Boventoon prairietuin

Verscheidenheid… ook in onze tuin

Verscheidenheid... niet alleen in klanken en instrumenten

Mensen die mij kennen weten dat ik hou van afwisseling in instrumenten en van een grote verscheidenheid in klank.

En dat is ook terug te vinden in onze tuin. Bij het ontwerp koos ik ervoor om ook een heel grote diversiteit aan te planten. Niet alleen ter afwisseling van soorten plantgoed, maar ook in functie van bloei, diversiteit aan kleur, geuren, aantrekking van insecten en dieren, het tegenhouden van de wind, enz.

Geen meditatie-gevoel zonder bamboe

Mijn hartje herleeft als ik beelden uit het Oosten zie. En daar speelt de vegetatie een grote rol in. Alleen al de aanwezigheid van bamboe zorgt voor die aparte, niet te evenaren sfeer.

In de winter zijn ze niet alleen winterhard, maar vooral ook groenblijvend.
En het ganse jaar wordt je beloond met dat zalig geritsel bij elk zuchtje wind.

In onze tuin staan er maar liefst 8 verschillende variëteiten fargesia en phyllostachys, en een totaal van 142 bamboeplanten. Ook hier hebben we gespeeld met kleuren qua blad, kleuren qua stengel, verschillen in hoogte, solitair of in groep of als haag gepland,…

Boventoon

Grassen als organische afwisseling

In de ganse tuin, vanaf onze oprit tot helemaal achteraan, vind je allerlei variëteiten aan grassen.

Als ik mij niet vergis telt onze tuin meer dan 25 soorten en een goeie 150 grasplanten. Langs de prairietuin, waar je de grootste diversiteit aan grassen samen vind, loopt het blotevoetenpad. Een van de vele ervaringen rond bewust ‘zijn’ die onze tuin rijk is.

 

Boventoon tuin

Comments are closed.