Aarden

 

Mensen waren vroeger veel beter ‘geaard’. Logisch, want we hadden veel meer contact met de aarde.
Meer en meer geraken we als mens geïsoleerd: door ons schoeisel (steeds vaker uit synthetisch materiaal vervaardigd), gebrek aan contact met de natuur (denk aan landbouwen, tuinieren,…), we eten vaker gemanipuleerde en dus onnatuurlijke voeding, drinken te weinig water,…

 

Studies tonen aan dat dagelijkse blootstelling aan elektrische en magnetische velden in huis of op kantoor onnatuurlijke elektrische stromen produceren in het lichaam. We worden omgeven door elektriciteit, 24 op 24. Ja, zelfs ’s nachts: denk maar aan hedendaagse bedden waarvan de lattenbodem elektrisch verstelbaar is. Feit is dat we vaak minder dan een halve meter verwijderd zijn van elektrische draden. Ga zelf maar eens na.
 

Doordat we niet meer voldoende natuurlijk geaard zijn, kunnen we ook moeilijker ontladen: ontladen van statische energie door onnatuurlijke elektrische spanningen in ons lichaam. Wat een duidelijk negatieve invloed heeft op ons lichaam waardoor we oa meer vatbaar zijn voor stress en slaapproblemen.Dat is te wijten aan overstimulatie van het zenuwstelsel en/of een verstoring van de bio-elektrische communicatie tussen de cellen.
Hierdoor kan de communicatie tussen spieren en zenuwen verstoord worden, waardoor de spieren gespannen blijven. Wat dan weer kan leiden tot vermoeidheid, gewrichtsproblemen en pijn.
En ondertussen weten we allemaal dat aanhoudende stress kan bijdragen tot het krijgen van hart- en vaatziekten, kanker, neurologische en emotionele verstoringen.

 

Daarom volgende tips:

  • loop eens meer blootvoets
  • vertoef eens meer in de natuur, in de buitenlucht
  • probeer voldoende te ontspannen
  • geef aandacht aan gronding tijdens je meditatie
  • drink voldoende water
  • eet zo natuurlijk mogelijk
  • beweeg voldoende
  • neem eens afstand van elektrische apparaten

 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *