In onze Westerse maatschappij moet vaak alles snel gaan, alles moet precies steeds groter en beter zijn…. kortom, de verwachtingen liggen hoog. Alles moet ook allemaal ‘overdacht’ zijn, terwijl minder en minder op het ‘gevoel’ wordt gedaan. Hierdoor gaan steeds meer mensen zich slecht voelen of worden ze zelfs ziek.

 

Heel wat mensen verliezen daardoor de voeling met hun lichaam. Daarbovenop worden we in ons leven ook geconfronteerd met tal van minder aangename zaken zoals stress op het werk, een ziekte, chronische pijn, een echtscheiding, het verlies van een dierbare, puberende tieners,…

 

Om met dit alles beter te leren omgaan, kun je relaxatietechnieken aanleren. Eén voor één methodes om bewuster te leren leven en tekens van spanning vroegtijdig op te merken. Maar vooral om, onafhankelijk, telkens weer naar je eigen innerlijke rust te kunnen gaan. Zodoende leer je om rust en ontspanning in je leven terug te vinden.

 

11

Ik start altijd eerst met een verkennend gesprek: je krijgt ruim de tijd om te delen wat je op dat moment bezig houdt. Daarna krijg je uitleg over de verschillende mogelijkheden van relaxatie.Samen kiezen we dan 1 of meerdere technieken, steeds aangepast aan jouw persoon.

 

De bedoeling van het aanleren van deze technieken is dat je niet langer hoeft afhankelijk te zijn van een derde, al is dat nu een dokter, therapeut of wie dan ook.

 

 

Door middel van eenvoudig en praktisch aangeleerde technieken leer je hoe je zelf je eigen gevoel van rust kunt oproepen. Zodoende kun je de aangeleerde techniek direct toepassen in je dagdagelijks leven. Je ervaart rust, tijd, kwaliteit, comfort en zelfvertrouwen. En zo leer je algauw dat relaxatie een stevige basis vormt waarop je steeds kan terugvallen. Zie het een beetje als een levenswijze. Je leert je weer verbinden met jezelf en komt zo terug in vrede met jezelf, met je leven.

Relaxatie voor volwassenen

Als spanningen de bovenhand nemen en zo je dagelijkse ‘doen’ en ‘zijn’ beïnvloeden, dan kan ik je als relaxatietherapeut een helpende hand toereiken.

Meer lezen

 

Relaxatie voor kinderen

Ook kinderen kunnen last hebben van spanning en stress. Denk maar aan te weinig zelfvertrouwen, examenstress, faalangst, pesten, hooggevoeligheid, autisme (ASS), ADHD,…

Meer lezen

 

Fibromyalgie

Krijg je ook geen gehoor? Word je ook van het kastje naar de muur gestuurd? Bij Boventoon hebben we ervaring met fibro.

Meer lezen

 

Biofeedback

Met biofeedback maken we oa. de spanning in je lichaam zichtbaar. Hierdoor word je bewust van je staat van ‘zijn’ op dat moment.

Meer lezen

Shopping Basket