WORKSHOP 'NATIVE AMERICAN FLUTE'

Andy Vanbeveren leert je tijdens de workshop indianenfluit graag alles over dit bijzondere instrument.
En ook hoe het in je eigen muzikale repertoire kan worden geïntegreerd.

De indianenfluit is een populair instrument onder muzikanten van alle niveaus. Het heeft een unieke klank die een gevoel van rust en sereniteit oproept. Tijdens de workshop Native American Flute leren deelnemers een verscheidenheid aan speeltechnieken, waaronder ademhalings- en blaastechnieken.
En evenzeer hoe je melodieën en improvisaties kunt spelen.

De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het vindt plaats bij relaxatiecentrum Boventoon in Torhout, een ruimte die speciaal is gebouwd om de elke muziek- en klankliefhebbers te bekoren. Door deel te nemen aan de workshop indianenfluit ontvangen deelnemers betrouwbare instructies en meer kennis over deze bijzondere fluit. Zowel muzikale als spirituele elementen komen aan bod.

Een instrument dat vraagt om intuïtief bespeeld te worden

Gedurende de workshop indianenfluit is er uiteraard veel aandacht voor het bespelen van de Native American Flute.
We bekijken de mogelijkheden van het gebruik van tablatures en melodielijnen.
Maar waar we ons vooral op richten is het intuïtief bespelen van de indianenfluit. Op die manier houden we het principe hoe de natives het oorspronkelijk zagen levend.

Musiceren vanuit het hart.

Workshop indianenfluit

Workshop indianenfluit: leer spelen vanuit het hart

We leren en ervaren hoe hoe het voelt om vanuit het hart te spelen.
Gauw merken we dat de fluit expressie geeft aan wat er in ons omgaat.
De fluit wordt onze stem.
Het voelt helend om op een non-verbale manier te ‘spreken’.

En gaandeweg voelen we ook dat ons hoofd leeg wordt. Er bestaat niks anders dan het nu-moment, wat voor velen een zalig gevoel geeft.

Solo of toch liever niet.

Naast de verschillende toonladders en types fluiten, reikt Andy vanuit zijn passie voor muziek ook mogelijkheden aan om het bespelen van de Native American Flute te combineren met andere instrumenten.
Zowel alleen als samen met andere muzikanten.

En voor je het weet geef je jouw eerste fluitconcert.

De typische klanken van de indianenfluit

De kleur van de klank wordt voor een groot deel bepaald door de toonaard van de fluit, maar vooral ook door de houtsoort.
En ook hier staan we bij stil.

De vele mogelijke effecten zorgen dan op hun beurt weer voor die typische vibe in het fluitspel.
Tijdens de workshop Native American Flute leren we al deze effecten een voor een aan.

De groepen houden we bewust ook klein zodat er heel veel oefentijd is, met voldoende persoonlijke begeleiding.

ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD

Bij deze vorm van therapie zijn we aangekomen bij de specialisatie van relaxatiecentrum Boventoon. Ik genoot diverse privé-opleidingen in binnen- en buitenland ivm het toepassen van klank en trilling.

Lees meer >>

In onze Westerse maatschappij moet vaak alles snel gaan, alles moet precies steeds groter en beter zijn…. kortom, de verwachtingen liggen hoog. Alles moet ook allemaal ‘overdacht’ zijn, terwijl minder en minder op het ‘gevoel’ wordt gedaan. Hierdoor gaan steeds meer mensen zich slecht voelen of worden ze zelfs ziek.

Lees meer>>

De massages geven wij steeds op een respectvolle manier gegeven in een kalme en verwarmde omgeving, met op de achtergrond rustige muziek. Er wordt veel aandacht besteed aan hygiëne. Vooraleer de sessie start vragen we naar eventuele medische gegevens, allergieën of andere zaken waarmee de masseur rekening mee houdt. 

Lees meer>>

De afgelopen jaren heeft Boventoon honderden ontspannende concerten gegeven in heel Vlaanderen.
Naast de bekende klankschaalconcerten, genieten ook de gongconcerten en de klankreizen heel veel belangstelling.

Lees meer>>

Naast de honderden ontspannende concerten dat we al verzorgden, begeleiden wij vaak ook groepen. Klank is immers universeel. Hiermee ondersteunen we vaak lesgevers/docenten/teachers/coaches bij hun sessies meditatie, yoga, tai chi, systeemopstellingen, enz.

Lees meer>>

Relaxatiecentrum Boventoon in Torhout staat al langer bekend voor zijn eigen visie als het komt op ontspanning. Met zijn therapeutische achtergrond en jarenlange ervaring in het begeleiden en lesgeven, verdiepte Andy Vanbeveren zich in ontspannende vormen van yoga.

Lees meer>>

Na klankopleidingen te hebben genoten in België, Nederland, Groot-Brittanië en Nepal geeft hij ondertussen al jaren workshops in het werken met klankschalen en gongs. 
Hij kreeg al deelnemers over de vloer van diverse nationaliteiten.

Lees meer>>

Wil je jezelf eens verwennen of had je graag iemand anders een cadeautje gegeven?
Dan kun je steeds bij Boventoon terecht voor onderstaande artikels. Allemaal aan een zacht prijsje.

Lees meer>>

We zijn een passant

We zijn op onze planeet niets meer dan een passant Een heel fijn interview met Johan Sabbe, journalist bij De Weekbode. 10 onderwerpen waar ik

Lees meer »

Je doet er toe

Je maakt het verschil Hoeveel keer twijfelen mensen er niet in hun leven of ze wel iets betekenen voor anderen? Hoeveel onder ons zitten niet

Lees meer »