Boeddha had gelijk…

 

Boeddha had het destijds over het nu-moment.

 

Boventoon Torhout


Niet plannen, maar alles gewoon laten stromen. Vertrouwen dat alles goed komt. ‘Ze’ zorgen wel voor ons. Een Universele kennis, ik zou het bijna wijsheid durven noemen. Ondertussen door menigeen van ons gekend, ook door mezelf. Een filosofie waar ik eigenlijk sterk op vertrouw.

En toch, heb ik mij laten gaan. Ok, we hadden inderdaad al een hobbelige weg gegaan tijdens het optrekken van onze nieuwbouw. Maar we hebben er altijd in geloofd dat het goed zou komen. En het is ook goed gekomen, desondanks enkele fundamentele mankementen en het onvoorziene brandpreventieverslag die wijzigingen in de afwerking en een serieuze meerkost met zich meebracht.
Het is wat het is. Uiteindelijk is er voor alles een oplossing, daar gingen we van uit.

Waar ik het nu vooral over heb is dat ik gedurende de eerste afwerkingen van onze nieuwbouw al bezig was met… plannen. Plannen wanneer we onze eerste cliënten zouden kunnen ontvangen. 11 januari leek mij meer dan haalbaar. En ja… de eerste reservatie kwam binnen, een Ayurvedische massage op 11 januari.
Maar hoe meer die datum naderde, hoe moeilijker het blijkbaar werd om onze bestelling van een rolgordijn op maat op tijd geleverd te krijgen. De leverancier haalde de deadline niet…

 

Ik, nogal verveeld, mijn cliënt opgebeld om te melden dat ik genoodzaakt was om de afspraak te verplaatsen. Gelukkig had onze lieve klant veel begrip voor de situatie (en zo zijn de meeste van onze klanten wel): ze nam onmiddellijk haar agenda erbij en we verplaatsten haar afspraak van een weekje.
Op donderdag 12 januari had ik andere activiteiten en stonden er geen cliënten op de agenda.
De eerstvolgende afspraak ging door op vrijdag de 13e januari.
‘Toevallig’ vrijdag de 13e? Ik denk het niet.
Zoveel belangrijke gebeurtenissen in mijn leven die op vrijdag de 13e plaats vonden. Met als grootste uitschieter de geboorte van Alana, mijn dochter.

 

‘Ze’ zorgen voor ons. Dat is zeker.

 

Deze kleine boodschap, gegrepen uit eigen leven, om mee te geven dat je niet alles kan plannen.
Leer vertrouwen dat het goed komt. Want in de praktijk kom ik vaak mensen tegen die gebukt gaan onder stress, net door te plannen.

 

 

Klik en deel ...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

One Comment

  1. Comment by Christian DUMONT:

    Proficiat Andy, proficiat Veerle, Ik kijk er echt naar uit om naar Torhout te komen. Alvast bedankt voor jullie uitnodiging. Alles komt goed, en ik hoop van harte dat ik misschien mijn steentje kan bijbrengen. Met vriendelijke groeten. Christian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook