstatic Dance begeleid door DJ’s die electronische muziek ‘draaien’.
De genres zijn zeer uiteenlopend van electronische dansmuziek, tribal, debstup, house, reggae, Afrikaanse ritmes, ambient tot zelfs piano of klassieke muziek. Alles kan. Als danser leer je immers ook mee bewegen op elke muziek, net zoals je met de verschillende uitdagingen in het leven danst.

Boventoon en DJ Boto gaan daar een stap verder in door niet alleen bestaande muziek te mixen, maar daar ook nog eens live muziek te gaan combineren van ethnische wereldinstrumenten.

Als bezieler van Boventoon en ‘believer’ in de kracht van live muziek, brengt Andy Vanbeveren hiermee elke sessie tot een unieke ervaring.

DJ Boto

Alle gebruikte instrumenten en muziekmateriaal zijn high end, wat zich laat horen in klankkwaliteit en laat voelen in dansbeleving.

We zijn ervan overtuigd dat live muziek nog een veel grotere impact heeft op de danser als mens. Maar ook voor de verbinding met het collectief, het groter geheel. Net zoals alle oudere volkeren muziek en ritme hebben ingezet voor genezing, communicatie, verbinding, enz. Een oude wijsheid dat niet mag verloren gaan.

We organiseren elke maand 2 Ecstatic Ethnic Dance-sessies: 1 avondsessie op woensdag, vrijdag of zaterdag en 1 sessie op zondagochtend.

3 richtlijnen

Ecstatic Dance is er voor iedereen, ook voor mensen die denken dat ze niet kunnen dansen. Er komen geen danspasjes aan te pas: je volgt gewoon je gevoel, de muziek en je ontdekt dat je lichaam zelf zijn ritme vindt.

Ecstatic Dance hanteert 3 richtlijnen:

  • je danst op blote voeten, zodat je voeling hebt met de grond.
  • we gebruiken geen toxische middelen (alcohol, drugs,…)
  •  we praten niet tijdens de dans

Ecstatic Dance by DJ Boto

Bewust Dansen

Blootvoets maken we contact met de grond. Dit, in combinatie met toffe ritmes en beats, zorgen voor extra gronding.

Tijdens de sessie wordt je begeleidt naar je fysieke lichaam door de ceremonieleider of facilitator. Deze begeleider is opgeleid om je uit je hoofd te helpen en volledig op te gaan in de dans.

We volgen geen aangeleerde pasjes, maar dansen op wat ons lichaam aangeeft. Een vorm van vrij dansen, van puur dansen.

 

Onze fantastische tuin maakt van voor- tot en met najaar uiteraard onderdeel uit van onze danssessies en vooral van de beleving. ’s Winters dansen we binnen.

Ecstatic Dance Community

Ecstatic dansers vormen 1 grote familie met elkaar over de hele wereld.

Ze delen niet alleen dezelfde liefde en passie voor muziek en dans, maar hechten ook veel belang aan kwaliteit van het leven.

In verbinding met de natuur, met zichzelf, met de ander, met het groter geheel. Een echte community die in respect leeft voor en met elkaar, in openheid.
Ook de aandacht voor de connectie met onze roots is immens aanwezig.

De kracht van muziek

Bij Boventoon zijn we al heeeel lang overtuigd van de kracht van muziek. Van de uitwerking op zowel mind als body.

Met onze danssessies willen wij onze jarenlange kennis en ervaring delen onder de vorm van ritmische muziek.

Om ook die mensen, die nood hebben aan een fysieke uitlaatklep om te ontspannen, een extra dimensie te kunnen bieden.
Een mooie dynamische aanvulling op ons hele aanbod.

Ecstatic Dance Torhout

Dans met je hart en je voeten zullen volgen

Ecstatic Dance Boventoon

Enkele getuigenissen

Wit - 10 jaar Boventoon

Wit

Wit… betekenisvol Over de kleur wit valt veel te vertellen. Eigenlijk is wit de optelsom van alle kleuren samen. Wit staat voor puurheid, schoon, zuiverheid

Lees meer »
Ongelooflijk

Ongelooflijk

Van waar? Regelmatig krijg ik de vraag van waar onze cliënten (individuele sessies) en klanten (deelnemers yoga/concerten/workshops en klanten shop) komen. Ik heb eens de

Lees meer »