Relaxatiecentrum Boventoon

Boeddha had gelijk…

Boeddha had het destijds over het nu-moment.

Niet plannen, maar alles gewoon laten stromen. Vertrouwen dat alles goed komt. ‘Ze’ zorgen wel voor ons. Een Universele kennis, ik zou het bijna wijsheid durven noemen. Ondertussen door menigeen van ons gekend, ook door mezelf. Een filosofie waar ik eigenlijk sterk op vertrouw.

En toch, heb ik mij laten gaan. Ok, we hadden inderdaad al een hobbelige weg gegaan tijdens het optrekken van onze nieuwbouw. Maar we hebben er altijd in geloofd dat het goed zou komen. En het is ook goed gekomen, desondanks enkele fundamentele mankementen en het onvoorziene brandpreventieverslag die wijzigingen in de afwerking en een serieuze meerkost met zich meebracht.
Het is wat het is. Uiteindelijk is er voor alles een oplossing, daar gingen we van uit.

Waar ik het nu vooral over heb is dat ik gedurende de eerste afwerkingen van onze nieuwbouw al bezig was met… plannen. Plannen wanneer we onze eerste cliënten zouden kunnen ontvangen. 11 januari leek mij meer dan haalbaar. En ja… de eerste reservatie kwam binnen, een Ayurvedische massage op 11 januari.
Maar hoe meer die datum naderde, hoe moeilijker het blijkbaar werd om onze bestelling van een rolgordijn op maat op tijd geleverd te krijgen. De leverancier haalde de deadline niet…

Ik, nogal verveeld, mijn cliënt opgebeld om te melden dat ik genoodzaakt was om de afspraak te verplaatsen. Gelukkig had onze lieve klant veel begrip voor de situatie (en zo zijn de meeste van onze klanten wel): ze nam onmiddellijk haar agenda erbij en we verplaatsten haar afspraak van een weekje.
Op donderdag 12 januari had ik andere activiteiten en stonden er geen cliënten op de agenda.
De eerstvolgende afspraak ging door op vrijdag de 13e januari.
‘Toevallig’ vrijdag de 13e? Ik denk het niet.
Zoveel belangrijke gebeurtenissen in mijn leven die op vrijdag de 13e plaats vonden. Met als grootste uitschieter de geboorte van Alana, mijn dochter.

‘Ze’ zorgen voor ons. Dat is zeker.

Deze kleine boodschap, gegrepen uit eigen leven, om mee te geven dat je niet alles kan plannen.
Leer vertrouwen dat het goed komt. Want in de praktijk kom ik vaak mensen tegen die gebukt gaan onder stress, net door te plannen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *