encourager

Opmerkingen of bemerkingen… hoe zie jij ze?

Kritiek of niet?

We komen het allemaal wel eens tegen. Iemand geeft je een bemerking. Dat kan zijn over iets wat je doet of net niet doet. Of je krijgt kritiek over iets wat je zei, over je mening over iets. Je hebt het zeker ook al eens voorgehad.

En het is altijd goed om eens te reflecteren, om eens na te gaan bij jezelf of die bemerking/opmerking/kritiek al dan niet terecht is. En… of je er in de toekomst iets kan aan doen.

Aan de andere kant moet je ook rekening houden dat kritiek geven, best niet zo moeilijk is. Dat er altijd wel iets net beter kan, of anders kan. Maar de vraag is altijd of dat ‘ietsje’ wel belangrijk of essentieel is.

En dan...?

En, na de reflectie, raad ik je aan om ook eens stil te staan uit welke hoek die bemerking/kritiek kwam. Van wie die kwam.
Want, het is inderdaad zo dat, hoe meer initiatief je neemt, hoe meer je onderneemt, in welke zin ook, je meer in de kijker zal staan om net een bemerking te ontvangen.

Nu denk je misschien dat ik onder vuur lig of lag. Nee, hoor, in geen geval.
Dit schrijven is er gekomen na onderstaande tekst, die ik las in de nieuwsbrief van Mirjam Wagner, mijn yin yoga docente.
En ik vond dat ik dit moest delen, omdat ik overtuigd ben dat deze zienswijze, die ik ook al jaren zelf toepas, best een goed hulp kan zijn voor velen onder ons…

criticism

"We have to look very closely from who a feedback or criticism is coming. It is easy to judge and critizise while sitting comfortably in the audience. And, if you are not in the arena yourself, with all the sweat and courage that it needs, I am simply not interested into your criticism - period."

Comments are closed.