Relaxatiecentrum Boventoon

Politiek?

Cliché of niet… het gaat hem in het leven vaak over de kleine dingen.

De gebaren die je dag goed maken, die meerwaarde geven aan je bestaan, die dingen die je je goed laten voelen. Neem nu een glimlach, een knipoog in jouw richting, een dankjewel, een hand die wordt opgestoken.
Maar ook zaken die je opmerkt in de natuur: 2 duiven die ‘stoeien’ in de bladverliezende kruin van een boom, kippen die met hun achterste omhoog onderling wedijveren voor dat specifieke stukje spekvet. Geef toe: toch allemaal zaken die uit onverwachte hoek je mondhoeken ietsje omhoog tillen.

Kijk eens rond, gewoon met een volle aandacht observeren en… genieten. Want de kans is groot dat je ook die glimlach voelt opkomen.

Neem nu onze nieuwe zaal die we aan het afwerken zijn in Torhout: elke avond opnieuw genieten wij van het zicht van de oranje gloed van de zonsondergang. Ok ja, we staan op dat moment nog steeds in werkplunje met accuschroevendraaier in de hand. Maar… so what… het uitzicht blijft dezelfde hé… een meditatief aangelegde tuin, paarden op de achtergrond, bomen, schapen in de nabijgelegen percelen, en dan die ondergaande zon op de achtergrond met een gans wolkentafereel. Zaaaalig…
Zoveel meer waard dan een heruitzending van een of andere soap op tv.

We zijn dagelijks met zoveel bezig en alles lijkt snel vanzelfsprekend. We duwen op een schakelaar… en het licht gaat aan. We duwen op een knop op de spoelbak en het toilet wordt verschoond. Enzovoort, enzovoort. De laatste maanden zijn we back to basic gegaan om ruimte te creëren om onze droom waar te maken. En geloof me, komende maanden en misschien zelfs jaren, zal dat niet veranderen.
Toch blijven we genieten van die ‘kleine’ dingen. En elke stap die we zetten zien we progressie, met verwondering, soms zelfs met enig gevoel van ‘yes, we did it’!


Obama of Trump, maakt niet uit… yes you can… yes we can

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *